15 January 2009

Aku seorang pekerje gomen..

Di Auditorium JPM

Hari selase lepas (13 januari 09) dah lapor diri kat JPM. ramai tuh 1st batch 2009 nih. dekat 190 org Peg Tek Maklumat.. mase lapor diri tuh dari pagi sampai petang dengar talimat then petang baru die nak bagi surat penempatan saje je buat suspen. dah tu lak mase bag surat penempatan, sorang2 tuh naik atas stage terime surat.. cam konvo lak.Kesimpulannye aku dapat kat Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Hari Rabu semalam, kene la lapor diri kat kementerian lak. kat Pusat bandar Damansara lak tuh. Balik semule ke tempat aku mule bekerje mase lepas abes belajar kat UPM dulu. 3 tahun lepas aku keje kat Caltex, menare milenium tu.. tapi 3 bulan jek.

punyela x best aku kene g keje jauh. skang nih dok kat seri Kembangan, umah lame tuh.. so jauh yg amat la kalo nak gi PBD tuh. 1 day gi, dekat sejam setengah baru sampai. punyela jem. mase balik lak, sesat lak tuh. pusing2 2 kali salah masuk jalan yg same.. hari nih, ok sket. pagi gi keje kol 6.30..sampai kol 7 lebih.awal gile. gelap lagi alam maya ini.. balik pon dh x sesat dah. huhu dah la lame aku x drive..kene lak drie jauh2 n menghadap jem pagi petang..

Hari nih, kitorg dah dibawak ke Jabatan yg kitorg ditempatkan. eh lupe nk cakap, ade 7 org sumenye PTM yg same masuk ngn aku kat Kementerian nih. so hari nih kitorg gi kat Jabatan . and Bahagian yg spesifik dimane kitorg kene bertugas. berite x best diterimenye... kekosongan jawatan cume ade kat Kelantan ngan Kedah je. rase nak nangis dengar. huhu ketujuh2 kitorg sume x puas ati sbb x de sorg pon org Kelantan n Kedah dikalangan kitorg tuh. dah tu lak, kalo jadi gi Kelantan or Kedah pon, bulan 4 nih baru gi. sementare nih, kene dok je la kat PBD tuh.. waaa.. tensennye..

So, kepade sesape yg tau kat mane ade kekosongan jawatan Pegawai teknologi Maklumat F41 kat mane2 area Dungun, Kerteh, Kemaman or Kuantan, please la bgtau aku.. nak sgt balik Kuantan nih.. x sanggup aku dok KL nih sorg2.. Buat sementare nih Affan Tok Ibu or nenek diela yg jage.. hmm.papanye dok Kerteh, mamanye dok KL, anaknye dok Kuantan.. sian Affan..

3 comments:

CraFitRa said...

Salam afzan..Hu hu..bc citer ko..kalo akula tu baik aku benti jer...Takderlah..takpelah, itu pengorbanan namenyer.Ari jumaat je ko terus jela balik kuantan.HEmm..ingatkan kat putrajaya..dekatla ckit.Jauh tu nak ke damansara tu.kalo kat kelantan kat maner?Tulah..dulu ms kiter single tak kisahla sgt jauh ke dekat kan..biler dah ader famili lain acam je raser biler bpisah..aku sekarang ni nak struggle untuk dapat cikgu..tp kene msk maktab setaun kalo aku dapat..biler aku terbayang anak kene mak jg..sedey giler.da la k.ra nenen kat aku..Hu hu..tapi untuk ms depan kiter kene la berkorban kan.Take care yer afzan..nanti ader ms kiter jumper...Muah..

Mummy Dzeiqry et Dzahra said...

afzan,mesti ko asek terkenang kn anak jer. kalo aku mmg siang mlm menangis rindu anak. xpe afzan, be strong,,,insyallah kalo ade rezeki affan,dpt la ko dok blk same dgn die. all d best ya!! aku paham perasaan jauh dgn anak nih =(

Mohd Naim said...

aku jer lelaki kat depan tu...

Blog Widget by LinkWithin