30 May 2008

Semalam

Smlm, gi keje tumpang kete Azie, Afat hantar kat umah die then kitorg gi keje same. umah Azie tuh on da way Afat nak gi keje. and since kitorg dah 1 ofis n waktu keje pon same. tumpang la Azie jap. Aku bukan ape, mmg x brape larat nak drive. Saket bahagian atas perut kalo duduk.

Smlm balik keje pon tumpang Azie sbb Afat blk lmbt sket. Actually nak soh Azie tinggal aku kat Jusco je, pastu Afat amek dari sane. Tapi Azie pulak ajak aku mkn kat Secret Recipe. Die nak mkn tomyam tuh. Baru nak mkn, Afat call, die dah on da way. Bile bgtau je aku tgh makan kat Secret Recipe, kalut die nak join gak. Suke sgt die minum Green apple kasturi tuh. X lame pastu die sampai n join kitorg. Dedulu ade die ajak aku mkn kat Secret Recipe, tp aku x nak sbb teringin nak mkn pizza.. so, smlm die ckp "Oo, Azie ajak awak mkn Secret Recipe, awak gi, Abg ajak, x mau".. Ehehe.. Akhirnye tercapailah hajat die nk mkn kat situ.

Pas tuh gi masuk Jusco jap, nak beli hadiah utk wedding cousin and kwn aku yang kawen Sabtu & Ahad nih kat Kuantan. Sambil tggu wrap hadiah, gi ronde2 jap kat tmpt baju2 baby. dahla tgh sale skang. Geram je tgk baju2 baby new born. Kecik je, x sabar rase nak beli.. ckp ngan Afat, tak sabar nak beli brg baby, Afat ckp, die lg x sabar nak tggu baby keluar.. Aku ckp, sblm baby keluar kenela beli brg die dulu.. (Ehehe sebenarnye aku suke shopping).

Blk dr Jusco smlm, rilek2 jap, then kemas2 baju n barang2 nk bawak blk ke Kuantan. Lame dah rase x blk Kuantan. Last mase Raye Cine arituh la.. Yela, sbb balik Kelantan 2 kali , mak aku pon ade dtg KL, so tuh yg x blk Kuantan tuh. Nih bawak blk skali brg2 yg beli kat Bandung tuh, adela satu beg jugak. Pagi td before gi keje dah masukkan sume brg dlm kete. so, ptg nih Afat amek kat opis trus gerak balik Kuantan.. ok, Happy Weekend to everybody!!

*aku yang xde crite, saje nak update blog..

26 May 2008

Update

Tgh tggu Afat dtg amek nih.. sementare tuh nak update blog jap. 1st nak welcome Fatin & Hafiz to blogging world. Check out their blog http://huhahuhadooo.blogspot.com/.. Nanti bleh la aku tau crite psl Qaseh.. Slalu update tau Hafiz.. taruk gambar Qaseh byk2 sket la..And to Najiba also, baru arinih aku tau ko ade blog. Welcome too.. http://najibaomarwrites.blogspot.com/

Nih aku dah nak masuk 6 bln pregnant, perut dah besar gak la.. pastuh mule la rase saket2 badan, saket pinggang. Drive kete kejap je dah rase saket2, kenela adjust2 posture badan kalo nak drive or duduk.. Kaki pon dah kembang sket, arituh ade beli kasut kat Bandung pon x leh pakai, dah ketat.. Cincin pon dh ketat sket.. Hmm, kalo kat ofis tuh, mase naik lif, ade je la org tanye "Dah berape bulan?" Walopon org yg x kenal.. ade je la yg menanye.. eheh..

Pastuh rasenye berat badan pon dah naik. x yah timbang pon dah tau, dgn menengok kuantiti makanan yg dimakan..kalo roti canai tuh, satu roti telur/sardin pastuh mesti kene tambah ngan roti kosong satu lg. baru kenyang.. pastuh, between meal pon asek rase lapar n kene standby roti or biskut, buat mengunyah time keje.

Rase cam cepat je dah dekat 6 bulan dah.. next month dah nak start plan preparation utk baby nih nnt. Ape mende yg nak kene beli, brg2 baby, n persediaan utk mase pantang nnt sume dah kene start pk dah. nih pon x tau lg nak bersalin kat spital mane. dah kene survey dah. and dah ade baby nnt sape lak nak jage.. x tau la lg camne.. sape nak jage baby aku nnt? ade jawatan kosong as baby sitter..

Oh sabtu arituh aku mimpi baby aku dah lahir. Yang pelik nye die lahir pade usie kandungan 5 bln setengah and bile kuar dah besar pon.. dah siap ade gigi and bleh jalan lak tuh. pastuh dah pandai ckp pelat sket. yg aku ingat muke die sebijik muke Afat (melihat pade gamba die mase baby la) ehehe.. pastuh baby tuh nakal gak, bleh jln2 gi panjat peti ais.. pastuh aku balik kampung, mak aku buat kenduri utk sambut baby..ahah.. x logik btul mimpi.. tapi mimpi tuh buatkan aku lagi x sabar nak tgk camnela muke baby aku nnt, dlm mimpi tuh die comel sgt.. rambut lurus, tembam2 sket..ishh x sabarnye.. camnela mukenye nnt ye.. ikut muke Afat ke, muke aku ke..?

23 May 2008

Bandung Pictures

Some of pics taken at Bandung.. It Might take a while to load. Dah nampak perut aku semakin besar n muke mengembang.. dah 5 bulan 2 minggu mase gamba nih di amek. heheh

19 May 2008

Honeymoon @ Bandung

Harinih aku kene keje lak.. org lain sume cuti Wesak Day. Tapi xpe. x busy sgt jari nih.. Ok, camnih adela mase aku nak update blog nih. So, bleh la nak crite psl gi Bandung mggu lepas tuh.. Honeymoon yang dah agak terlambat siap bwk baby dlm perut lagi.. hehe..

Kitorg gi Bandung ngan 2 org makcik aku, Mokngoh ngan Cik Ani. Flight kitorg Kamis pagi kol 9.30pg. tapi flight makcik aku kol 11.30 pg. diorg beli tiket lmbt sket dari aku, so dah xde tiket yg pagi. Kitorg gi dgn pakej dari kakak officemate aku yg mmg org Bandung nih.. Kak Errna and Pak Sahala yang jadi Tourist guide kitorg. Utk 5 days 4 night termasuk hotel, kete, driver sume Rm3000 utk 4 org.

1st day (Kamis, 08/05/08, Arrive kol 12.30tgh)
Mase sampai kat Airport Kak Errna dah siap sepanduk, so snang la kitorg cari. Then die kate, utk flight makcik aku yg sepatutnye sampai 2 jam lagi, delay ke petang. Punyelah kesian kat makcik aku.. last2 flight nye yg sepatut kol 11.30 pg, delay sampai kol 6 ptg dari LCCT. seharian la dok kat lcct tuh. At the same time aku ngan Afat check in kat Hotel Nalendra, then trus gi makan.. After that trus gi shopping kat Factory Outlet (FO) yg ade kat sekitar Bandung tuh.

Sampai di Bandara Hussein Sasteranegara, Bandung

1st tempat gi, Rumah Mode, then gi Stamp, pastuh x ingat dah ape name tenpatnye.. Byk baju branded2 murah2 and cantik2. aku dok cari maternity wear je lah.. beli la 2-3 helai sbb kitorg dtg Bandung mmg bwk 2 helai bj jek. mmg dah bajet nak beli kat sane, mmg bwk 2 bijik beg kosong.. Dok shopping dari satu tempat ke satu tempat, sampai la ke petang. Then dkt nak mlm tuh balik hotel. penat woo shopping. Tourist guide kitorg gi amek Makcik aku 2 org tuh yang flight nye delay, then diorg amek aku n Afat kat hotel, then kitorg Dinner kat Kampung Daun. Tempat nih tinggi gak kat atas kawasan gunung2 tuh. Mmg cantik gile tempat die, mcm sebuah perkampungan yg penuh ngan pokok2 menghijau and tempat mkn pon bawah pondok2.. siap ade air sungai yang mengalir dari gunung tuh lagi. tapi kitorg gi mlm kan, x nampak sgt la suasane sebenarnye. Kat sini, mknan die sedap2.. Pak Sahala tuh recommend try minum Air Bajigur. Dihidang dlm tempurung kelapa. rase die mcm pengat je sebenarnye.

