08 December 2008

Aku yang tidak bekerje..

Dah 3 bulan lebih x keje nih.. best sungguh rasenye.. suke ati nak bangun lambat, pon.. and dok umah je jage Affan yg sgt comel.. x sanggup nak berjauhan ngan die.. suke betul tgk die tido, tenang je rase, n mule la geram tgk kecomelan die. rase nak cium2 je selalu..

Muke Affan sgt comel bile tido.. papa die kalo balik dari keje, trus cari Affan..

Hoho.. buatla ape je kat die.. x kisah nye..

Hmm skang nih dok umah ngan mak aku n Affan je.. mak aku dah x jage si kembar tiga beradik yg sgt nakal itu..
Walopon dok hari2 ngan Affan, bab mandikan die, still mak aku lagi yg mandikan.. ehehe.. x berani aku.. x larat gak nk pegang die yg berat pastuh suke tendang2 kaki die lak tuh.

Akan kembali bekerje..

Hmm, Anyway, last 2 weeks dapat surat dari JPA.. surat perlantikan Jawatan Pegawai Teknologi maklumat.. hoho.. gembire ade, tapi risau pon ade.. gembire sbb susah payah aku gi interview kat KL mase tgh 20 hari dalam pantang, akhirnye berjaye gak..tapi risau sbb x tau la kat mane aku ditempatkan nnt. huhu, kalo boleh nak kat Kuantan or kat Kerteh je sbb main reason aku benti keje pon sbb nak dok dekat ngan Afat & Affan .. nih kalo aku kene keje KL, huhu same jugak la.. kene tinggal berjauhan gak la nampaknye..

Mengikut kate Derq, kawan aku yg skang penolong pegawai Teknologi Maklumat kat Putrajaya, die kate nnt lapor diri kat Putrajaya, then mase tuh baru die bgtau kite dapat kat kementerian mane.. kalo ade pape masalah penempatan, boleh dibincang mase tuh.. mintak2 la aku boleh dapat kat Kuantan or kerteh, ke, kemaman ke.. dekat jugak la kan..

Skang nih still tggu surat lapor diri dari JPA.. ntah bile la die nak soh lapor diri nih.. dah tu kene gi Putrajaya lak.. nnt aku nak dok mane? umah dah x de.. kenela menumpang sesape kat KL pulak. nampak gayenye kenela tinggal Affan ngan nenek.. Takut nnt aku je yg dok nangis rindukan Affan..

Actually arituh yg gi interview IPerintis pon Afat cakap maybe boleh dapat gak. tapi dlm proses lagi.. Hmm kalo ikutkan nak senang, amek je IPerintis tuh, bleh aku dok Kerteh ngan Afat N Affan..and barang dari umah kat Seri Kembangan boleh terus pindah ke Kerteh.. abes cerite.. Tapi, dah dapat offer gomen nih, ramai org kate better amek keje kerajaan kan. byk kebaikan nye utk long term.. cuti pon byk, senang nk cuti kalo anak sakit ke, ape ke.. lagipon boleh pindah mane2 ikut suami.. pencen pon ade kan.. so, memikirkan kesenangan di mase akan datang, aku rase aku terime la keje tuh. dengar cerite, memule ssh sket la, byk kene gi kursus itula, inila.. hmm nak wat camne.. terpakse la kan... tula, kalo aku dapat kat Kuantan ke, boleh mak aku jage Affan kalo aku kene gi kursus..

Tapi risau betulla nak tinggalkan Affan nih.. nak dibawak ke KL kang, kat mane lak aku ngan Affan nak dok.. dahtuh, x leh rasenye aku berdue je ngan die, sbb die nih kalo nak susu tuh meraung punyela kuat..x ke menggelabah aku nak menenangkan die lagi, nak prepare susu die lagi.. kang ade x makan, x mandi aku sbb die nih nak kene org ade dkt ngan die je selalu..

So tuh la, kepade kwn2 aku yg dah keje kerajaan tuh, diharap boleh la bagi tips2 bergune sket kat aku nih..

2 comments:

Laney said...

hi afzan,
tahniah dpt keje govt! mmg keje govt lg elok for long term and bg kita org perempuan.. senang nak manage anak sebab cuti byk and fleksibel.. actually, sebelum tggu surat penempatan, afzan boleh buat surat mohon penukaran penempatan ke kuantan/kerteh/etc sekarang. cuba call jpa - pn. asmah 03-88854262, die akan explain semua prosedur. good luck!
-lina

Afzan said...

oh yeke..? afzan dah try call byk kali hari nh, asek engage jek. huhu

Blog Widget by LinkWithin