10 June 2008

Cuti2 Melaka

Wekend arituh gi Melaka sbb nak hantar adek Afat si Nadia masuk MMU. Dari Afat, Adik laki die, and adek bongsu die, sume masuk MMU. So, gerak dari KL sabtu tgh hari. Famili diorg sampai Melaka dulu,. agak jem gak la jln especially tol nk masuk PD ngan Seremban. Smpai Melaka dlm kol 2.30 ptg, jumpe kat area MMU and gerak ke apartment yang disewa. Kitorg menginap kat Casalago. Apartment 2 bilik, cukup la famili Afat 5 org and kitorg 2 org.Petang tuh, xde aktiviti ape dibuat, lepak je kat apartment.

Mlm, lps tgk berite, gerak ronde2 Melaka waktu mlm, gi Jonker Street. Mcm Petaling Street je. Best gak, ade byk mende souvenir yang comel2..

Tgh kusyuk pilih souvenir

Then jalan2 area Sungai Melaka tuh, and area bangunan merah tuh. Tapi mlm, x nampak sgt la kan..
Esok nye, hari pendaftaran MMU. Gi la kat Bukit Beruang tgk hostel Nadia..tapi aku x naik pon. Then gi lunch. pening gak nak cari tmpat mkn, sume tutup hari ahad. Lepas tuh, dlm kol 2 ptg aku ngan Afat gerak, nak ronde2 Melake. Famili die, balik smule ke apartment sbb diorg sewa 2 mlm, kitorg, hari ahad tu nak balik dah.

Then gi lah kat Dataran Pahlawan, Nak cari brg2 kraftangan mcm bakul rotan.. Mak aku la, awal2 lg pesan soh beli bakul utk taruk baju baby. B4 nih x penah lak gi Dataran Pahlawan tuh, byk gile gerai2 kraftangan.. Jenuh la dok mencari bakulnye. last2 beli yg aku pegang tuh ha. Murah gak la compare ngan tempat lain, and beli tudung saji jugak.

Ni lah bakul rotan yang menjadi pilihan

Aku belikan satu gitar kecik tuh utk Afat..Comel jek taruk kat tepi TV.

So, nih antare gambar sekitar Dataran Pahlawan..

Kat dlm Mall

A Farmosa - Afat pon x penah gi tempat nih walopon dok Melake bertahun2

Dulu2 mase aku gi Melake, x wujud lg dataran pahlawan nih. Ade A farmosa je time tuh..

Abang beca..

Akhirnye dpt gak aku amek gambo ngan beca yang meriah nih. RM40 sejam tu. Aku x naik la, kesian tgk org tuh kayuh kang..

Nih la Datarannye

Dah penat2 jln tuh, mkn kat food court, then, b4 balik, ronde2 lagi satu round kat tmpt kraftangan tuh, then dlm kol 5 gerak balik ke KL. Tak sempat la nak gi Taman Mini, Taman Buaye tuh sume. x pe lah. Maybe next time la.. Ajak famili aku lak. Sure mak aku teruje nak berjalan2.

Mase blk, lagilah jem. 2 jam setengah gak la baru smpai KL. Huhu, kesimpulannye aku suke jln2 di Melake. Byk lagi tempat x gi nih..

2 comments:

hasANah haLim said...

wehhh..
next time nk dtg melaka bgtau ler....
haihsss ko nie....
leh aku bwk g mkn ikan bakar...

Afzan said...

laaa. lupe gile ko dok melaka kan. mmg aku teringin nk mkn ikan bakar pon mase tuh, tp x tau kat mane. ok nx time aku contact ko.

Blog Widget by LinkWithin