06 June 2008

Crite weken arituh

Lame tol x update blog. Keje mmg bz gile lah.. kdg2 nk bace sms pon x smpat, apetah lg nak update blog nih. Jumaat mlm mggu lps, lps keje trus gerak balik Kuantan.. tapi dlm kol 8mlm gak gerak dari Cyberjaya. Siap mkn dulu kat Street Mall. Dlm kol 11.30 mlm tuh sampai la kat Kuantan.

Sabtu pagi, bgn awal2, kol 8.30 pg dah ade kat Perodua Service. Gi service MyVi ku..sambil tggu kete di service, naik kete Abah aku, gi pasar dulu. Nak beli ikan patin.. biaselah, kalo Afat ade, mak aku sure nak msk Ikan Patin msk asam pedas tempoyak punye. Die lak x jemu2 mkn.. awal sgt kitorg smpai pasar, ikan patin pon x sampai lg. gi lah mkn roti canai dulu, dlm kol 10 baru ade ikan patinnye. the, gi amek kete kat Perodua, then balik umah..

Tgh hari tuh ade wedding cousin aku. tape kat belah pompuan. so kitorg nih join berarak la. Gambanye xde lak dlm henfon aku, so x leh la upload kat sini. Siap ade org bersilat2 lg. sbb cousin aku nih mengajar silat.. Awal gak la, dlm kol 12tgh kitorg dari pihak lelaki nih dah smpai. mkn2 n lepak2 jap, then dlm kol 2, gerak gi wedding kwn aku Nickruz kat Kuantan tuh jugak. die nih membe mase praktikal kat Telekom kuantan..Akhirnye kawen gak ngan awek die yg bercinte agak lame tuh.. Kat bawah nih gambarnye. Siap ade isteri Tengku Mahkota lagi dtg.. Dpt gak la aku salam ngn die. Ape ntah name die.

NickRuz and wife nye Fazlina..


Oh, kat umah aku, kucing kitorg yg namenye Cicak tuh dah beranak. dpt 2 ekor je. 1 jantan, satu betine. kaler itam n grey.. comel gile anak die. mcm kucing siam, baru 2 mggu, dah besar n bulu dah kembang. (Maybe bapak die kucing siam, or bapak die adelah Zack kucing kitorg yg satu lg tuh, mmg kucing siam). Yang kaler grey tuh peha die patah, sian die. sbb mak aku terkepit die dlm laci. (tak tau kucing tu ade dlm laci, bile tutup, terkepit la kaki die), Kesian die, muke comel sgt... Oh anak2 kucing nih lahir mase Mother's day arituh and bapak aku yg jadik bidannye. Sbb si Cicak tuh umur x sampai setahun, x reti nak beranak, nak kene org temankan die baru die nak dok diam n lahirkan anak die. Kalo ade org tggu die, baru die nak bg anak die isap susu. Cicak nih dulu anak terbuang, mak die tinggalkan die, and die jatuh dari tembok yg tinggi kat dapur.. mase tuh, die kecik sgt n kitorg kene bg susu kucing n suap gune ape ntah name mende tuh.. picagari ek?.. mmg tumbesaran die lmbt sket n ekor pun kurus cam cicak, sbb tuh la name die cicak..and sbb xde nye jagaan dari mak die, sbb tu lah kot die x reti jage baby die..tapi die syg baby die..


Hari Ahad lak, pepagi aku bgn sbb nak gi mengurut.. gi ngan Mok Ngoh aku..kwn die nih mmg pandai mengurut.. rase best sket die urut2 kaki n belakang.. tu lah die nasihatkan kene slalu urut sbb kulit aku tegang sgt, nnt saket kalo nak bersalin..

Tgh hari tuh lak gi kenduri kawen Cousin aku yg belah die la pulak kan.. x jauh rumah nye.. x ramai sgt jemputan, sedare mare dkt2 je. dlm kol 3 tuh kitorg balik umah. Then ptg, aku, mak aku, adek n jiran kitorg KAk LA tuh gi shopping. nak tgh East Coast Mall yg baru bukak kat Kuantan tuh. Besar gak la tmptnye, n kebanyakkannye kedai2 yg exclusive la.. ramai gile org.. biaselah, sume nak tgk tmpt baru bukak..Sempat gak la beli baju pregnant lagi.. perut aku cpt sgt besar, ade yg dah x padan dah..

Akhirnye dlm kol 9 mlm baru gerak dari Kuantan balik ke KL. Dah siap bawak bekal lauk2 kenduri n ikan patin.. Dkt kol 12.30 mlm smpai la KL..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin