30 January 2009

Kalo lah aku ade lap top

Skang kat ofis blom ade keje yg nak dibuat. eheh, so sepanjang hari kitorg akan buat keje suke ati utk memenuhi waktu keje sampai ke ptg. huhu, kdg2 tido, main game, and surf internet yg asek kene block je. Blog pon kene block. huhu, so, boleh bace je blog, x leh nk wat entry. benci btul. dahla byk mase lapang, aku lak byk idea nak memblog, tapi x leh lak. huhu, dahla slalu pinjam gune laptop kengkawan. ehhe, laptop yg selalu jd mangse ialah laptop Azrai ngan Zaleha.. ahahha. sian Azrai aku slalu conquer laptop die, dok main game je n dok bace blog org. ehehe. Kalo ade laptop sendri kan ke best, kat Setiawangsa tuh boleh online. internet nye ade, tapi laptop lak yg x de. kalo x, x delah aku boring dok sesorang. Asek tgk tv je. kalo ade laptop bleh aku update blog. Oh, aku sgt suke tulis blog, rase byk mende nak ditulis skang. bleh menjadi tempat melepaskan perasaan di kale kesunyian. ahah.. dulu aku ade laptop, tapi dah reput dah.. pade usie 7 tahun laptop tuh dah meninggal dunie.. huhu, casing die dah reput2 n x de display lgsg dah. screen die pon dah berkulat. heeho, sgt menakutkan, mcm laptop berhantu. jadi sejak dari itu aku sudah tidak mempunyai laptop. sebelum nih boleh memblog dari pc kat ofis2 yg dulu, tapi kat tmpt keje baru nih, ade ke die block kan blog. oh sgt tidak patut.

Oleh itu.. heehoo, ade ke sesape bermurah ati atau punyai duit yg agak terlebih sebanyak rm due ribu je, silelah bg kat aku utk beli laptop. 2 ribu cukup la kan.. ataupon kalo rase nak sponser laptop kat aku pon boleh. pasti aku balas ngan entry blog yg banyak setiap hari. heehoo.

Apekah la aku merepek. Oh, aku sgt nak laptop. tapi aku tak mampu la pulak nak beli. Dah 3 bulan x bergaji..oklah, aku nak gi Puduraye nih, nak naik bas gi balik Kuantan jumpe suami ngan anak aku. babai sume. Oh, aku mls nak pakai compact powder n lipstic, takot nanti ramai mat indon yg ngorat. benci, slalu pweewit2 kat tepi jln.

29 January 2009

Aku yang kembali ke masa lalu

Tetibe hidup aku berubah, pergi balik ke mase dulu...Mase 4 tahun dulu, mase blom kawen lagi.

Tahun 2005..Mase tuh baru abes blajar kat UPM, dapat keje kat Caltex Pusat Bandar Damansara. Aku ingat lagi naik bas dtg KL bawak baju je satu beg, walopon pemergianku x berape membuatkan mak aku gembire. Aku yang mase tuh dah teruje dioffer keje dgn gaji RM1200 sebagai Admin Assistant..1 jun 2005 kene start keje. setelah memujuk mak abah aku, mereka terpakse rela jugak la bg aku gi keje kat KL. mase tuh baru 2 minggu je abes belajar. Blom pon puas mak aku nak lepak2 ngan aku kat rumah. dahla sejak form 1 aku merantau sekolah asrama penuh, STF kat JB, pastuh, gi Matrix kat Rawang, pastuh masuk UPM Serdang lak. Die ingatkan lps abes UPM aku nak menganggur dulula kat rumah. tapi aku nih degil sket, (Sket jela degil nye), nak jugak keje. Lagipon aku nih mmg jenis survivor, and dah biase dok KL. Rase x keruan je nak cari keje kat Kuantan mase tuh.

Pergilah aku nih ke KL, sampai kat KL aku ingat lagi Sira ngan cousin die, Wani tlg aku cari rumah sewa. Aku gamble je gi KL utk keje dgn rumah nye lom ade lagi. x silap aku hari tuh, hari ahad, aku dah kene keje hari Isnin, seb baik kitorg gi je 7 eleven kat LRT Bangsar tuh, then jumpe iklan bilik utk disewa. call trus org rumah tuh, and trus deal nk dok situ. Iaitu Pangsapuri Bangsar Utama Tingkat 14 tuh.. So ptg sampai mlm tuh Sira ngan Wani bawak aku gi Carefour beli bantal and brg2 sket. Lepas tuh Afat amek aku dari Carefour tuh hantar gi kat Bangsar. Mase nih jugak baru Afat tau yg Wani tuh adek bestfren die mase skolah dulu iaitu abg Ijad.

Pangsapuri Bangsar Utama yang sangat tinggi. 16 tingkat.


So, mlm tuh for da first time aku dok umah sewa, menyewa ngan akak2 yg dah bekerje. Tak silap aku mase tuh ade 6 org menyewa situ, so, 7 la termasuk aku. satu rumah tuh sewa RM1000 woo. Roomate aku kak Efa nih dgn baik hati bagi aku tido atas toto die. oh sungguh terharu aku. ehehe. aku pn tny2 la diorg camne nk gi keje sume. seb baik dpt housemate, kakak2 yg baik. Mlm tuh x leh nak lelap mate sgt. Pertamenye sbb teruje esok 1st time nak keje, kedue, suasane kat bangsar tu bising ngan bunyi moto, kete walopon aku dah dok tingkat 14, tapi dengar clear gile. Tambah pulak Restoran Rebung Chef Ismail yang kat bawah tu asek dok karaoke je mlm minggu. huhu. Dlm dok terkebil2 mate x berape nk pejam tuh, akhirnye hari dah pagi. awal aku bersiap nk gi keje.

Oh, mule2 cuak gak nak naik bas, tak tau nk berenti kat mane. tny2 org gak. seb baik rajin bertanye n tebal muke, x sesat jln. ehehe. Sampai kat Caltek kat Menare Millennium tuh, agak excited la tgk ofis yg cantiks, siap ade cafe dlm ofis. Memule x de kwn, nak gi lunch pon x tau camne, seb baik kakak2 ofis baik ati ajak lunch same. aku nih kdg2 berat mulut sket nak tegur org mule2. then hari demi hari semakin ok la. ehehe, kwn pon bertambah. rasenye sebulan lps tuh Abidah pulak dapat keje kat Caltek tuh jugak. aku la yg rekomenkan. So, dgn adenye Abidah, xde la idup aku terumbang ambing lagi. ehehe, dah ade kwn nk kemane2.

Oh, byk betul kenangan mase keje kat Caltex tuh walopon cume 3 bulan keje situ. 3 bulan juga la aku dok bangsar nih and dok berulang alik naik feeder bas dari stesen LRT Bangsar ke PBD. Tambang bas 50 sen je sehala. mmg menjimatkan. Sepanjang dok Bangsar, slalu mkn kat kedai melayu seblah Public Mutual tuh. Kitorg panggil "kedai Abg Lalok". Sbb abg2 kedai tuh muk e lalok2 jek. makanan die sedap2. And hari Rabu ade pasar mlm kat Flat KTM tuh. Slalu beli Char kue Teow. Lagi satu, baju n sluar yg dijemur kat ampaian kat luar 2 kali kene kebas. huhu. Aku saspek bangla yg menyewa kat seblah.

Kedai Abg Lalok

Hmm, sebulan b4 tinggalkan Caltex tu, ingat lagi join netball punye club. lebih kepade kene pakse sebenarnye. yela, aku nih manela pernah dok bersukan nih. tapi org ofis pakse masuk sbb ade Inter Oil Games. mcm sukan tahunan antare syarikat2 minyak la kan. So, kenela gi training netball kat sekolah rendah(ke, sekolah menengah?, aku x ingat), kat Jalan Maarof. Walopon mase pertandingan x menang, tapi semangat berpasukan sesame kitorg sgt kuat. So, sgt enjoy mase tuh.

Oh, pasal Afat pulak, mase tuh die asek temggelam timbul.. ntah pape ntah. jadik sabut kelape kot ehehe.. (saje nak ngungkit kesah lame kat sini..) Di biarkan je aku nih dok kat Bangsar tanpe nak tanye kabar aku. Kesian aku yang lone renjer nih. Tak ape lah, ingat lagi mase tuh Kak Sabrina, housemate aku tuh la yg menjadi tempat mencurah perasaan. Ahaks.. Kakak2 yg lain pon terpakse mendengar bebelan aku yg x puas ati pasal Afat ni, dok bercerite sambil penyek2 bantal. Ahaks, last2 dlm ramai2 kakak2 tuh, aku lak yg kawen dulu. (Ceh, buat penat je diorg mendengar luahan perasaan aku.. last2 kawen jugak ngan Afat)

Lagi satu mase aku kat Caltex, aku kawan ngan si Wani nih (Bukan wani adek besfren Afat tuh). Ingat lagi satu hari mase kitorg nk gi lunch, ade reporter n cameraman tahan kitorg utk ditemubual. Utk rancangan "Ape-Ape Aje" yg TV3 tu. mase tu die tanye pasal topik anak tiri ngan mak bapak tiri rasenye. Seb baik die tak tanye pasal boifren mase tuh sbb aku ingat lagi time tuh mmg aku mendidih sket ngan Afat nih, mmg tgh marah (marah dlm ati jela) mase turun lunch tuh, tetibe kene tahan ngan reporter lak, pastuh ade camera besar dah ready rekod gamba. Aduss.. terpakselah aku kontrol ayu n jawab ape diorg tanye dgn konfidennye. tapi aku x tgk pon muke aku kuar tv beberape mggu lps tuh bile temubual tuh ditayangkan. Tapi adela jiran aku yg tengok, die bgtau mak aku, aku kuar tv. ahaks.

Aku keje Caltex tuh 3 bulan je sbb sambil aku keje tuh aku dok sibuk cari keje lain kat Jobstreet. Tu yg dapat keje kat Kosijaya Didactic tuh, as System Engineer lak tuh. Gaji pon naik la kan, berpadanan la ngan degree aku mase tuh. That's y la aku benti keje Caltex, n pindah jugak dari Bangsar ke Cheras lak. Mase tuh x de kete, so nak kene cari rumah sewa dkt ngan tempat keje la.

Hmm, kalo nak cerite pasal cari rumah sewa kat Cheras and keje kat Kosijaya lak, maunye kene buat entri 15 helai kertas kajang.. ehehe. yg tuh nnt aku cerite di mase lain.

Ok, kenape aku cerite pasal kisah 4 tahun lepas nih kat sini? sebabnye skang aku kat Bangsar ni, and keje pulak kat Pusat Bandar Damansara. Tak sangke balik semule ke tempat lame. nih aku online dari bilik Abidah, kat Bangsar Utama nih. Abidah masih menyewa kat sini. aku saje dtg menumpang rumah die 2-3 hari nih sbb malas nak bawak kete gi ofis dari Setiawangsa tuh. Bile dok umah Abidah nih, aku leh g keje naik bas je. X payah risau psl jalan jem, minyak kete save, n save duit bayar parking. So, dlm 2 hari nih bile merase naik LRT naik bas semule n bile balik keje, menuju ke bangsar nih, membuatkan aku mengimbau balik kenangan 4 tahun dulu. mase aku memulekan kehidupan kat KL nih, cewah. Yang bezanya status aku skang dah jadi isteri org, dah ade anak, dah keje kerajaan, and dah ade kete.

Oh, LRT yang dah lame x naik.

