17 January 2009

Aku yang kusut

Waa.. tensennye aku memikirkan pasal keje nih. kekosongan ade kat Majlis Daerah kat negeri Kelantan ngan Kedah je. tu pon pergi bulan 4 nanti. Yg aku prefer pon Pasir Puteh je la kot. sbb mmg kampung mak aku kat sane. adela sedare marenye..tapi.. AKU TAK RELA!!!!!

Tensennye memikirkan yg aku kene keje dulu kat KL nih sampai bulan 4. aku mmg x rela dok sini or dok Kelantan.. Aku tak rela nak berjauhan ngan Affan ngan Afat.. saket jiwe rage aku..

Geramnye. dapat keje pon susah, x dapat keje pon susah. Apela susah sgt diorg nih nak arrange penempatan. padahal aku tau banyak je kekosongan kat Kementerian lain. masalahnye kalo nak mintak pertukaran ke Kementerian lain, diorg kate kene keje dulu setahun. Gile la. x sanggup aku nak tggu setahun lagi utk bersame suami ngan anak aku. Mungkin org lain boleh buat, tapi aku x leh..mmg la org kate ramai lagi yg camtuh.. ade yg ke Sabah, Sarawak la..isteri kat negeri lain, suami kat negeri lain.. tapi aku rase tersekse sgt camnih.. sape nak woo...

So, aku mintak la sesangat kepade sesape yg tau camne carenye aku nak setelkan masalah aku nih. sile la tolong aku yg buntu nih. Setakat nih, aku akan dok KL dulu, Affan akan hantar ke Kuantan. Mak aku jage. pastuh x tau la camne perancangan nye aku nak berulang balik Kuantan ke camne nnt.. Afat pulak cuti Jumaat Sabtu, nak dtg KL pon. Hari sabtu je due2 cuti, pastu lak die mesti dah nak kene balik Kuantan utk ke Kertih.. x pon due2 balik jumpe Affan kat Kuantan.. hmm.. nih mmg keje gile la.. pening pale otak aku n Afat memikirkannye.. x leh nak merase jadi full time parents. Kesian Affan.. kecik2 dah kene berjauhan ngan mama n papa die..

4 comments:

CraFitRa said...

Hi Afzan..sedih aku dengar citer ko..by the way..kalo aku jd ko lg kusut agaknyer..tulah pasal sampai sekarang aku menganggur..biar x cukup duit asal aku ngan suami & ank tetap bersamer.Emmm..tulah..ko terpaksela kene sesuaikan keadaan sekarang.Berada dalam keadaan yang benar-benar menghimpit.AKu nak test post comment ni.ari tu fail...

CraFitRa said...

Afzan...td aku borak2 ngan ateh pasal ko..ateh pun termenung dengar citer aku.Afat kat kerteh bper lamer lg?Takpun ko cr a bilik or umah sewe..then ko bawak affan sekali.Kene anta nursery la tapi.Sabar ye afzan.Itulah namernyer penghidupan..

Laney said...

hi afzan..
jgn putus asa. sebenarnya, mmg boleh mohon utk pertukaran penempatan.. tulis surat rayuan, nyatakan anak + hubby kat sana, nak bfeed semua.. insya-Allah, akan dpt! mmg jpa akan kata kekosongan kat tmpat2 tertentu je.. sebab posting baru dibuat.. bersabarlah utk 2-3 bulan, manatau ader kekosongan nanti.. boleh tukar suka-sama-suka. kalau rajin, call jab/kem kat area kuantan and tnya ader kekosongan tak.. selalunya diorg lupa/x update jpa, sebab tu jpa xdpt nak proses pertukaran baru dgn cepat.. biasanya kitorang buat cmtu, tlg jpa.. heheh! cuba ye afzan, jgn kusut2!

~ SueHarriz ~ said...

afzan....kita sama2 ada msalah yg sama...saya skrg ada baby..hubby saya keje offshore kdg2 1-2 bln x balik..smasa saya pantang dia dh kene g laut, so mama saya suh saya tggal baby kat kg..dan baby saya kene tggal kg sbb mama saya x bagi saya duk KL sorang2 dgn baby...kita ada kes yg sama, babe. saya PAHAM sgt apa awak rasa. dh nak gila.... =(

Blog Widget by LinkWithin