03 April 2008

Demam @ office

Aku tengah tak larat gile nih.. dari tgh hari td dok bersin, badan kejap menggigil, kejap berpeluh.. Ni kol 9.20 mlm kat office ni.. terpakselah bertahan sampai kol 12mlm.. disebabkan x larat sgt td, kol 8mlm td aku gi klinik Gomez kat Street Mall tuh.. dapat la MC utk esok.. nih pon mate dah bengkak, muke gatal2.. nih sbb alergik ngan habuk la mase kemas rumah pg td.. yela kan nak pindah.. aku dok kemas2 la brg td, sampai ofis kol 12 tgh hari td, dah start selsema, and makin teruk smpai ke malam..

Sekarang ini aku rase sgt2 lapar. td mase gi klinik dah singgah kat Alif cafe, beli hot dog.. mkn kat opis. Dah abes mkn itu hot dog, still rase lapar mcm x mkn ape2.. then korek syiling yg ade dlm beg, turun ke pantry, beli jajan dlm vending machine tuh. dgn syiling yg ade, belila Jigs Corn Sticks ngan Cloud 9 Wafer. pastuh rase nak minum Nescafe (walopon aku berpantang minum Nescafe semenjang pregnant nih). Nak minum yang panas, tersalah tekan yg ais lak.. tapi minum gak.. n ooh begitu nikmatnye minum Nescafe ais.. n tekan smule nescafe panas.. bawak naik Nescafe ke workstation aku and minum smpai abes.. n makan juge jajan yg dibeli.. tp lepas tuh rase lapar lg.. gile2 punye lapar. maybe sbb demam ni kot yg membuatkan aku sgt2 lapar.. sehinggekan aku dok terbayang kedai mamak dpn rumah tuh, rase mcm nak singgah beli roti canai balik kang.. tgk la kalo larat nak singgah, walopon perasaan aku skang cume nak cpt2 balik n tido..

Skang dah kol 11.05 mlm.. lagik 55 minit nak kol 12.. aku pon dok landing kepale kat meje n sandar kat kerusi sambil memejam kan mate sekejap-sekejap.. lambatnye mase berlalu..dah bape puluh kali dah aku gi toilet nih..

1 comment:

ain fadzal said...

pn. afzan,

org tu kata, kalo asik nak g toilet time pregnant,

nanti rambut baby lebat..

heheh..

;)

Blog Widget by LinkWithin