18 June 2008

Aku yg sgt pressure

Oh tertekan sungguh ngan kerje skang. Tiap2 hari ade jek kes2 yang mencabar kesabaran and ketabahan aku. Huhu. Last week kene marah2 on the phone ngan org S'pore sampai aku menangis teruk gile sampai sesak nafas. Seb baik tak pengsan je. Sume dak ofis dah risau dah tgk keadaan aku teruk sgt. Mmg x leh henti tersedu2 n nafas tersekat2. Dahla mengandung kan. Akhirnye selepas sejam baru aku boleh calm down. Maybe tuh disebabkan pressure sgt kot, tu yg jd cam tu tuh. So, after that, aku cube buat ape yg aku larat je, mane2 kes or customer yg cume nak menaikkan temperature or menguji kesabaran aku, aku pandai2 handle supaye x teremosi sgt. Maybe sbb pregnant jugak, x leh stress sgt. Kwn aku pon ade pesan, jgn pressure, org pregnant snang kene high blood pressure. Huhu..

Dah pregnant nih senang rase penat, mengantuk and emotional. Kdg2 penat dgn keje, dgn keletah org, n penat berfikir.. tu yang buat senang emo n stress tuh. Hmm, tgh cube utk calm down je skang. Layan je la ape pon dugaannye..

Baby pon sgt aktif menendang2 and bergerak2. Kdg2 non stop beberape minit. Hmm byk gak mende nak fikir utk kelahiran org baru nih.. wekend arituh dah tgk2 kedai jual brg2 baby.. sgt teruje tgk stroller, katil, baju baby n mcm2 lagi. Tapi x nak beli lg. Nak survey2 dulu.. Ahad arituh, jumpe Yana, hubby die Putra and baby die Orked kat Kopitiam Bangi. Tercapai gak hajat aku nak tgk baby si yana nih. Kat bangi tuh la nampak ade kedai2 brg baby, tu yg singgah tuh, tgk2 jek. Hmm, oklah aku nak balik, Afat dah sampai utk amek aku.

5 comments:

najiba said...

afzan, siannye ko pressure sampai nangis2 cmtu. tp ko mmg kne byk2 sabar tmbh2 lg ko tgh pregnant. kje ni xtau la aku ape yg xpressurenyer. aku ingt aku sorg j yg dh capai max pressure kje panjat crane ni. haila xtau la nk cri kje cmne bru xpressure

CadaLoRa said...

Afzan..byk2kan bersabarr..take easyy k..agak2 bile ko tensen jekk..ko story2 kat aku ek?? biar aku jd penenang ko..cheewahh!!

kooya said...

jaga diri baik2..

kooya said...

jaga diri baik2...

Afzan said...

thanks for all your support. aku mmg dah maximum pressure nih.tgh cube nak cari ketengan, huhu. takotla stress teruk2 sgt..

Blog Widget by LinkWithin