06 May 2008

Weekend, balik Bidor

Last weekend, Sabtu pagi balik ke Bidor.. Ingat nak gerak dlm kol 9 pagi, then gi singgah umah Cousin Afat antar Vacuum cleaner, then gi umah lame, amek surat kt post box, then balik smule ke rumah sbb tertinggal ketupat Sotong dlm peti ais (nak dibawak balik ke Bidor), then gi isi minyak, then singgah lak kat umah Azie kat puncak Jalil, Afat ade nak amek barg dari Husband Azie. Then baru gerak sket, husband Azie soh patah balik sbb Afat tertinggal henfon kat umah die.. then lps tuh, baru lah btul2 berjalan lancar je Bidor..dkt kol 11 gak gerak.. tp sejam lebih dah sampai Bidor, kejap jek..

Teringin nak makan Jambu madu yang kaler merah tuh, last time beli, mmg sedap gile. b4 sampai umah Ibu, singgah dulu kat gerai buah tu, nak beli jambu tuh x de lak.. ade yg spesis lain jek..beli je lah.. tapi before balik ke KL, abah dah carikan kat Bidor tuh, ade gak rupenye org jual.. dapat gak aku mkn.. ehhe

Ari sabtu tuh mase kat umah Ibu, Abg Kamal dtg umah ngan famili die. die turun dari Cameron Highland. before die turun sempat pesan die belikan strawberi. LAme dah aku x naik Cameron n makan Strawberi.. Abg Kamal nih la yg kenalkan aku ngan Afat.. last2 sangkut lak.. dah jodoh la katekan.. Abg Kamal nih membe satu ofis Afat mase die keje kat Iris dulu.. kebetulan lak Adek Abg Kamal nih classmate aku kat STF dulu. Rupenye die abg kepade Khaizatul Khairani Khairuddin.. (STFians, korg ingat x Nani? class 3J)..

Ahad ptg gerak balik KL, bwk buah jambu n lauk2 and nasik bubur ibu masakkan utk aku yang saket gusi nih. Mcm nasik baby, trus telan x yah nak kunyah.. eheh.

Lupe nak ckp, 4 hb 5 Irmazian aka Mama dah selamat lahirkan baby girl kat Johor nun. Name baby die Amanina Syifa. Congrats Mama, dah btul2 jadi mama skang.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin