09 September 2008

To resign or not to resign

Jenuh memikirkan wether nk resign ke x nak resign dari IBM nih. Afat akan start keje kat Kertih 21/09/08 nih. Aku lak still on maternity leave sampai 28/10/08.. Kalo resign skang, maknenye abes je cuti bersalin, maybe keje lagi dlm 2-3 hari, then dah bleh berenti trus n ikut Afat gi Kertih. Tapi masalahnye camne kalo x dapat keje lagi kat sane? Huhu, ssh gak memikirkan kedudukan ekonomi, tambah2 lagi dgn adenye baby skang nih.. Tapi kalo x berenti kang, masalah gak la kalo aku nk dok KL nih dgn jage baby nye. keje aku lak kekadang kene keje mlm. kol 12 mlm baru balik, sape nk jage baby nnt? kalo hantar nursery pon, smpai kol 6 je diorg jage.. huhu. Kalo ikutkan mak aku, die soh tinggal je baby kat Kuantan, then seminggu sekali soh aku balik jenguk baby. Tapi aku nnt nak breastfeeding je. camne nk susukan baby kalo blk seminggu sekali.. huhu, Arituh nak gi interview kat Kertih, x jadi lak sbb dah nak melahirkan Affan nih.. hmm, hopefully after nih ade lg chance utk gi interview tuh.

Dah pening2 pikir n tanye Afat, last2 gamble je la. aku hantar je surat resign harinih 09/09/08.. dgn harapan dapat la aku keje kat Kertih nnt. Insyaallah adela rezeki baby tuh nnt. Mls dah nk pikir2 lagi. dah buat decision nih snang sket. Boleh fokus 1 mende jek.. So, pasnih aku akan carik keje kat Kertih jek. Doakan aku dpt keje yek.

My resignation letter

3 comments:

zulkhair said...

Itulah rencah hidup berkeluarga. Moga Allah mudahkan urusan segalanya. Istikharah dan minta petunjuk amalan mulia.

wALLAbiezz said...

oh i see..akhirnye uve made up ur decision... best wishes always afzan..

Omecool20 said...

mcm khair cakap .. begitulah. InsyaAllah, it will be fine. Pasti Afat akan tolong dalam usaha mencari kerja nanti.

All The Best !

Blog Widget by LinkWithin