19 January 2009

Aku yang di sini

Aku skang dok Setiawangsa sementare keje kat PBD nih. x de la jauh sgt nak berulang alik dari seri Kembangan tuh. Walopon jem gak sket area jelatek tuh, tapi ok lagik la dari LDP tuh. Buat mase nih x de perkembangan baru pasal penempatan. penat dah aku pikir sampai tensen2 aku. Last2 aku pikir, redha jela.. marah2 pon, bukan bleh buat ape jugak. kuase bukan kat tgn kite. lantak la.. diorg nak antar Kelantan pon Kelantan la.. x pon dok je la KL nih..

Aku pon dah tepu pikir psl anak n husband yg ditinggalkan. Pas nih kene pikir lak pasal nak berulang balik KL-Kuantan.. Ntah la..aku pon tak tau.. nak rase x puas ati kang, org kate x bersyukur lak.. dapat keje tuh kan rezeki. Tapi tuh la, rezeki yg dtg tuh, datang skali dgn dugaannye.. yang aku paling terkilan, aku x dapat breast feed anak aku.. dahla die kena tinggal ngan nenek.. x dapat kasih syg mama ngan papa sepenuh mase. aku nak sgt besarkan anak aku dengan care aku sendri.. barula puas ati tgk die membesar mcm yg aku harapkan..

Aku sakit ati, aku marah.. aku sedeh.. tapi aku tak mampu nak buat ape.. Aku Geram... tapi TERPAKSE redha.. TEPAKSE sabar jela, mungkin ade hikmah disebaliknye. pikir positif jela.. merungut byk2 pon xde maknenye. cume harap hsband ngan anak aku dapat bertahan dlm keadaan camnih.. x nak la pulak jadi punce pade masalah yg lagi teruk nnt bile dah dok berjauhan nih.. Tolong la Ya allah...

3 comments:

yusalinawati said...

afzan..sabarla..tiap dugaan tu ade hikmahnyer..aku yg agak keserabutan gak ni dah menerima seadenya tiap dugaan yg aku terpaksa aku face skang nie..yg semuanyer plak dtg sekaligus..sabar tau..adenyer jalan kuar nanti..pape hal..mehlar melepak kat umah aku..bebile pon..eheh..as long aku ade kat umah lar tau..kalo aku baalik setiawangsa pon bleh gak..jgn riso..ramai kawan2 ko kat sini..:P

edot said...

hmm simpati gak aku ngn ko nih apzan..sbb aku kn ade ank gak..aku tau la prasaan tuh..terpaksela ko sabar ye n cr penyelesaian yg plg baik..aku lg laa..mak aku jage ank aku pon aku xsuke..itulh sbbnye aku xkeje..aku puas ati jge manda 24hrs/day..aku pon tgh sesak skng ni..klu ikot ati rase nk keje..tp sbb ade manda xleh laa..aku nk tgk sdiri die mbesar tiap2 ari..babies learn new things everyday kan..

keje gomen cmtu la apzan..tpakse ikot yg die bagi..xde ke keje kt bank ke ape kt kuantan tuh..??bank ni kdg2 die nk kaum kerabat..klu knal org dlm sure dpt keje nye..die xde iklan2 ni..gaji pon leh thn...hehehe..laki aku kan knal ramai org bank..aku tau laa sket2..;P

dear diary said...

byk2 bersabar. tiap dugaan tu ada hikmahnyer... di samping rezeki yg dia bg.. disertakan dugaan utk menduga sejauh maner kita bersyukur dgn rezeki yg diberi... semoga afzan tabah.

Blog Widget by LinkWithin