Kat Kampung Daun

Antare makanan yg dimakan. Nasik Timbel..Siap hias ngan food carving lg..sedap gile lak tuh..

2nd Day (Jumaat, 09/05/08)
Second day, Jumaat, pagi2 breakfast kat Hotel tuh. makanannye sedap2 gak, kitorg mkn sume yg ade kat situ.. wahahah, aku lak berselera btul mkn mase kat Bandung tuh. Mengikut jadual, Jumaat tuh kitorg akan ke Kawah Putih (kawah gunung berapi). On da way lalu Ciwidey (kat sini org tanam strawberri and byk kuda2 di jadikan pengangkutan sbb kawasan nih berbukit2 n tanah tinggi).. Cantik sgt Kawah Putih tuh, Still aktif lagi tuh. Airnye pon jadi kaler hijau sbb ade belerang gunung berapi.. bau die mcm bau asap bunge api time rase.. Kalo gi lagi dekat dgn air, lagi kuat bau nye, sampai terbatuk2.. bahaye gak dok situ lame2.

Kat Kawah Putih..Air nye warne hijau tuh..

Kat Kawah Putih tuh dulu dibuat penggambaran cite My Heart yg mase nyanyi lagu Perempuanku. Before balik sempat la beli strawberi.. murah gile.. sekilo dlm RM7 jek. kalo kat Cameron Highland sekilo dlm RM25..

Turun dari Kawah Putih tuh, gi lak kat Situ Patengan (tasik).. Lepak2 situ, makan goreng pisang, goreng tempe and tauhu (makanan wajib diorg kat sane). Then aku ngan Afat gi naik perahu mengelilingi Tasik tuh, dgn bayaran 100,000Rp..(RM35) x de org lain nak naik, naik 2 org jek.. Makcik aku takot nak naik..

Mase aku dok naik perahu ngan Afat, makcik aku 2 org ngan tourist guide 2 org tuh dok menghabiskan goreng pisang & tempe nih..

Naik perahu yang didayung manually..

Then mlm tuh dinner kat umah Kak Errna.. Kat Bandung, makanan diorang ialah makanan Sunda. nasik nye saje pon dah sedap. Dah borak2 ngan famili Kak Errna, then balik tido kat Hotel..
Di rumah Kak Errna.. Sedap kuih yang dihidangkan.. b4 balik Mesia pon beli Kuih tu (dah lupe ape namenye)

3rd day, Sabtu (10/05/08)
Pagi2 lepas Breakfast, kitorg gi Pasar Baru. Kat tempat nih, mcm pasar barang2 murah la. Barang mcm baju2, telekong, barang rumah, handbag, sume ade kat sini. sampai2 je mmg teruja nak shopping je la. Esp kaum2 pompuan nih la. Kat sane baju sulam2 n manik2 sume murah2 jek. Rambang mate dibuat nye. Adela aku belikan T-shirt, kemeja, telekong, alas meja, blouse, utk mak, abah, adek, mak mertua aku.

Dlm kol 2 ptg camtuh, kitorg terpakse menghentikan aktiviti shopping tuh sbb mengikut jadual, nak gi ke Tangkuban Perahu lak.. Tuh name Gunung berapi yg menjadi trade mark Bandung nih. Bentuk nye memanjang, kalo tgk dari jauh mcm perahu terlangkup. Atas gunung tuh ade 12 kawah Gunung berapi. Kitorg gi yang kat atas sekali, Kawah Ratu namenye. Fuh, kawahnye sayup mate memandang, sbb jauh ke bawah. Mmg cantik gile pemandangan and sgt sejuk.