23 January 2009

Balik Ke Kuantan

Woo setelah 2 minggu berkelana kat KL nih, esok aku akan balik Kuantan. Seb baik ade cuti raye cine, lame sket boleh balik. hoho.. dtg arituh sbb nak lapor diri, memule konfiden jek mcm boleh dapat keje kat Kuantan. Rupe2nye terkandas kat KL nih. huhu. dahla dtg bawak baju kurung 8 pasang jek. baju2 lain selai 2 jek. So, nnt balik Kuantan, angkut sume baju yg adela.. ngan kasut2 skali.. kene cari jugak baju batik. hari Kamis wajib pakai batik daa. aku kain batik byk la.. huhu..

Hmm due minggu dah keje. keje nye xde pon, tapi penat drive je. bayangkan la, dlm 2 mggu nih, berulang alik gi keje, asek sesat je gi keje. Semalam aku sesat selame sejam. Sebabnye aku terlepas simpang last yg patutnye aku masuk utk sampai ke ofis, kalo x, 5 minit lagi je sampai. tapi disebabkan sesat, sejam lebih lepas tuh baru sampai. huhu, tensen woo sesat dlm keadaan jem yg amat teruk waktu pagi.. aku pon sampai lambat setengah jam kat opis. saket lutut wat tekan brek. dah la aku x tau jln KL nih, x tau la camne aku boleh berade kat bulatan kampung pandan la, lalu KLCC la, padahal aku nk gi Bukit Damansara nih. huhu. walopon cuak gile dah sesat x tau ujung pangkal tuh, tapi aku maintain cool jek, jln je ikut jalan yg lurus. seb baik la last2 aku jumpe sign board Jln Tun Razak, aku ikut jela sign board tuh, pastuh rupenye aku sampai kat area umah aku smule, kenela memulakan semule perjalanan aku gi keje. huhu, after tuh aku make sure betul2 x terlepas simpang tuh lagi. Camtulah keadaan aku tiap2 hari mengharungi jutaan kerete kat KL nih yg amat jem nye walo pon aku kuar rumah gelap subuh lagik. balik pon same gak jem nye.

Hmm, oklah, kalo ade kesempatan guune laptop n ade internet lagi, aku update lagi. Susah tul nak update blog x de laptop nih. kenela pinjam2 yg org nye je.. ok, nak gi update blog Affan lak..

21 January 2009

Aku yang boring

Dah seminggu start keje kat sini. setakat nih, lom ade keje penting lagi kene buat.. Just isikan borang yg punyelah banyak. mcm2 info die nak. seminggu barulah siap isi sume borang ngan taruk gambar skali. yang penting borang gaji dah dibagi awal2. skang xde sistem cam dulu yg kene tgu 3 bulan baru dapat gaji tuh. kalo sume borang dah submit awal2, dlm sebulan lebih dah boleh dapat gaji. yahoo..

So, sementare di tempatkan kat tempat yg sepatutnye, kitorg just tolong2 org lain wat keje n involve sket2 la ngn projek yg berkaitan.. boleh la utk megisi mase lapang. selain dari tuh, dok bace surat kabar n isi borang permohonan utk gi kursus2 or exam wajib kerajaan. pening gak kepale mendengarkan kene jwb exam n kene gi kursus2 nnt..

Kami yg x de keje (lagi)
Geng2 kat sini g same batch sume same kepale jek.. asek buat lawak jek kitorg. ahaks. bolehla mengubat ketensenan kitorg yg mengenangkan nasib idup terumbang ambing nih.. eheheh..

Oh yg pakai baju warne gelap tuh rupe2 nye kawan Afat. satu KYPM ngan die dulu. dok borak2 ngan die psl hsband aku, rupe2nye die kenal si Afat tuh.. loh.. kecik btul dunie. apsalla org ramai kenal laki ku nih..

Lagi satu, aku rindu budak kecik yg tembam ni. petang nih Tok Ibu die bawak die datang KL. Yeah Affan boleh jumpe mama nye yg keseorangan kat KL nih..

Gambar terakhir yg diambik sebelum Affan gi perak..

Budak tembam yg dok berjauhan ngan mama n papanye..


Oh terime kasihla kat kawan2 aku yg mengasihani nasib aku nih.. ade gak org yg support n bagi nasihat kat aku yg kekusutan nih. thanks la.. setelah cube byk care, aku sekarang semakin redha.. x pelah.. biar mase je la yg menentukan.

