30 April 2008

Scan baby - BOY / GIRL?

Hari isnin arituh, kan aku mc.. sepatutnye ade appointment utk scan kat klinik kesihatan hari selase tuh, disebabkan cuti hari Isnin, aku pon gi la Klinik, manela tau bleh scan hari Isnin gak ke. Tp misi tuh ckp Dokter tak de, Dokter MC.. huhu, apekah la, klinik kerajaan ni. x kan la 1 dokter jek. Aku pon blk, and sementare cuti nih and Afat pon ade, kitorg decide gi je scan kat klinik Jameaton yg dkt ngan umah and dah penah gi utk scan 1st time arituh.

Mase scan Afat pon masuk gak la. Dokter tuh baik je.. lame die scan, kitorg tny mcm2.. dpt tgk baby tuh gerak2.. sgt aktif di gerak, kejap2 dlm position sujud, kejap2 dah paling kebelakang, kaki n tangan sume gerak2 x dok diam langsung. maybe sbb dokter pon tekan2 perut aku, so, baby pon makin la x dok diam.. and dah nampak dah.. jeng jeng jeng!!! Baby BOY!.. ehehe.. patutla aktif semacam jek.. before doc ckp lg, aku mcm dah perasan, cam baby boy je, sbb bleh nmpak jelas gak.. eheh, n dokter tunjuk la muke die, kaki die, tali pusat die, tulang belakang die.. mmg clear sgt.. tapi nak amek gambar ssh sbb die asek gerak je.. ade org kate sometimes x btul gak scan ni. kang kuar2 pompuan lak.. tp x kisah pon, boy ke, girl ke, ok je. sbb baby 1st kan..

So, btulla mak aku teka baby Boy.. bile call die, die ckp ha, tu lah.. dah agak dah.. ehehe.. Mak mertua aku pon teka baby boy.. makin x sabar nih nak tgk, camnelah muke baby aku nnt, ikut muke Afat ke, muke aku ke.. ehehe.. Hopefully baby sehat la dok dlm perut nh smpai lahir nnt.. Asek rase je die gerak2 n tendang..

Oh, aku dah bgtau bos aku dah, sepatutnye bulan 8 nnt aku kene keje mlm lg 1 bulan.. tp aku ckp la kat die aku pregnant 8 bulan mase tuh. so die x kisah, aku exceptional dari keje mlm. yeah.. cume kdg2 maybe aku akan keje mlm sbb nak gi checkup paginye(atas permintaan aku sendri).. Yeah.. Last day keje mlm nih..

1 comment:

CadaLoRa said...

Afzan..ur mum xubah mcm my mum gak..bile dtg dia suka bwk mknn bnyk utk kitowg..mcm la ader sepuloh org kat umh tuh..hehehe

Blog Widget by LinkWithin