30 July 2008

Kelas Antenatal @ Az Zahrah

Hari Ahad arituh gi kelas antenatal kat Pusat Perubatan Az zahrah, Bangi. Lenny dgn rela hati nak temankan aku, so, pagi2 gi amek die kat umah die (dekat je ngn umah aku). Klas start kol 8.30 -1.30 ptg sepatutnye. Aku sampai agak awal, sbb tak tau sgt jalan, so, gerak awal sket la, takot sesat kan. Seb baik x sesat pon. First person gak la yg sampai.

Ramai gak.. penuh klas tuh ngn expectant mummy n daddy. Ade beberape session, dari breast feeding, care2 kelahiran, pasal epidural, and last skali latihan pernafasan n senaman lps bersalin. Sepanjang kelas x mengantuk pon. Byk info aku dapat and boleh la jd panduan sket sebelom jd mak org nih. Dah tau dah care nak pegang baby and care nak susukan die. Senaman yg diajar pon senang nk buat, boleh la kempiskan perut balik.. ahaha. tu pon kalo rajin buat.

Ade ustazah yg bagi ceramah tu ckp, before nak bersalin tuh, kene mintak maaf ngan sume org, esp ngan suami.. supaye snang la sket nk beranak nnt.

Kelas tuh abes dkt kol 2 lebih gak la..Dpt goodies bag dari Wyeth. Lps klas, gi antar Lenn balik umah die and aku trus gi Jusco, mengidam nak mkn KFC sgt rasenye. And beli gak baju utk baby, ade sale lak kat Jusco. eheh..

1 comment:

ummi said...

nak tanye la..berapa ye yuran yg dicaj utk kelas ni?..tq

Blog Widget by LinkWithin