Nih kat puncak gunung, bawah tu Kawah Ratu


Dah amek gamba sket2, then gi bawah sket ke Kawah Domas lak. Nak gi ke Kawah Domas nh yg mencabar sbb kene jln kaki jungle tracking dlm 1.3 km.. aku yg pregnant nih seb baik larat gak jalan dlm utan tuh. dah biase dulu2 time kat U wat aktiviti camtuh. Walopon penat berjalan dlm utan, akhirnye sampai kat Kawah Domas tuh. Pemandangan nye pon cantik jugak. ade air panas yg menggelegak2 and wap2 air kat sekitar kawah tuh.. Dlm kepenatan, amek la gak gambar, membuktikan kitorg dah smpai sane. Huhu, perjalanan balik, keje jln kaki lagik. walopon ade org2 tempatan yg ade wat sewa motor, tp x mau naik sbb lg takot naik moto kat dlm utan tuh..

Kat blkg kitorg tuh air panas yg mendidih and memencut2.. panas woo.. Boleh rebus telur skali..

Dah la dah petang mase tuh, pengunjung x dibenarkan berade kat kwsn kawah gunung berapi lepas kol 5 sbb kwsan tuh mule mengeluarkan gas beracun.. Mase jln nak balik meredah hutan tuh, ramai la penjual2 yg dok jual key chain, kraftangan, dok ikut jek kitorg and merayu2 soh beli. kalo di beli kang, makin ramai yg dtg mengerumuni kitorg.. buat x tau jelah..

Sampai kat kete, punyelah penat, peluh jgn cakap la..tp bagus tuh exercise and dpt hirup udare segar tgh2 gunung. Dlm kete. on da way blk hotel sume pon tido kepenatan.. Dkt mlm baru sampai bandar, trus gi mkn.. Balik ke hotel agak awal, sebelom kol 10 rasenye, sume dah oenat trus tido jek.

4th Day (Ahad 11/05/08)
Seawal kol 8pg kitorg bergerak menaiki "Kijang" ke Jakarta. Destinasinye Mangga Dua. kat situ ade tempat utk shopping murah2 jugak, same cam Pasar Baru, but lagi besar tempatnye. Perjalanan dlm 2jam setengah lalu highway. Sampai sane dlm kol 11pg, trus shopping. Memule cari handbag.. lepas tuh berpecah sbb tempat tuh besar and masing2 nak cari brg2 masing2. Aku pon jln sorg2 je, snang sket aku nak beli brg aku n brg dipesan. Afat jln ngan Pak Sahala beli brg2 org lelaki.. rehat jap utk makan, then sambung shopping balik.. kirenye nih dah last day nak shopping and mengabiskan sume duit Rupiah yg ade. eheh, so, beli lah ape yg patut. kedainye punyela banyak. baju nye mcm2 fesyen. aku menambahkan lg koleksi baju pregnant aku. mmg rase cam x cukup mase jek. kalo tinggal aku sehari kat situ pon no hal rasenye. kalo bab shopping nih, mmg aku x rase penatla. eheh. Dlm kol 3.30ptg, janji jumpe kat kete. aku leh sesat lak cari parking lot x jumpe2.. then akhirnye jumpe gak la..

On da way ke Jakarta. kitorg gi balik hari jek.