Aku dah jumpe orag atas kat sini. die kate x leh nak buat ape sbb x de kekosongan. dah call gak Peg. Teknologi Maklumat lain kat Kuantan dgn harapan dapat tuka suke-same-suke, tapi die x nak pulak. dah tanye org2 lain yg dah lame keje, sume kate kene tgu dulu 2-3 bulan barula boleh buat permohonan utk bertukar. nampaknye, kene tgu jela.. ramai jugak yg dah tolong aku risik2 kan kat mane2 yg ade kosong n org2 tertentu yg patut dihubungi. thanks la yg tolong aku tuh ye..

19 January 2009

Aku yang di sini

Aku skang dok Setiawangsa sementare keje kat PBD nih. x de la jauh sgt nak berulang alik dari seri Kembangan tuh. Walopon jem gak sket area jelatek tuh, tapi ok lagik la dari LDP tuh. Buat mase nih x de perkembangan baru pasal penempatan. penat dah aku pikir sampai tensen2 aku. Last2 aku pikir, redha jela.. marah2 pon, bukan bleh buat ape jugak. kuase bukan kat tgn kite. lantak la.. diorg nak antar Kelantan pon Kelantan la.. x pon dok je la KL nih..

Aku pon dah tepu pikir psl anak n husband yg ditinggalkan. Pas nih kene pikir lak pasal nak berulang balik KL-Kuantan.. Ntah la..aku pon tak tau.. nak rase x puas ati kang, org kate x bersyukur lak.. dapat keje tuh kan rezeki. Tapi tuh la, rezeki yg dtg tuh, datang skali dgn dugaannye.. yang aku paling terkilan, aku x dapat breast feed anak aku.. dahla die kena tinggal ngan nenek.. x dapat kasih syg mama ngan papa sepenuh mase. aku nak sgt besarkan anak aku dengan care aku sendri.. barula puas ati tgk die membesar mcm yg aku harapkan..

Aku sakit ati, aku marah.. aku sedeh.. tapi aku tak mampu nak buat ape.. Aku Geram... tapi TERPAKSE redha.. TEPAKSE sabar jela, mungkin ade hikmah disebaliknye. pikir positif jela.. merungut byk2 pon xde maknenye. cume harap hsband ngan anak aku dapat bertahan dlm keadaan camnih.. x nak la pulak jadi punce pade masalah yg lagi teruk nnt bile dah dok berjauhan nih.. Tolong la Ya allah...

17 January 2009

Aku yang kusut

Waa.. tensennye aku memikirkan pasal keje nih. kekosongan ade kat Majlis Daerah kat negeri Kelantan ngan Kedah je. tu pon pergi bulan 4 nanti. Yg aku prefer pon Pasir Puteh je la kot. sbb mmg kampung mak aku kat sane. adela sedare marenye..tapi.. AKU TAK RELA!!!!!

Tensennye memikirkan yg aku kene keje dulu kat KL nih sampai bulan 4. aku mmg x rela dok sini or dok Kelantan.. Aku tak rela nak berjauhan ngan Affan ngan Afat.. saket jiwe rage aku..

Geramnye. dapat keje pon susah, x dapat keje pon susah. Apela susah sgt diorg nih nak arrange penempatan. padahal aku tau banyak je kekosongan kat Kementerian lain. masalahnye kalo nak mintak pertukaran ke Kementerian lain, diorg kate kene keje dulu setahun. Gile la. x sanggup aku nak tggu setahun lagi utk bersame suami ngan anak aku. Mungkin org lain boleh buat, tapi aku x leh..mmg la org kate ramai lagi yg camtuh.. ade yg ke Sabah, Sarawak la..isteri kat negeri lain, suami kat negeri lain.. tapi aku rase tersekse sgt camnih.. sape nak woo...

So, aku mintak la sesangat kepade sesape yg tau camne carenye aku nak setelkan masalah aku nih. sile la tolong aku yg buntu nih. Setakat nih, aku akan dok KL dulu, Affan akan hantar ke Kuantan. Mak aku jage. pastuh x tau la camne perancangan nye aku nak berulang balik Kuantan ke camne nnt.. Afat pulak cuti Jumaat Sabtu, nak dtg KL pon. Hari sabtu je due2 cuti, pastu lak die mesti dah nak kene balik Kuantan utk ke Kertih.. x pon due2 balik jumpe Affan kat Kuantan.. hmm.. nih mmg keje gile la.. pening pale otak aku n Afat memikirkannye.. x leh nak merase jadi full time parents. Kesian Affan.. kecik2 dah kene berjauhan ngan mama n papa die..

15 January 2009

Aku seorang pekerje gomen..

Di Auditorium JPM

Hari selase lepas (13 januari 09) dah lapor diri kat JPM. ramai tuh 1st batch 2009 nih. dekat 190 org Peg Tek Maklumat.. mase lapor diri tuh dari pagi sampai petang dengar talimat then petang baru die nak bagi surat penempatan saje je buat suspen. dah tu lak mase bag surat penempatan, sorang2 tuh naik atas stage terime surat.. cam konvo lak.Kesimpulannye aku dapat kat Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Hari Rabu semalam, kene la lapor diri kat kementerian lak. kat Pusat bandar Damansara lak tuh. Balik semule ke tempat aku mule bekerje mase lepas abes belajar kat UPM dulu. 3 tahun lepas aku keje kat Caltex, menare milenium tu.. tapi 3 bulan jek.

punyela x best aku kene g keje jauh. skang nih dok kat seri Kembangan, umah lame tuh.. so jauh yg amat la kalo nak gi PBD tuh. 1 day gi, dekat sejam setengah baru sampai. punyela jem. mase balik lak, sesat lak tuh. pusing2 2 kali salah masuk jalan yg same.. hari nih, ok sket. pagi gi keje kol 6.30..sampai kol 7 lebih.awal gile. gelap lagi alam maya ini.. balik pon dh x sesat dah. huhu dah la lame aku x drive..kene lak drie jauh2 n menghadap jem pagi petang..

Hari nih, kitorg dah dibawak ke Jabatan yg kitorg ditempatkan. eh lupe nk cakap, ade 7 org sumenye PTM yg same masuk ngn aku kat Kementerian nih. so hari nih kitorg gi kat Jabatan . and Bahagian yg spesifik dimane kitorg kene bertugas. berite x best diterimenye... kekosongan jawatan cume ade kat Kelantan ngan Kedah je. rase nak nangis dengar. huhu ketujuh2 kitorg sume x puas ati sbb x de sorg pon org Kelantan n Kedah dikalangan kitorg tuh. dah tu lak, kalo jadi gi Kelantan or Kedah pon, bulan 4 nih baru gi. sementare nih, kene dok je la kat PBD tuh.. waaa.. tensennye..

So, kepade sesape yg tau kat mane ade kekosongan jawatan Pegawai teknologi Maklumat F41 kat mane2 area Dungun, Kerteh, Kemaman or Kuantan, please la bgtau aku.. nak sgt balik Kuantan nih.. x sanggup aku dok KL nih sorg2.. Buat sementare nih Affan Tok Ibu or nenek diela yg jage.. hmm.papanye dok Kerteh, mamanye dok KL, anaknye dok Kuantan.. sian Affan..

05 January 2009

New Year.. 2009

Dah tahun 2009 pon.. hmm, meh kite review ape peristiwe tahun lepas

Sepanjang tahun 2008

15/01 - Aku disahkan pregnant 5 minggu
12/02 - Gi bercuti kat rumah Mok su kat Kuala Terengganu. Kete Afat rosak..
05/04 - kitorg pindah umah ke Taman Lestari Putra
18/04 - Mak cik yg aku panggil Ma yg dok Bukit Abal, Kelantan kembali ke Rahmatullah.
08/05 - Gi Honeymoon kat Bandung. Dah pregnant 5 bulan time nih..
07/06 - Gi melake. Jalan2.
20/07 - Afat gi outstation ke Jakarta. 2 minggu lebih.
28/08 - Melahirkan Affan ke dunie nih
31/08 - Gi Bidor. Berpantang kat umah mertua.
09/09 - Hantar resignation letter kat IBM..
21/09 - Afat start keje kat iPerintis, Kerteh.
02/10 - Raye kedue balik sambung berpantang kat Kuantan.
04/11 - 1st Anniversary.
27/11 - Dapat surat Perlantikan Peg. Teknologi Maklumat.

