30 October 2008

Raye ke-2, Balik Kuantan

Hi.. sure lame korang tunggu entry baru aku kan.. eheh.. tu lah, kat Kuantan umah aku tu xde komputer so, x leh la nak online. Skang nih kat Bidor, datang sini hari ahad lepas. seminggu dok sini. saje je tok ibu ngan tok abah nak melepaskan rindu kat cucu kesayangan die nih.. dekat sebulan jugak Affan kat Kuantan, kesian tok ibu die rindu sgt kat Affan..

Ok nih nak cerite sepanjang sebulan aku tak berblog nih..

Dipagi raye ke-2

Arituh kitorg balik Kuantan mase pagi raye kedue.. Nih gambar sebelum bertolak ke Kuantan.. gerak dari Bidor dlm kol 7.30pg.. nak gerak awal, baru x panas sgt Affan dlm kete.

Sayu sungguh rase hati Affan nak meninggalkan Tok Ibu ngan Tok Abah die.. Tok Ibu asek nangis je.. sian Tok Ibu die.. tapi nak wat camne, dah sebulan kat umah Tok Ibu, nenek kat Kuantan pon rindu nak tgk Affan.. eheh.

Di pagi hari raye ke-2, sebelum bertolak balik ke Kuantan


Tok Abah dukung Affan..


Tok Ibu yang dah bengkak matenye.. sedeh nak berpisah ngan Affan..


Mama ngan papa, tema pink di hari raye kedue. Affan x de baju pink, sbb x de baju baby boy kaler pink la.. (tgk la Affan tuh pakai topi mcm org kenit dlm "Snow White and the seven dwarfs")

Dalam kol 7.30pg gerak balik. Kete pon penuh ngn brg Affan jek. ngan hadiah2 org kasik lagik.. Aku dok blkg ngn Affan Affan tido je atas tilam. 1st time travel jauh2 ngan baby nih. benti gak kat hentian rehat nk tukar pampers Affan. Die nangis punyela kuat kat situ, kalut2 kitorg nak nk tukarkan pampers die. Baru la rase camnih la jadi parents rupenye. Nih baru sorg anak.. huhu.. tapi x pe, sronok je ade Affan yg comel nih..

Open House kat Kuantan

Sampai Kuantan dkt kol 12tgh.. mmg x benti mkn pon sepanjang perjalanan. aku pon mase tuh still dlm pantang lg kan. smpai umah aku kat Kuantan, mak aku dok siap2kan juadah rumah terbuke. org lom start dtg lagi. punyela best makanannye.. ade laksa penang, soto, nasi himpit, puding cocktail, mcm2 lg la. sume nye feveret aku, tapi x leh mkn. huhu..

Then start ramai org dtg lepas kol 2 ptg tuh, sedare mare, jiran2 n kengkawan dtg. penuh satu rumah. diorg dtg sbb nk tgk Affan jugak.. Affan pon dapat la lagi duit raye.. murah rezeki Affan nih.. nnt kite simpan dlm SSPN ye.. hmm, time open house tuh x de amek gamba pon.. yela org dah ramai, x de mase nak amek henfon nak amek gamba..

Sambung Berpantang

Sepanjang raye aku x kemane2 la.. dok je dlm umah. x leh pon nak beraye umah seblah2.. bawak kuar Affan melepasi pagar rumah pon tak leh.. raye ke-6 barula abes pantang 40 hari.. tapi tuh pon x leh kemane2 lg sbb blom buat "pelepas" lg..

Dlm seminggu lps tuh, urut lagi ngan bidan kat Kuantan tuh utk "pelepas" menandekan dah abes pantang n dah bolehla kalo nak nk mkn ape n gi mane2 pon. tapi aku continue je berpantang mkn. mkn sup ayam ngn nasik je, sbb aku kan breastfeed, takot Affan kembung perut lak kalo mkn mcm2.. dah lps 2 bln baru berani mkn mcm2.. tapi makanan yg dijamin x memudaratkan Affan la..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin