24 June 2008

Weekend..

Aku yang rase sgt tertekan ngan keje, mmg x saba tggu weken.Sabtu arituh kononnye nak gi tempat yg boleh menenangkan fikiran. last2 dok umah je satu hari. xde idea nak kemane. Hari lak, dah tgh hari, kuar gi Alamanda tgk wayang. Kat situ jela port kitorg nak tgk wyg skang. dekat sket. Memule nak tgk cite HULK, tapi tiket dah abes dah, Dah 2 kali gi, asek x dpt tgk je, kene tgk cite lain. So, tgk je la cite Get Smart. Seb baik best gak cite tuh. Klakar gile.X rugi tgk.

Balik dari tgk wayang, gi umah kwn Afat, Kak Noriz namenye. die ni ade baby umo 4 bulan, Name nye Akil Hayy. Die sgtlah menggalakkan penyusuan ibu sbb die mmg 100% breastfeed baby die. Mmg sehat anak die. So, die tunjukla ape brg2 yang nk kene beli kalo btul2 nk amalkan breastfeed ni. Sbb mmg bagus utk kesihatan baby n lagi save duit dari beli Susu Formula. Tapi brg2 yang nak dibeli utk permulaan tuh mhl2 gak la. But berbaloi la jugak, yang penting baby sehat n ssh dpt sakit.Afat mmg menyokong la breastfeed nih and aku pon x kisah asalkan bagus utk baby aku nnt. So dah blajar sket la, care2 nye nak pump, care penyimpanan susu, ape mende kene beli and mcm2 la. Bagus btul Kak Noriz nih. AKu pon nnt nak sarankan kat kwn2 aku supaye amalkan breastfeeding nih. Die pon dah tunjukkan website2 utk beli2 brg baby n forum2 utk breastfeeding nih. Cumenye aku je xde mase nak browse.

So to mummy-to-be or mummy-newbies, silelah jenguk2 website nih:

www.momslittleones.com
www.littlewhiz.com
www.susuibu.com

1 comment:

LuZ said...

yer afzan..mmg tu la aku amal kn..sampai anak aku 4 bln skrg stil minum susu bdn wpun stok da makin kurang heehee pam ,simpan dlm peti ais,panaskn.beli 1)electric brest pump 2)Free BHP-A bottle utk simpan susu 3) Ice cooler 4) cooler bag etc.
hehehe tp mmg bebaloi wa ckp luuuu tp aku susah hati skrg,susu gua makin kurang laaa

Blog Widget by LinkWithin