21 January 2009

Aku yang boring

Dah seminggu start keje kat sini. setakat nih, lom ade keje penting lagi kene buat.. Just isikan borang yg punyelah banyak. mcm2 info die nak. seminggu barulah siap isi sume borang ngan taruk gambar skali. yang penting borang gaji dah dibagi awal2. skang xde sistem cam dulu yg kene tgu 3 bulan baru dapat gaji tuh. kalo sume borang dah submit awal2, dlm sebulan lebih dah boleh dapat gaji. yahoo..

So, sementare di tempatkan kat tempat yg sepatutnye, kitorg just tolong2 org lain wat keje n involve sket2 la ngn projek yg berkaitan.. boleh la utk megisi mase lapang. selain dari tuh, dok bace surat kabar n isi borang permohonan utk gi kursus2 or exam wajib kerajaan. pening gak kepale mendengarkan kene jwb exam n kene gi kursus2 nnt..

Kami yg x de keje (lagi)
Geng2 kat sini g same batch sume same kepale jek.. asek buat lawak jek kitorg. ahaks. bolehla mengubat ketensenan kitorg yg mengenangkan nasib idup terumbang ambing nih.. eheheh..

Oh yg pakai baju warne gelap tuh rupe2 nye kawan Afat. satu KYPM ngan die dulu. dok borak2 ngan die psl hsband aku, rupe2nye die kenal si Afat tuh.. loh.. kecik btul dunie. apsalla org ramai kenal laki ku nih..

Lagi satu, aku rindu budak kecik yg tembam ni. petang nih Tok Ibu die bawak die datang KL. Yeah Affan boleh jumpe mama nye yg keseorangan kat KL nih..

Gambar terakhir yg diambik sebelum Affan gi perak..

Budak tembam yg dok berjauhan ngan mama n papanye..


Oh terime kasihla kat kawan2 aku yg mengasihani nasib aku nih.. ade gak org yg support n bagi nasihat kat aku yg kekusutan nih. thanks la.. setelah cube byk care, aku sekarang semakin redha.. x pelah.. biar mase je la yg menentukan.

Aku dah jumpe orag atas kat sini. die kate x leh nak buat ape sbb x de kekosongan. dah call gak Peg. Teknologi Maklumat lain kat Kuantan dgn harapan dapat tuka suke-same-suke, tapi die x nak pulak. dah tanye org2 lain yg dah lame keje, sume kate kene tgu dulu 2-3 bulan barula boleh buat permohonan utk bertukar. nampaknye, kene tgu jela.. ramai jugak yg dah tolong aku risik2 kan kat mane2 yg ade kosong n org2 tertentu yg patut dihubungi. thanks la yg tolong aku tuh ye..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin