08 August 2008

Kerinduan yang sudah terubat..

Afat dah balik dari Jakarta Selasa mlm harituh. Flightnye delay sejam, so, smpai LCCT dalam kol 12 lebih mlm gak la. Aku ngan adek ipar aku gi amek die. Kesian die, balik, lapar btul, seb baik aku dah msk nasik goreng. kol 1.30 pg dok mkn nasik goreng lagik...makanan kat sane x best katenye.. nih 2 hari nih, asek pulun mkn byk2 jek. hmm.. idup lebih bahagie ngn adenye Afat disisiku.. Wahahah..

Kat Jakarta, die x sempat nak shopping ape. Yela, weken pon dok keje lagi. Adela sepasang baju baby di belinye ngan sabun Mustika Ratu yg aku pesan. Murah gile kat sane. Dlm RM 2-3 inggit je. Nak compare kat sini belas2 inggit.

Smlm aku cuti sbb nak checkup kat Putrajaya, Afat pon cuti temankan aku. Pagi2 bgn mcm nak gi keje gak, gi breakfast kat Street Mall Cyberjaya, then gi TM Point Cyber. Nak register phone line.. Yeah, lps nih adela Streamyx kat umah.. Pastuh, trus gi Hosp Putrajaya lak. Appmt kol 10.40 pg. Nak booking bersalin kat Hosp Putrajaya. Ramai org recommend kat sane.

Aku amek cuti half day jek actually, tapi lame gak tgu nk jumpe dokter so, x sempat msk ofis kol 1. Sambung je la 1 hari cuti. Smlm dah scan, Berat baby 2.19kg.. Last week dokter dah cek, aku nih ade Diabetis, so, nnt x leh delay dah dari due date (15/9). Huhu, camne lah leh kene Diabetis nih. Maybe sbb suke sgt mkn yg manis2 kot. Tula, dah 2 mggu aku agak berhati2 nk mkn. Terpakse la tahan diri dr mkn coklat, kek, n air yg manis2. Takot la bahaye utk baby nnt. Next Monday pon ade test BSP (blood sugar profile) kene test darah 4 kali dlm sehari, dari kol 8 pg, 12 tgh, 5 ptg n 10 mlm. Berulang alik la aku ke Klinik Sri kembangan tuh nnt.

Oh, smlm lps abes Checkup up, gi KL lak.. Afat ade hal nk setel kat sane.. One big step yg mungkin mengubah sket lah life kitorg lps nih.. x leh ckp lg, rahsie.. uhh, ujan lebat gile kat KL smlm..

Agak awak setel sume hal, then gi jumpe si Pengantin Baru, Encik Ayoy.. kat Secret Recipe Jusco Equine (Afat la nk sgt mkn Chicken Golden Blue)..yelah, arituh, x dpt gi pun kenduri die. Hmm, tak thn tgk kek.. beli gak la Sugar free moist choc cake.. Mmg x manis sgt.. tapi x brape sedap la..

2 comments:

PapaQaseh said...

terima kasih puji aku jd maskot. heheh seronok la.. ingat nak ajak afat main bowling kat bandung la..

najiba said...

oh pn afzan dh hepi skang nih sbb inche afat die dh blk. ngee afzan cmner bleh kne diabetes ni. kne watch out la ape yg ko mkn coz dh xlme dh nk due. hehe tp aku admit la sugar free moist choc cake tu mmg xsedap. die nk yg moist choc cake tu jugak yg sedap. tp ko bawak2 la besabor. jgn mkn desserts yg manis2 tu dh

Blog Widget by LinkWithin