20 September 2008

Being a Mama

Dua hari nih Affan meragam sket, susah die nak tido. kalo tido pon kejap2 je, pastu tgh2 tido, bleh die memangis sekuat2 nye secare tibe2.. mcm la ade org cubit die. Pastu ape lagi mulut asek ngange je nak susu.. Bagi susu kejap, pastuh die tertido sambil minum susu, pastuh, bile letak atas tilam, die jage lak.. kalo riba or dukung je die, barula lame sikit lena nye.. dah pandai nak manje2 dah die nih.. skang die nak menyusu boleh kate sejam sekali. pastu nak berkepit je ngan mama die sambil tido, sambil isap susu..bile tgh mlm kadang riba sambil susukan die. aku yg mengantuk pon tersengguk2 la sambil susukan die.. kadang2 die nangis kuat2, bile angkat n riba die rupe2 nye die nak 'uk-uk'.. huhu.. Tapi paling best tengok die lena tido.. penat2 pon, tapi bile tgk muke die, rase tenang je.. geram tgk muke die, rase nak cium je slalu..

Ha.. tula pengorbanan jadi sorang ibu nih. korg2 yang lom kawen or blom ade anak lagi tuh, kene la bersedia mental ngan fizikal nak melayan kerenah baby nih. camtuh la mak korg jage mase korg baby dulu2..

4 comments:

Mummy Dzeiqry et Dzahra said...

mmg begitu la peranan ibu..same la kes anak aku si ziqry,,sampai aku tido duduk le sbb pangku kn die nyusu hehehe

Omecool20 said...

:-) normal la .. mcm zara n mummy dia. Nanti, kita lak ikut pe'el instead the other way around :)

Mummy Dzeiqry et Dzahra said...

afzan, tdung tu mmg tgh panas skrg,mak aku kt umah tu dok pening kepala sbb byk sgt order..byk jenis kain tdung tu..harge begantung kpd material yg ko nak..lg mahal lg bestttt kain neyr..lembut n terletak je kt bahu..waaaaa tdung ku blum siap!

Mummy Dzeiqry et Dzahra said...

aah mmg keras dpn tdung tu. kain die pun xpayah iron.maklum la,,aku nih mmy yg sgt bz,sgt xsempat nk iron2 ni,,so yg ni sarung jer

Blog Widget by LinkWithin