14 July 2008

Weekend

Sabtu arituh, lps breakfast yg agak lmbat kat umah, gi Moms Little One punye store kat Putra Permai. Dekat je ngan rumah. Mmg dr mggu lps lg nak gi, so, smpai sane, xde pelanggan lain, aku ngn Afat je. Akak yg jage kedai tu, rajin btul bg penerangan pasal breast feeding n ape je aku tny die jwb ngn panjang lebar. Tp x berkesempatan lak nak jumpe ngan founder Moms Little One tuh, Kak Rita. Die tuh sebenarnye Editor majalah Pa& Ma. So, hri tuh dah usha2 la ape brg2 yg nak kene beli. But beli lg, Akak tuh kate nnt awal bln 8 ade breast feeding week, so, maybe ade diskaun sket. So, nnt jela beli. Lame gak borak2 ngn akak kat kedai tuh n tny psl sume la produk yg die ade, dr breast pump, washable diapers, supplement after bersalin, psl nurseri, mcm2 la. Kebetulan die ckp area umah aku tuh ade nurseri. kalo hantar baby dlm RM250 je sebulan. Kire bagus gak la, sbb aku pon x tau nak hantar mane baby aku nnt.

Hmm, lps tuh, gi umah Kak Nor (cousin) aku kat Subang. Abg die naik umah baru, so, ade wat mkn2 sket. Smpai umah die dlm kol 3, lepak2 then mkn2, ptg camtuh gerak blk. Blk tuh kitorg singgah Summit sbb Afat ade game Bowling, atas jemputan Ayoy, nak cukupkan org.. So, aku pon jln2 la kat Summit tuh. Kebetulan ade sale Anakku... so, beli gak la dlm 4 psg baju baby. sume kaler biru n putih. Actually x byk pon lg beli brg2. Org lain sume dah ready bile msk bulan ke 7. Aku just beli baju jek. Nantilah bln dpn kot baru nk prepare btul2..Manelah tau ade org2 nak sponser ke.. Kalo sorg belikan selimut, sorg belikan towel, bedak sabun, katil, sume kan ke best tuh.. eheh.. xdelah pening nak beli sume.. Yela, biasenye org bg hadiah bile baby dah lahir kan. Mase tuh, sume brg dah ade.. org yg nak bg hadiah pon x tau nk bg ape kan.. aku rase better bg sblm lahir nih. Mmg sah2 la mende tuh amat diperlukan n tak yah beli lg kalo org dah bg.. ehehehe..

Hmm, oh, berbalik pade crite Afat main bowling td, team die dpt la Naib juare. Dpt medal n hamper. Lps bowling, gi mkn kat Taipan (aku asek dengar je name tmpt nih tp x penah gi), Dlm kol 1 am gak la smpai umah. huhu, penat gile.


Ahad nye, pagi2 lg Kak Nor aku call ckp nak dtg umah dlm kol 11. Kitorg pon dok kemas2 la rumah, and aku gi pasar borong utk beli brg2 nak msk. Balik dari pasar, Kak nor pon smpai. Last2 die tlg aku msk pulak. Kalo aku je msk, maunye 2 jam baru siap. ehehe. Dlm kol 1.3o ptg die dah balik umah nye. aku yg kepenatan masak, pon lepak je la tgh tv smpai ke ptg.. So hari ahad xde la gi kemane2..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin