16 July 2008

Checkup

Tadi pagi half day sbb nak gi checkup. Skang dah masuk 31 minggu, mggu depan dah 8 bulan dah.. kejap je rase.. And kali nih berat naik 0.6kg je lps timbang 2 minggu lps. eheheh, berjaye gak diet aku x mkn nasik. Takotla gemuk sgt, nnt berisiko diabetis kehamilan..last 2 weeks, mmg makin nasik 1-2 kali je seminggu. Aku byk mkn roti je. Mmg aku ni jenis x kisah lako x mkn nasik n aku lg suke mkn roti, x kisah la roti krim ke, roti cheese, sosej, bun ke, sandwitch ke, pizza ke, ape2 je la berunsurkan roti / gandum. And makan spirulina ngan oat tiap2 hari mmg bagus utk penghadaman. Hmm, nnt next 2 weeks checkup lagik.

Perut dah makin besar nih, pembesaran perut secare purate naik 1cm 1 minggu. Pergerakan baby pon dah kuat, kadang2 rase keras2 je perut, maybe lutut die or kaki die tgh beralih kedudukan. Kadang2 boleh nampak perut gerak2, hehe.. Skang nak duduk, bangun, baring agak susah sket lah, sbb perut yg besar n saket2 kalo bergerak secare mendadak.

Hmm, teringat pulak Nora Danish yg pregnant tp dah bercerai pulak ngan laki die. Camnelah die nak menghadapi saat2 mengandung tanpe suami. Aku nih, kalo x de je Afat sekejap pon dah rase x best.. ehehe.. Sure sedeh Nora Danish tuh. Dah la awal2 pregnant die loya2 n pening, kesian die x de suami disisi utk jage.. Org lawa cam die pon blum tentu rumah tangge bahagie, kesian die, aku suke die sbb die kiut sgt. X pelah, semuge die akan bahagie nnt..

Oh lupe lak, mggu lepas aku ade SMS Yus, katenye die dah start cuti, sepatutnye die due bln dpn. die kate dah 2 kali masuk spital. keadaan die x stabil. Kesian gak Yus, die tuh dahla slalu saket2 dari zaman skolah lagi. Hope die sehat sampai melahirkan baby nnt.

Oh, smlm tgk Desperate Housewives (My fav show, wajib tgk), Si Susan dah dapat baby Boy, pening die nak pikir name baby die and terpakse letak name Maynard sempena name Atuh Mike tuh. Die tak suke name tuh, tape terpaksela ikut ckp husband die. Kebetulan aku pon x decide lagi name nak taruk kat baby aku nnt. Hmm, tapi rasenye mesti start ngan "AF" gak la. barula jadik AF3. (AFzan + AFat) AF1+AF2=Af3 la..

3 comments:

Omecool20 said...

Dah masuk bulan 8 ye ... ok2 .. sabor2 je la ... InsyaAllah semua ok.

AF ? hmm ... nama2 Afiq, Afandi ... tgk la dlm buku2 nama baby :D

CadaLoRa said...

aku rase cam best jekk kalo ko letak nama anak ko AFHAM ..(kefahamanku)..cheewahh..aku lak yg lebey..

CadaLoRa said...

Pe kata ko letak nama anak ko AFHAM?(Kegahaman ku) cam best jekk??cheewahh..aku lak yg lebeyy..hehehe

Blog Widget by LinkWithin