So, conclusionnye, tahun 2008 aku dah up satu lagi status dari sorg isteri kepade sorg ibu pulak. and dah benti keje jugak. lagi satu kitorg juga dah beli kondo kat Bukit Jalil. 2 tahun lagi siap kot. Tapi x tau la dok situ ke tak nnt. Maybe jual or sewakan.

2009
So, tahun 2009 nih dgn keje baru nnt hope nye idup kami akan lebih gembire dan bahagie. Azam taun baru.. hmm aku nih bukan jenis buat azam2 nih. eheheh. tapi yg penting,
1. Nak jadi mama yg penyayang
2. Isteri yg rajin
3. Menjadi seorg pekerje kerajaan yg bagus
4. Menjadi seorg yg lebih lembut hati , x berdendam n memaafkan

Harapan di tahun 2009
1. Affan membesar sihat dan bijak
2. Afat dapat berhenti merokok
3. Nak keje dekat ngan Afat so that boleh dok bersame satu rumah
4. Mane2 hubungan yg keruh dapat dijernihkan
5. Dapat menyimpan duit utk mase depan
6. Dapat bayar kredit card. Pastuh x mau gune kredit kad lagi.

My Baby

Dah 4 bulan lebih x keje.. best je dok umah main ngan Affan..hari minggu papanye akan bawak kitorg kuar jalan.. uuh best sungguh kalo x keje..
My Lovely Little BoY


My Affan.. Isn't he adorable?


Tgk tu, seronok betul die kalo dipakaikan baju nk gi jalan n kasut..

Tapi masuk dalam kete je trus tido.. isap jari telunjuk lak tuh.. kiut nye die..

Kerja..


Mggu depan aku akan ke KL utk lapor diri kat Putrajaya.. hmm.. no idea camne la keje aku nnt. kene keje ngan kerajaan lak.. kene la pakai baju kurung je tiap2 hari. b4 nih keje x banyak pakai baju kurung. Yg ade pon byk dah x padan.. ehhee.. so, dah tempah beberape pasang baju utk gi keje nnt. mase kawen arituh ade beberape pasang yg org hadiahkan yg belum berjahit.. yg tu lah aku gi antar rumah tukang jahit..Mase Afat outstation kat Segamat harituh pon die ade belikan lagi 3 pasang kain..pandai gak husband aku nh pilih kain.. cantik2 yg dibelinye.. eheheh.. semangat la nak gi keje..

Mase aku call org JPA tuh die kate mase lapor diri nnt maybe seminggu kot.. so, nnt bawak Affan sekali. Tok ibu ngan Tok Abah die nak jage mase aku gi keje nnt. Kitorg akan dok umah kat Seri Kembangan je. ade lagi bilik kosong kat atas tu.. and brg2 aku pon sume kat sane lagi. so dok situ jela..

Ok kengkawanku yg di KL.. kalo nak jumpe tuh leh la mggu depan.. dtg la umah aku..

To Azie : ko lom tgk lagi baby aku.. lagipon aku nak tgk perut ko dah besar ke x.. heheh.. umah dekat je kan..

To Fatin : Ko pon lom tgk Affan lagi.. meh le dtg nnt.. aku pon nk tgk Qaseh dah besar mane die..

To Abie & Linda : Aku tau korg sure dtg nye nak tgk Affan nnt kan..

To Lenny : Weh umah aku dekat je ngan umah ko.. x kan x leh dtg kot..
Blog Widget by LinkWithin