26 May 2008

Update

Tgh tggu Afat dtg amek nih.. sementare tuh nak update blog jap. 1st nak welcome Fatin & Hafiz to blogging world. Check out their blog http://huhahuhadooo.blogspot.com/.. Nanti bleh la aku tau crite psl Qaseh.. Slalu update tau Hafiz.. taruk gambar Qaseh byk2 sket la..And to Najiba also, baru arinih aku tau ko ade blog. Welcome too.. http://najibaomarwrites.blogspot.com/

Nih aku dah nak masuk 6 bln pregnant, perut dah besar gak la.. pastuh mule la rase saket2 badan, saket pinggang. Drive kete kejap je dah rase saket2, kenela adjust2 posture badan kalo nak drive or duduk.. Kaki pon dah kembang sket, arituh ade beli kasut kat Bandung pon x leh pakai, dah ketat.. Cincin pon dh ketat sket.. Hmm, kalo kat ofis tuh, mase naik lif, ade je la org tanye "Dah berape bulan?" Walopon org yg x kenal.. ade je la yg menanye.. eheh..

Pastuh rasenye berat badan pon dah naik. x yah timbang pon dah tau, dgn menengok kuantiti makanan yg dimakan..kalo roti canai tuh, satu roti telur/sardin pastuh mesti kene tambah ngan roti kosong satu lg. baru kenyang.. pastuh, between meal pon asek rase lapar n kene standby roti or biskut, buat mengunyah time keje.

Rase cam cepat je dah dekat 6 bulan dah.. next month dah nak start plan preparation utk baby nih nnt. Ape mende yg nak kene beli, brg2 baby, n persediaan utk mase pantang nnt sume dah kene start pk dah. nih pon x tau lg nak bersalin kat spital mane. dah kene survey dah. and dah ade baby nnt sape lak nak jage.. x tau la lg camne.. sape nak jage baby aku nnt? ade jawatan kosong as baby sitter..

Oh sabtu arituh aku mimpi baby aku dah lahir. Yang pelik nye die lahir pade usie kandungan 5 bln setengah and bile kuar dah besar pon.. dah siap ade gigi and bleh jalan lak tuh. pastuh dah pandai ckp pelat sket. yg aku ingat muke die sebijik muke Afat (melihat pade gamba die mase baby la) ehehe.. pastuh baby tuh nakal gak, bleh jln2 gi panjat peti ais.. pastuh aku balik kampung, mak aku buat kenduri utk sambut baby..ahah.. x logik btul mimpi.. tapi mimpi tuh buatkan aku lagi x sabar nak tgk camnela muke baby aku nnt, dlm mimpi tuh die comel sgt.. rambut lurus, tembam2 sket..ishh x sabarnye.. camnela mukenye nnt ye.. ikut muke Afat ke, muke aku ke..?

4 comments:

najiba said...

afzan aku dh tkr add blog aku kpd http://najibaomarwrites.blogspot.com/. atas sbb2 yg xdpt dielakkn so t'pakse la aku tkr. afzan aku nk apply post baby sitter tuh. aku ade pengalaman tau

najiba said...

haila byk btul silap taip kt ko punyer shoutbox tuh. aku tulis kt cni la sng. add blog aku http://najibaomarwrites.blogspot.com/. kne tkr sbb ade org yg xsepttnyer tau psl blog ni dh tau addnyer. afzan aku nk apply post baby sitter tu bleh. aku byk xperience tau hehehe

Omecool20 said...

:-) yep dah 2/3 your pregnancy .. the final third ni la .. must pick up your preparations. Ttg hospital, tanya yr doctor, maybe dia ada cadangan. :-)

Dah mimpi baby eh :D .. tak sabar2 la tu eh .. relax Afzan .. sabor2 ye :-)

Nur Fatin said...

afzan, aku nnt ade blog sendre tau..tunggu..

Blog Widget by LinkWithin