08 December 2008

Aidiladha di Bidor

Raye haji nih balik Bidor.. bawak Affan beraye umah tok ibunye.. kitorg sampai sini dari hari jumaat lagi. Afat kan cuti Jumaat & sabtu. n terengganu bagi cuti raye haji hari isnin & selase. so, hari selase pagi2 baru balik kuantan..

Hari nih, di pagi hari raye, cam biaselah, mkn soto.. ibu masak soto mmg sedap.. pastuh kol 3ptg gerak keluar. dari semalam Liyana dah ajak dtg umah mak mertua die kat Ipoh sbb ade kenduri Akikah anak die, Puteri Orked Khadija.. So, siap2 la gi Ipoh.. 1st time nih aku nak gi Ipoh.. Affan surela dibawak sekali. lagipon Yana x penah tgk affan lagi..

Affan yang dah siap pakai jeans n baju jalan die menunggu mama bersiap sambil duduk2 di atas sofa..

Ok, nak keluar rumah kenela pakai topi eskimo die..

Affan sgt suke gi jalan, masuk kete je trus tido.. mmg senang nak bawak die nih jalan..

Bergambar ngan Liyana ngan Orked nye.. Orked dah 8 bulan.. tapi die akan dapat baby x lame lagi. Liyana pregnant dah 6 bulan..

Balik dari rumah Liyana, gi lak umah kawan Afat. tapi x de org kat umah, pastuh gi umah kawan Afat sorg lagi, Ijad kat Kampar.. lepas tuh dah magrib tuh turun dari umah Ijad, gi lak umah Acik Afat kat Temoh lak.. last2 kol 9 malam sampai ke Bidor.. sakan betul berjalan raye hari nih. Affan pon dapat byk duit raye..

Sekian.. Esok nak balik ke Kuantan..

5 comments:

CadaLoRa said...

wahh..affan dah besar??heheh..mst kuat minum susu nieh..kenapa aku tgk bnyk muka ko ye afzan..heheh.mst sejuk je bila dia besar nnt? mata pon sepet2 giteww..

As said...

affan sangaaaat comel dengan topi eskimo. Huhu. Sweet like his mum.

CadaLoRa said...

AFfan yang sgt chommel! by the way malina tgh mengandung gak almost 6 month. dia dah scan anak lelaki la.heheh.. aku lak, xtau lg baby ape..uhuhuh..kalo boleh biar la chomel mcm Affan putih..n gebuu giteww..heheh

edot said...

alaa homey homey nye dieee...

wALLAbiezz said...

tak kenal rupe affan, dah lain gile & makin debab :D bagus la mak die kasi mkn byk2 membesar dgn sehat :D yay~

Blog Widget by LinkWithin