18 April 2008

Pergi Yang Tak Kembali

Kamis mlm, dlm kol 3 pg dapat call dari adek aku, cakap makcik aku yang kat Kelantan tuh meninggal. Ala, yg aku ade balik Kelantan bulan lepas gi melawat die tuh.. Aku call balik mak aku, sume dok nangis2 je. Aku mase tuh, penat dah la balik keje kol 12 mlm. Kalo ikutkan diorg suruh balik kelantan time tuh gak. Mcm mamai2 jek aku time tuh..Aku x larat sgt, Afat pon x berape sihat, x berani lah nak gerak mlm2 camtuh. Pagi tuh (pg semalam la) baru gerak ke Kelantan.

Terpaksela mintak EL. Afat pon same. Bawak la baju sket2 n gerak dlm kol 7.30 pg. Time org gi keje lak tuh, agak jem la kan. On da way, dkt sgt dah nak smpai Kelantan nampak lori terbalik..

(Lori yang terbalik, sian die, pasir sume tumpah)

Sampai ke tempat dituju dlm kol 3 ptg gak la.. dekat 8 jam dlm kete. Huhu penat gile naik kete. Mase sampai tu, jenazah dah selamat dikebumikan sume. Mlm smlm buat tahlil. Kitorg gerak balik ke KL kol 5 pg tadi. Makcik aku yg dok Lipis tu tumpang kitorg balik Lipis, so, benti kat umah die kat Lipis jap, then baru sambung gerak ke kL. kol 2 ptg lak baru smpai umah, makan2 sume, then Afat trus antar aku gi keje. Uish, mmg penat berkejar2an kesane sini. Aku kene keje lak nih. huhu. Sgt penat.

"Al-fatihah utk arwah makcik aku"

No comments:

Blog Widget by LinkWithin