15 December 2008

Lapor diri @ Putrajaya

Surat utk Lapor diri sebagai Pegawai Teknologi Maklumat dah sampai Khamis lepas, 11/12/08.. Dalam surat tuh suruh aku lapor diri 13/01/09 kat JPM Putrajaya. Cube gak call JPA, org yg incharge tuhm tapi asek engage je. dari pagi td aku call sampai tgh hari engage memanjang. mengalahkan nak call ERA je susahnye.. Aku kalo boleh nak mintak ditempatkan kat area Kerteh, Dungun or Kemaman.. mcm2 mane pon aku nak jugak dok Terengganu, kalo boleh la. so that aku leh pindah n dok same ngan Afat, be a perfect family like before.. banyak dugaannye dok berjauhan nih. Risau lak aku.. tengok la.. kalo x dapat gak kat Terengganu. maybe aku akan ikut plan B.. If there's an option la.. yang penting, family tuh diutamakan.. tuh prinsip aku skang.. as a wife, i should be with my husband always and as a mother, i should take care of my baby no matter how hard..

"YA Allah permudahkan lah urusan hidupku, dan Kau peliharakanlah keluarga ku.. Aminn"

08 December 2008

Aidiladha di Bidor

Raye haji nih balik Bidor.. bawak Affan beraye umah tok ibunye.. kitorg sampai sini dari hari jumaat lagi. Afat kan cuti Jumaat & sabtu. n terengganu bagi cuti raye haji hari isnin & selase. so, hari selase pagi2 baru balik kuantan..

Hari nih, di pagi hari raye, cam biaselah, mkn soto.. ibu masak soto mmg sedap.. pastuh kol 3ptg gerak keluar. dari semalam Liyana dah ajak dtg umah mak mertua die kat Ipoh sbb ade kenduri Akikah anak die, Puteri Orked Khadija.. So, siap2 la gi Ipoh.. 1st time nih aku nak gi Ipoh.. Affan surela dibawak sekali. lagipon Yana x penah tgk affan lagi..

Affan yang dah siap pakai jeans n baju jalan die menunggu mama bersiap sambil duduk2 di atas sofa..

Ok, nak keluar rumah kenela pakai topi eskimo die..

Affan sgt suke gi jalan, masuk kete je trus tido.. mmg senang nak bawak die nih jalan..

Bergambar ngan Liyana ngan Orked nye.. Orked dah 8 bulan.. tapi die akan dapat baby x lame lagi. Liyana pregnant dah 6 bulan..

Balik dari rumah Liyana, gi lak umah kawan Afat. tapi x de org kat umah, pastuh gi umah kawan Afat sorg lagi, Ijad kat Kampar.. lepas tuh dah magrib tuh turun dari umah Ijad, gi lak umah Acik Afat kat Temoh lak.. last2 kol 9 malam sampai ke Bidor.. sakan betul berjalan raye hari nih. Affan pon dapat byk duit raye..

Sekian.. Esok nak balik ke Kuantan..

Aku yang tidak bekerje..

Dah 3 bulan lebih x keje nih.. best sungguh rasenye.. suke ati nak bangun lambat, pon.. and dok umah je jage Affan yg sgt comel.. x sanggup nak berjauhan ngan die.. suke betul tgk die tido, tenang je rase, n mule la geram tgk kecomelan die. rase nak cium2 je selalu..

Muke Affan sgt comel bile tido.. papa die kalo balik dari keje, trus cari Affan..

Hoho.. buatla ape je kat die.. x kisah nye..

Hmm skang nih dok umah ngan mak aku n Affan je.. mak aku dah x jage si kembar tiga beradik yg sgt nakal itu..
Walopon dok hari2 ngan Affan, bab mandikan die, still mak aku lagi yg mandikan.. ehehe.. x berani aku.. x larat gak nk pegang die yg berat pastuh suke tendang2 kaki die lak tuh.

Akan kembali bekerje..

Hmm, Anyway, last 2 weeks dapat surat dari JPA.. surat perlantikan Jawatan Pegawai Teknologi maklumat.. hoho.. gembire ade, tapi risau pon ade.. gembire sbb susah payah aku gi interview kat KL mase tgh 20 hari dalam pantang, akhirnye berjaye gak..tapi risau sbb x tau la kat mane aku ditempatkan nnt. huhu, kalo boleh nak kat Kuantan or kat Kerteh je sbb main reason aku benti keje pon sbb nak dok dekat ngan Afat & Affan .. nih kalo aku kene keje KL, huhu same jugak la.. kene tinggal berjauhan gak la nampaknye..

