01 April 2008

Cerite Weekend

Last Friday night, Afat bawak kawan die En Speedrider aka Mus yg berkursus kat Kolej Latihan Telekom.. die org Penang.. Kitorg gi mkn kat Chop & Steak kat Kampung Baru.. dah lame aku mengidam nak makan kat situ, but bile dah sampai situ, x larat lak nak mkn chicken chop sbb dah mkn cheese kek mase dlm kete (mengidam sgt nk mkn cheese kek Mak Su, tp Mak Su berade jauh di Boston, so, mkn yg Secret Recipe jela.. beli je, trus mkn dgn panuh nikmatnye time tuh gak)..

So, kat Restoren Chop & Steak tuh aku mkn Mushroom soup jek, manekale En Afat & En Speedrider mkn Chicken Chop n Steak..

En Afat tgh mkn Sirloin Steak, Gambarnye terpakse dipotong separuh sbb terdapat adegan mkn yang agak extreme..

Nih En Mus yg tengah mkn Grilled Chicken Chop yg sgt panas lg mengelegak, tgk, sampai baju die pon ade efect api tgh membakar tuh..

Lepas tuh, dah mlm gi tido umah Pakteh Afat kat Setiawangsa..sbb jauh nak balik ke Seri Kembangan, lagipun Pakteh die balik dari Yaman, x jumpe lg die.. Pagi2 bgn tgk afat tgh video call (Skype) ngan Mak Su & Pak Su satu famili kat Boston.. aku pon ikut sembang ngan maksu. sungguh jeles tgk diorg mkn aiskrim yg sgt sedap, murah je lak tuh kat sane..

Lepas tuh dkt kol 4 ptg, disebabkan boring, aku ajak Yus kuar. Umah Yus ngan Pakteh Afat tuh, beberape tapak jek.. Yus & Hafiz amek aku n kitorg gi mkn McD.. sesaje nk lepak memandangkan Yus pon boring gak.. kejap jela lepak nye, dah kenyang, balik la..Then, dlm kol 7 mlm barula aku n Afat gerak dr umah Pak Teh die balik ke Seri Kembangan..

Ha, hari ahad lak, tengah lunch, dapat call dari tuan rumah yang kitorg nak sewa rumah die tuh.. dah boleh tengok rumah tuh. 2 bulan lebih kitorg tggu nak sewa umah tuh. sbb ade org sewa lg. terpaksela tggu org tuh kuar dulu.. Umah yg kitorg nak sewa nih dekat je ngan umah skang, saje nak cari yg rumah teres, x larat dah nak dok apartment tuh.. environmentnye amatlah tidak memberangsangkan..

Mase sampai umah tuh, tuan rumah tgk dok cuci rumah.. kitorg masuk tgk & cek sume.. mmg puas ati.. x sabar rase nak masuk umah tuh.. Wekend nih famili aku akan dtg nak tlg kitorg pindah.. so, skang nih tgh pack dulu la brg2nye..

Oh yg best nye, Umah tuh No 4, Jalan 4, and Seksyen 4.. ehehe. kebetulan faveret no aku tuh.. same cam no kete aku 4444.. ok, tu sajela.. dah start proses perpindahan nnt aku nak amek gamba, taruk sini..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin