22 August 2008

Counting days..

Just find out today, 1 of my favorite blogger n photographer have become a father on 20/08/08 and he blog every moment of his wife labouring process from the labour room itself.. Check this out! http://blog.saifulnang.net . I become a silent reader of his Fotopages n his blog from long time ago and really admired his success.

Takot nye tengok saat2 n proses2 nak melahirkan baby. Tak dapat bayangkan mcmmane saketnye isteri die menahan contraction sampai die dah x sanggup amek gambar lagi. Huhu, rase nak nangis pon ade bile bace.. Hopefully time aku nak deliver nanti Afat sentiase ade temankan aku. huhu takut nye!! Tapi bile baby dah keluar, org cakap sume kesakitan tuh akan hilang.

Hmm, nurse mase aku gi lekas antenatal tu ckp, wanita diberi tanggungjawab melahirkan baby sebab wanita nih kuat. Kalo org lelaki belum tentu terdaye nak tahan saket mcm tuh. Tu die cakap la.. Tapi dengan adenye suami kat sisi, sekurang2 nye tenang la sikit hati n adela kekuatan tambahan utk tahan kesakitan tuh kan..

Semalam gi checkup kat Hospital Putrajaya, appointment kol 9 pagi. Dalam kol 10 lebih dah setel dah. Afat yang hantar aku, die pon jumpe dokter jugak, tapi kat jabatan kecemasan (sbb kat situ x ramai org). Die saket tekak n batuk berdarah x baik2 dah 2 minggu. Tgk2 aku yang dah abes check up dulu, then tgu die lak. Siap kene x-ray dada lagi. Suspect kene tibi sbb die start batuk tuh lepas gi Jakarta 2 minggu arituh. Seb baik sume ok. x de tibi..suspen jek.

So far smlm checkup sume ok, berat baby dah 2.6kg.. berat gak tuh.. berat aku lak naik 0.6 kg.. nampak nye, 0.4 kg je dah disumbangkan kpd berat baby.. so, berat aku sendri naik 0.2 kg jela. eheh. Mmg baby nih yg byk makan, bukan aku..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin