08 July 2008

Cerite Weekend

Sabtu harituh, sgt teruje nak gi pameran mummy n baby kat PWTC. Ternampak iklan kat tiang lampu tepi jln. So, ajak Afat gi. Agak lmbt kuar, kol 3 baru gerak kuar umah. Naik kete smpai LRT Bandar Tasek Selatan, then naik lrt je gi PWTC. (Actually dgn harapan dpt mkn pau kacang yg ade sorg pakcik tu slalu jual, tp xde lak hari tuh).

Sampai PWTC, gi la kat pameran nye. Mcm2 booth ade n name nye pameran "My Family". Ade mcm aktiviti utk kanak2, baby n famili la. Aku gi booth yg berkenaan je. Dapat gak magazine Pa&Ma free and sample barangan Nestle. Tapi x lame sgt kat situ, sbb x de aktiviti yg bleh di join. Lepas tu ronde2 kat the Mall sbb nak mkn Auntie Anne's Pretzel yg aku mengidam tu. Dekat kol 6 gerak balik, plannye blk nnt nak singgah kedai MomsLittleOne yang kat area umah aku tuh. Nak survey2 brg baby. Tapi tutup lak kedai tuh, sbb die pon menyertai pameran kat PWTC tuh.

Hari Ahad nye, pg2 bgn sbb Afat ade game bowling kat Mines yg dianjurkan oleh Bincang.net. Sementare die membowling, aku telah meronde2 satu mines tuh sorg2 (aktiviti kegemaran aku - shopping sorg2). Dapat la beli satu set baju baby yg comel. Kaler biru semestinye.. Abes je perlawanan bowling, belum sempat penyampaian hadiah sume, kitorg dah gerak balik sbb nak gi melawat Pak Teh aku kat Ampang Puteri, but on da way singgah dulu kat tmpat makan kat velodrome Bandar Tun Razak. Dah lame rase nak mkn ayam kampung kat situ. Syiok woo, mkn bawah pokok, ayamnye panas2.. Dulu mase dok kat Cheras, slalu mkn kat situ.

Lps mkn baru gerak gi Ampang Puteri. Keadaan Pakteh aku dah bertambah baik lepas operation. Anak2 die pon ramai dtg dr Kuantan. Agak sejam lepak situ, then gerak pule ke rumah Pak Teh Afat kat Setiawangsa. Afat ade keje nak kene repair Laptop cousin die tuh. so, dah agak petang barulah balik ke rumah..

Oh lupe lak, then Afat dpt msg dr kawan die satu team yg main bowling tu ckp, dpt lucky draw 2 tiket dewasa, 2 kanak2 utk melawat/naik Menare KL. Yeah, sgt sronok. Mmg dah lame rase nak naik. Weken akan dtg bleh la gi.. Oh tiket kanak2 nak bg kat sape ye?

1 comment:

Omecool20 said...

waaa.. aktif juga u guys eh :D ... takpe2.. enjoy the travelling masa sekrg ni ... good exercise for coming baby :)

Blog Widget by LinkWithin