19 August 2008

Balik Kampung

Baru balik dari Kuantan malam semalam.. Kenelah amek cuti hari Isnin sbb balik Ke Kuantan Sabtu malam lepas wedding kwn Afat kat Hotel Singgahsana, PJ. dlm kol 10 setel majlisnye, then gerak balik ke Kuantan terus. Beg2 sume dah taruk dlm kete. Perut dah rase x sedap bile naik kete lame2. rase cam saket2 lak perut sbb jln bumping2 kan.. risau gak aku kalo terawal deliver..so, aku tidurkan diri jela.. Dekat kol 2 pg gak sampai Kuantan.

Kawan Afat, Feruze yang kawen ngan anak Tan Sri Abdul Rahim Tambi Chik

Then ari ahad tuh, dlm kol 11 pg gi umah kwnku si Fara dizyana.. emember dari form 1 (STF).. die tgh dalam pantang, dapat baby 20/7 aritu. Alang2 balik Kuantan nih, teringin gak aku nk tgk baby die. Baby Girl, namenye Aisyah Husna. Putih n bulat mukenye.. ehehe..

Baby Fara.. Aisyah Husna..

Lepas balik dari umah Fara, mkn kenduri kat umah jiran aku.. huhu, panas terik, then dlm kol 4 pulak ade satu lagi kenduri umah sedare lak..tapi aku x makan dah. mkn buah jek.. kene jage2 gak mkn skang nih, sbb dah ade diabetis nih..

Balik tuh, dlm kol 6 lebih gi umah mak bidan lak.. mak aku la nih soh gi, sbb nak booking bidan tuh utk dtg mengurut mase dlm pantang nnt. Kejap je jumpe die. die rase2 perut aku.. katenye dlm awal bulan 9 boleh deliver.. eheh, seb baik.. ingat kan dah mcm dekat sgt nak bersalin dah. sbb rase saket2 dah kalo naik kete..

Mlm tuh lak gi kenduri menyambut ramadan lak kat umah Kak Azira, area taman umah aku tuh gak.. makan nasik lagik. n tak leh tahan, mkn jugak la puding nye.. Hoo, kenyang satu hari dok mkn kenduri jek..

Hari Isnin nye, gi amek adek aku dari opis yg nak MC arituh, then gi Perodua, nak claim warranty utk power window tuh rosak. x leh nak turunkan cermin.. Lps tuh lak, gi Proton. Adek aku nih nak beli kete rupenye.. Die nak beli Proton saga baru tuh. Aku suggest kaler Silver..rupenye hargenye dah naik sket skang. rugi x beli awal2 dulu.

Then dah tgh hari gak la balik umah.. Lunch mkn Ikan patin masak tempoyak lagi.. huhu.. Kol 5.30 ptg gerak dari Kuantan balik KL.. kol 9.30 mlm sampai la Seri Kembangan.. Bgn pagi mls btul nak gi keje.. huhu.. x larat dah nk jalan ni sebenarnye.. hari nh smpai ofis, sempat la tido2 kan diri sambil menunggu call masuk.. hehe..

3 comments:

SITI said...

anak fara sejibik mcm muka fara. huhu.

ultimatecass said...

kenapa semua orang ada baby?

Afzan said...

ati, sbb nye sume dah kawen tahun lepas, n tahun nih sume dok memproducekan baby.. ko kenela melawat2 baby2 kwn ko nih.

Blog Widget by LinkWithin