27 June 2008

7 Month scan

Malam semalam gi Klinik Jameaton kat area umah aku tuh. Nak scan, sbb dah 28 minggu (7 bulan). Saje la nak confirmkan baby sehat n konfirmkan btul2 ke lelaki ke, pompuan. Sampai klinik kol 8.30mlm camtuh la. Ramai lak org. Dkt sejam gak tunggu, baru dpt jumpe dokter.

Mase scan, konfirmla baby boy. Dokter tuh pon tunjuk la perkembangan kepala, badan baby sume ok. Berat pon dah cecah 1.16kg.. mase scan tuh, yg best nye aku nampak die menguap! eheh.. boleh nampak muke die jugak. Mate, mulut, hidung dah nampak dah.

Kat bawah nih ade gambar die.. muke bulat.. bibir tebal cam bibir Afat jek.. eheh. Aktif betul baby aku mase scan, suke btul die pusing2 badan n nmpak tgn die gerak2 kesane sini. Seronok btul tgk baby dlm perut. Dokter Jameaton tuh pon baik, tanye je ape2, die jwb je. And die dah amek best shot gambar muke baby nih..

Nampak tak gambar mukenye? position cam baring, ade nmpak mate die sebelah, idung n mulut kan.. tuh bawah pipi die, tangan die kiri n kanan.

Kat bawah nih position baby utk 28 weeks. kepale die dah kebawah. And kaki die berlipat la. Saiz perut aku pon dah makin besar, pusat pon agak terkeluar sket. Eheh.


Oh, aku tgh cari Klinik or hospital mane yang ade Antenatal Class. Tak jumpe lagi. So, kalo ade sesape yang tau mane ade antenatal class bgtau aku ye. Kene la blajar2 camne menghadapi saat2 bersalin n baby care nnt.

3 comments:

Laney said...

Salam Afzan,
First of all, congrats on ur pregnancy.. bestnye!! so happy for u.. About antenatal classes tu, ada satu dekat Subang Jaya. Kebetulan Lina ada phamlet die. Diorg also ada post natal home care for mum & baby gak utk pantang nanti. Anyway, here's the details :

AD HCARE SDN BHD.
36, 1st Floor, Jalan USJ 9/5P, Subang Business Centre,
Selangor.
03 - 8024 5781 / 013 - 369 6314

Hope this would help! Take Care ya..

Lina - UPM -

Omecool20 said...

Hi Afzan :-) Bagus la your pregnancy is going along fine. Ha, I would advise you to check out Pusat Perubatan Az Zahrah, kat Bdr Baru Bangi. Depa ada perkhidmatan yang you perlukan, so check them out :) .. lagipun tak jauh dari rumah.

Nur Fatin said...

hai afzan.sonoknye aku tgk baby boy mu.aku suggest ko gi la antinatalo klass di azzahraah bangi..
person in charge: pn.naimah (O19-o2789525).nnt pas bersalin poon ada pakej post natal home care n bidan utk urut2 nio
gudluck k!

Blog Widget by LinkWithin