Dlm kol 4ptg, trus balik ke Bandung sbb nak kejar nak gi FO lg sbb Afat nak beli kasut yg kwn die pesan. FO sume akan tutup kol 9 mlm. Sampai kat Bandung, Gi Kartika Sari (tempat jual kek2 and kuih2 - sedap gile Choc. Brownies die!), then gi busana muslim lak, nak cari kain baju kurung, tp x de, just beli blouse je. Then gi lak ke Heritage, beli t-shirt2 n jeans utk abah aku, then gi Donatello (mmg khusus kasut je sini), belikan kasut si Ayoy and adek aku pesan. (fuh dlm mase 2 jam berkejar2an kesane-sini) sampaila kedai tutup kol 9 baru kitorg surrender, ahaha, then nak mkn pon sume kedai mkn dah tutup sbb mlm Isnin kan. Kalo weekend lame sket la diorg bukak. Then dinner mkn McD je, take away. Bubur Nasi McD die rase lain, huhu. x lalu lak nk mkn.

Mlm tuh kat Hotel, kemas2 kan brg2 yg dibeli masukkan dlm beg sume. seb baik muat gak la.. risau je takot terlebih berat. Lmbat gak la tido sbb dok kemas beg tuh. rase x puas lagi shopping. Kalo la ade sehari lagi, mcm2 lg brg yg rasenye nak dibeli..

5th Day (Isnin 12/05/08)
Pagi2 dah bangun, waktu kat Bandung Lambat sejam dari Malaysia, so, terbangun awal. gi break fast dulu, sambil tgu makcik aku siap. Check out, and tggu driver dtg. Flight balik aku same ngan Makcik aku. Seb baik x delay lagi. tp kalo delay pon lg suke, ehehe, bleh gi Pasar Baru lagi.. Kol 11.30 pg fly meninggalkan Bandung..

Hasil shopping : Afat beli 10 helai baju, 2 slack.. jeans x leh beli sbb xde saiz.. (pandai gak die shopping sorg2)..Aku lak lebih kurang 10 gak baju beli. and 2 sluar pregnant. then beli sandal, handbag.. oh, beli 1 je baju baby..(kate org x elok beli awal2 ek?) Utk famili, setiap sorg 2-3 helai baju. tu kire stock sampai raye skali lah..hoho.. bankrupt trus..ade gak la beberape ratus ribu rupiah lagi bawak balik...( lebih kurang RM100 jek)

Note: Gambar banyak dlm lap top Afat, x sempat transfer dlm pendrive aku. and lagi gamba dlm camera makcik aku. yg aku ade cume gamba dlm henfon ni.. More pics to come later..

Iklan: sesape yang berhajat nak ke Bandung tuh, esp for 1st timers, better korg ikut tourist guide. sgt convenient and dpt g byk tmpt best2 ikut suke ati. And thanks to Arief for introducing me to ur Sister. We have a very great moment there! Rase nak gi lagi.. Sesape nak ikut pakej Kak Errna nih, boleh la usha2 kat aku.

13 May 2008

I'm Back

Kembali bekerje setelah 5 hari bercuti di Bandung.. huhu, rase malas mau kerje, tapi apekan daye. nntla ade mase aku critekan kat sini. Sgt busy nak follow up ngan keje yang ditinggalkan.. tapi Bandung sgt best SHOPPING!

07 May 2008

Honeymoon

We are going for Honeymoon...
You might not able to contact us this few days..
-Afzan & Afat-

06 May 2008

Weekend, balik Bidor

Last weekend, Sabtu pagi balik ke Bidor.. Ingat nak gerak dlm kol 9 pagi, then gi singgah umah Cousin Afat antar Vacuum cleaner, then gi umah lame, amek surat kt post box, then balik smule ke rumah sbb tertinggal ketupat Sotong dlm peti ais (nak dibawak balik ke Bidor), then gi isi minyak, then singgah lak kat umah Azie kat puncak Jalil, Afat ade nak amek barg dari Husband Azie. Then baru gerak sket, husband Azie soh patah balik sbb Afat tertinggal henfon kat umah die.. then lps tuh, baru lah btul2 berjalan lancar je Bidor..dkt kol 11 gak gerak.. tp sejam lebih dah sampai Bidor, kejap jek..

Teringin nak makan Jambu madu yang kaler merah tuh, last time beli, mmg sedap gile. b4 sampai umah Ibu, singgah dulu kat gerai buah tu, nak beli jambu tuh x de lak.. ade yg spesis lain jek..beli je lah.. tapi before balik ke KL, abah dah carikan kat Bidor tuh, ade gak rupenye org jual.. dapat gak aku mkn.. ehhe

Ari sabtu tuh mase kat umah Ibu, Abg Kamal dtg umah ngan famili die. die turun dari Cameron Highland. before die turun sempat pesan die belikan strawberi. LAme dah aku x naik Cameron n makan Strawberi.. Abg Kamal nih la yg kenalkan aku ngan Afat.. last2 sangkut lak.. dah jodoh la katekan.. Abg Kamal nih membe satu ofis Afat mase die keje kat Iris dulu.. kebetulan lak Adek Abg Kamal nih classmate aku kat STF dulu. Rupenye die abg kepade Khaizatul Khairani Khairuddin.. (STFians, korg ingat x Nani? class 3J)..

Ahad ptg gerak balik KL, bwk buah jambu n lauk2 and nasik bubur ibu masakkan utk aku yang saket gusi nih. Mcm nasik baby, trus telan x yah nak kunyah.. eheh.

Lupe nak ckp, 4 hb 5 Irmazian aka Mama dah selamat lahirkan baby girl kat Johor nun. Name baby die Amanina Syifa. Congrats Mama, dah btul2 jadi mama skang.

Checkup Lagi

Tadi pagi gi checkup utk 5 bulan kat klinik. Cam biaselah, gi kol 9, kol 12 baru setel. siap jumpe dentist skali sbb masalah gusi aku bengkak nih. Tp dokter tuh tgk je. and die nasihat mlm2 kene kumur ngan air garam, biaselah ibu mengandung nih snang kene bengkak gusi.. Salah satu jenis alahan gak tuh. Yela, aku muntah2 nih xdela.. kene sakit gusi lak.. bibir pon kering gile nih.. makinla muke aku ketat jek, ssh nak senyum or bercakap.. eheh. tapi makan boleh tahan gak.. empat slice pizza slambe je aku mkn smlm, kalah Afat..

Hari nih pon rase nak mkn pizza lagik. Lps check up, sementare nak tggu masuk keje kol 3 aku gi mkn dulu kat Jusco.. sorg2 je abeskan personal pan tuh, ngan aiskrim skali.. lame dah x mkn aiskrim, pastuh trus rase baby tendang2 dlm perut.. maybe sbb die sejuk kot.. ahaha.. x pon, die suke dapat mkn ais krim..

Tapi checkup tadi sume ok lah.. dengar baby nye heart beat and aku pon xde sebarang masalah kesihatan.. sume normal.. Nurse tuh pesan soh byk2 rehat ngan kene naikkan kaki kalo berehat.. knape ek.. maybe nak melancarkan aliran darah kot..

02 May 2008

Cuti Hari Buruh

Hari rabu mlm 2 hr lepas, famili aku dtg ke rumah.. dengan famili jiran kitorg (kak La & famili) kat kuantan tuh. Tujuannye utk gi wedding anak jiran kitorg yang sorg lagi (Cik Mun). Anak lelaki Cik Mun nih wat wedding kat Hotel Singgahsana, PJ, 1 Mei.. So, that's why diorg dtg bermalam kat umah aku.

Oh sebelum tuh nak bgtau, kat Taman Seri Inderapura Kuantan, Lorong 22 tuh, mmg la amat erat semangan kejiranan nye. Mmg dah mcm famili, esp famili aku, Kak La ngan Cik Mun.. Slalu tlg menolong kalo ade kenduri or ape2. rumah Kak la selang 2 buah rumah dari umah Mak aku and umah Cik Mun pon selang 2 buah rumah dari umah Mak aku. so, umah kitorg kat tgh2.. ptg2 slalu diorg kuar borak2 n mkn2 kat bwh pokok dpn rumah..

Alkisah nye, Rabu mlm tuh sampai la 2 buah kete famili aku ngan Kak La ni. Abg aku, Apis pon ade skali, kebetulan die cuti seminggu. dlm kol 1 lebih pagi gak la diorg smpai umah aku. Siap2 kan tempat tidur, then sume tido lah..

Esoknye, Kamis pagi (1 mei), pagi2 aktiviti menyediakan breakfast.. then mkn, dlm kol 10 camtuh, bawak diorg gi Jusco Tmn Equine yg dkt ngan umah aku tuh. Pastu lak, dlm kol 12 lebih gerak gi Alamanda lak.. masuk kejap je Alamanda, diorg dah x larat nak jln n shopping dah. (yg pompuan je dok belek2 bajula, kasut la).. Then bawak diorg gi taman warisan Pertanian.. dok situ jap je.. dah la tgh hari bute, panas gile.. then gerak la pusing2 Putrajaya tuh.. Singgah amek gamba 2-3 keping di bawah matehari terik tuh, then balik la ke rumah.. dah la sume dah lapar..

Belah kiri, Famili aku. belah kanan tuh Famili Kak La (Sorg anak laki n sorg Pompuan, si Shasha). Abg aku tukang amek gambar. Mate sume sepet sbb tahan panas.. ahaha

Sebelum kuar jalan2 mak aku dah masak kan Asam Pedas Tempoyak Ikan Patin feveret Afat tuh satu periuk besar.. so, balik dr jln2 tuh, masak nasik, panaskan lauk, then mkn la.. pas mkn, aktiviti tido n rehat.. bergelimpangan sume dpn tv, ahaha.. Sementare nak tggu kol 5.30 ptg utk siap2 nak ke wedding kat Hotel tuh..

Then dkt2 ptg kaum2 pompuan ini, start la iron2 baju kurung n baju melayu kaum lelaki.. then, dah mekap2, pakai baju melayu bersampin (Cik Mun mewajibkan yg lelaki pakai baju melayu bersampin), dlm kol 6.15 ptg gerak la 2 buah kete (10 org) ke Hotel tuh. Setengah jam je smpai, n kitorg la org plg awal smpai.. kol 7 dah dok dlm dewan tuh.. Yela, ckp kene dtg kol 7.. rupenye sume x dtg lg..

Dari kiri, Abg aku, mak aku, Abah aku, Aku n Afat (tema hijau tuh) - Lmbat lg pengantin nak dtg nih..

Oh tidak.. sebenarnye aku lg kurus dari gambar ini.. huhuh.. Tuh ilusi optik je tuh, Afat dok blkg sket dari aku sbb tulah aku nmpak cam besar sket.. Oh pipi aku tuh tembam sbb gusi bengkak tuh.. Tidak.. aku tak gemuk..

Lame btul duduk dlm tu, acare start lps magrib.. dlm kol 8.30 mlm baru pengantin masuk.. kol 9 lebih baru leh mkn.. lapar gile nak tgu dapat mkn.. (aku masih saket gusi, so, sume makanan telan je la).. kol 10 lebih acare pon tamat.. salam2 ngan pengantin, then balik..

Pengantin (anak Cik Mun yang dikenali sbg Abg Long ngan Wife die Zara), tgh bersalam2 ngan org yang nak balik..

Sume dah penat mase blk tuh. n tido awal.. Esp driver aka tourist guide n tuan rumah.. pagi tadi dlm kol 10, famili aku n Kak la gerak balik.. tapi diorg kate nak gi Nilai dulu. Td aku call dlm kol 8 mlm dah smpai pon diorg ke kuantan.. Hasilnye mak aku tinggalkan byk la lauk kat dlm peti ais kat umah tuh, dgn kari ketam, ketupat sotong, jeruk2, buah2 mangge, mihun goreng, n mcm2 lg la.. x tau la bile nak mkn dgn gusi yg still bengkak nih..

Esok akan balik ke rumah ibu (mertuaku) kat Bidor pulak..
Blog Widget by LinkWithin