06 June 2008

Kes minyak naik

Hari rabu arituh kecoh sbb dapat tau harge myk nak naik. Afat dah pesan kat aku, blk keje nnt soh isi myk.. mmg kebetulan tangki myk aku pon dah agak nyawa2 ikan.. so, kuar opis kol 5.40 ptg camtuh, trus gi kat Petronas Cyberjaya tuh. Dah berderet kete tgh queue.. Aku kire ade la 7 kete kat dpn aku. Dgn sabarnye tggu jelah.. Dkt stgh jam gak la baru dapat isi myk.. yela, sume pon nak isi full tank kan.. Aku pon isik la RM60 for MyVi nye full tank.. pasnih tak tau la bape lak kalo full tank.. Uihh... dasat2.. seb baik opis aku nih xdela jauh.. dlm 12km je dr umah. so, kalo full tank tuh boleh la last for 2 weeks (kalo weken x gerak kemane2 la).. Tapi kesian la kat org yg kene travel jauh2 tuh and golongan yg berpendapatan rendah.. kesian kan.. makin terhimpit la kehidupan mereka.. mmg tak patut.. walopon kononnye akan ade subsidi rm625 setahun, tapi still x cukup gak, sbb pasnih harge brg sume akan naik.. So far, dlm 2 hr nih, tgk harge nasik lemak xde lah naik lg. same jek. maybe sbb sume org still pakai myk yg diisi b4 hargenye naik kot.. eheh.. Ntah la, sapelah kite nak berkate2.. layan kan jelah..

Stesen myk kat Cyberjaya

1 comment:

PapaQaseh said...

malam tu semua orang sibuk isi minyak. tapi aku pulak sibuk pi carik polish bola bowling kat alamanda. sampai alamanda benda tu habis. pegi pulak bowling kat kajang. nasib baik ade.

Blog Widget by LinkWithin