Mengikut kate Derq, kawan aku yg skang penolong pegawai Teknologi Maklumat kat Putrajaya, die kate nnt lapor diri kat Putrajaya, then mase tuh baru die bgtau kite dapat kat kementerian mane.. kalo ade pape masalah penempatan, boleh dibincang mase tuh.. mintak2 la aku boleh dapat kat Kuantan or kerteh, ke, kemaman ke.. dekat jugak la kan..

Skang nih still tggu surat lapor diri dari JPA.. ntah bile la die nak soh lapor diri nih.. dah tu kene gi Putrajaya lak.. nnt aku nak dok mane? umah dah x de.. kenela menumpang sesape kat KL pulak. nampak gayenye kenela tinggal Affan ngan nenek.. Takut nnt aku je yg dok nangis rindukan Affan..

Actually arituh yg gi interview IPerintis pon Afat cakap maybe boleh dapat gak. tapi dlm proses lagi.. Hmm kalo ikutkan nak senang, amek je IPerintis tuh, bleh aku dok Kerteh ngan Afat N Affan..and barang dari umah kat Seri Kembangan boleh terus pindah ke Kerteh.. abes cerite.. Tapi, dah dapat offer gomen nih, ramai org kate better amek keje kerajaan kan. byk kebaikan nye utk long term.. cuti pon byk, senang nk cuti kalo anak sakit ke, ape ke.. lagipon boleh pindah mane2 ikut suami.. pencen pon ade kan.. so, memikirkan kesenangan di mase akan datang, aku rase aku terime la keje tuh. dengar cerite, memule ssh sket la, byk kene gi kursus itula, inila.. hmm nak wat camne.. terpakse la kan... tula, kalo aku dapat kat Kuantan ke, boleh mak aku jage Affan kalo aku kene gi kursus..

Tapi risau betulla nak tinggalkan Affan nih.. nak dibawak ke KL kang, kat mane lak aku ngan Affan nak dok.. dahtuh, x leh rasenye aku berdue je ngan die, sbb die nih kalo nak susu tuh meraung punyela kuat..x ke menggelabah aku nak menenangkan die lagi, nak prepare susu die lagi.. kang ade x makan, x mandi aku sbb die nih nak kene org ade dkt ngan die je selalu..

So tuh la, kepade kwn2 aku yg dah keje kerajaan tuh, diharap boleh la bagi tips2 bergune sket kat aku nih..

Family Day

Arituh gi Family dah company Afat kat De Rhu Beach Resort kat Kuantan.. First time bawak Affan kuar bersosial nih.. eheh.. Pagi2 lagi dah bangun.. then gerak gi sane kol 8pg.. Sampai sane disediakan breakfast. sedap sunguhla puding rotinye.. makanan nye sume sedap2 la..

Then ade acare senaman pagi, sporting gak org2 petronas nih. ramai yg join senaman sambil menari2.. cam seronok je.. tapi aku xde la join sbb nak jage Affan nih.. Pastuh ade sukaneka.. macam2 games ade, utk budak2 sampaila game org dewase.. aku dok je tgk sume aktiviti diorg tuh.. nk join, segan sbb x kenal sesape. Afat pon baru je masuk keje situ kan.. die pon x berape kenal sgt sume org..

Tapi ade ramai gak membe2 ofis die yg pompuan2 tuh dok dukung2 Affan..sume kate Affan comel.. ehehe..

Affan yg dok pikir "kat manela Affan nih.. ramainye org.."

Affan ngan Papa..

Affan ngan Mama..


Afat masuk pertandingan makan pisang.. hohoh.. menang la jugak tempat ke-3.. dapat hadiah gelas 6 bijik.. jadik la kan..ade gak mende boleh dibawak balik..

Diorg juge ade menjemput Abg Zoey & Mat Kacau dari Astro utk memeriahkan majlis.. sukela budak2 kat situ.. Affan pon sempat bergambar ngan Abg Zoey ngan Mat kacau.. Gi lah tgk byk lagi gambar Affan mase family day kat Blog die kat sini..


Blog Widget by LinkWithin