21 July 2008

Kerinduan

Hari Jumaat arituh, Afat balik umah ckp die kene gi Jakarta for 2 weeks. n Ahad smlam die dah pergi.. huhu, tinggal aku ngan Baby.. Hari sabtu, gi jln2 dulu kat Sogo ngan Afat, sbb tgh sale kan. so nak tgk2 la ape yg sale nye. Kat dept kanak2 byk gak la sale nye, tp brg2 baby xde sale sgt. Sempat gak la beli sepasang baju raye utk baby aku nnt. Then beli sket brg2 utk Afat bwk outstation nnt. dah agak lapar tuh, gi mkn kat Nandos. Lame dah aku teringin nak mkn kat Nandos. Seingat aku last time mkn ngan Abie n Linda, bukak pose bape tahun lepas ntah.. aku pon dah lupe rase die..Punye la pedas extra hot peri2 nye.

Ptg tuh balik umah, Azha dtg umah nak amek stock coklat die yg simpan kat umah kitorg tuh. Oh, skang nih kitorg bisness coklat tau. Aku pon bwk gak kat opis. Jual sket2.. ramai gak yg beli nye. Oh sabtu tuh actually Mok Ngoh aku ajak dtg umah die kat Lipis. Katenye byk rambutan, manggis n durian. Tapi x leh nk gi sbb Afat nak siapkan kejenye b4 gi Jakarta.Huhu, aku yg kempunan nak mkn rambutan, cari rambutan xde jual kat Sogo. last2 Afat soh Azha beli kat mane2 on da way b4 die sampai umah kitorg tuh. Yeah dpt gak mkn rambutan.

Ahad nye, pagi2 bangun siapkan breakfast n siap2 utk hantar Afat ke LCCT. Flightnye kol 1.15pm, tapi kuar umah dlm kol 10pg sbb nk gi money changer, isi myk sume. Seb baik ade adekAfat, Adib yg dok ngan kitorg. Diela yg drive mase blk. Aku mane tau jln nih.

Tgh sarat mengandung, kene tinggal pulak sbb suamiku outstation..

So, kesimpulannye rindula suamiku itu. Huhu, x pernah die gi lame camnih. But die kate akan try siapkan kejenye cpt2 n kalo bleh blk cpt. Weken ni Ayoy nye wedding, kalo Afat x blk lg, x leh la nak gi. And jugak ade klas antenatal kat Az-zahra Ahad nnt. Kene gi sorg2 la nampaknye.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin