30 April 2008

Scan baby - BOY / GIRL?

Hari isnin arituh, kan aku mc.. sepatutnye ade appointment utk scan kat klinik kesihatan hari selase tuh, disebabkan cuti hari Isnin, aku pon gi la Klinik, manela tau bleh scan hari Isnin gak ke. Tp misi tuh ckp Dokter tak de, Dokter MC.. huhu, apekah la, klinik kerajaan ni. x kan la 1 dokter jek. Aku pon blk, and sementare cuti nih and Afat pon ade, kitorg decide gi je scan kat klinik Jameaton yg dkt ngan umah and dah penah gi utk scan 1st time arituh.

Mase scan Afat pon masuk gak la. Dokter tuh baik je.. lame die scan, kitorg tny mcm2.. dpt tgk baby tuh gerak2.. sgt aktif di gerak, kejap2 dlm position sujud, kejap2 dah paling kebelakang, kaki n tangan sume gerak2 x dok diam langsung. maybe sbb dokter pon tekan2 perut aku, so, baby pon makin la x dok diam.. and dah nampak dah.. jeng jeng jeng!!! Baby BOY!.. ehehe.. patutla aktif semacam jek.. before doc ckp lg, aku mcm dah perasan, cam baby boy je, sbb bleh nmpak jelas gak.. eheh, n dokter tunjuk la muke die, kaki die, tali pusat die, tulang belakang die.. mmg clear sgt.. tapi nak amek gambar ssh sbb die asek gerak je.. ade org kate sometimes x btul gak scan ni. kang kuar2 pompuan lak.. tp x kisah pon, boy ke, girl ke, ok je. sbb baby 1st kan..

So, btulla mak aku teka baby Boy.. bile call die, die ckp ha, tu lah.. dah agak dah.. ehehe.. Mak mertua aku pon teka baby boy.. makin x sabar nih nak tgk, camnelah muke baby aku nnt, ikut muke Afat ke, muke aku ke.. ehehe.. Hopefully baby sehat la dok dlm perut nh smpai lahir nnt.. Asek rase je die gerak2 n tendang..

Oh, aku dah bgtau bos aku dah, sepatutnye bulan 8 nnt aku kene keje mlm lg 1 bulan.. tp aku ckp la kat die aku pregnant 8 bulan mase tuh. so die x kisah, aku exceptional dari keje mlm. yeah.. cume kdg2 maybe aku akan keje mlm sbb nak gi checkup paginye(atas permintaan aku sendri).. Yeah.. Last day keje mlm nih..

Aktiviti Hari Minggu

Weken, Sabtu, pagi2 dah bangun sbb kene gi gi KL, nak jmpe lawyer. nk sign agreement.. lps tuh, xde idea nak kemane, Afat bwk gi Sunway Piramid. lame gile tak gi. bape tahun ntah. Dulu aku gi pon sbb nak main ice skating kat situ ngan Abie n Linda. Adela dlm 2-3 tahun yg lepas.. Kitorg tgk wajang je.. lame x tgk wayang.. cite yg rase nye bleh ditengok cume Shadow in The Palace.. asek denga iklan die kat Era je.. so, tgk jela.. cite Korea.. psl konflik dayang2 istane nih.. x bape phm gak aku, sbb x leh nak recognize muke diorg, same je, sbb baju nye sume same.. nak kate best, xdela best sgt.. ok2 je la.. xde la takot pon. cume ngeri je tgk care die seksa org tuh.. main cocok2 jarum panas kat celah kuku smpai darah2, pastuh cabut2 kuku.. uish.. x brani nak bukak mate tgk..

Then balik tgk wayang, kwn Afat, En Azmer yang peramah dtg rumah dgn wife die kak Linda ngan baby nye Zara.. Lepak2 and borak2.. cedok sket pengalaman org dah ade baby nih..

Daddy and daddy-to-be

Mummy and Mummy-to-be

Hari Ahad lak gi wedding kwn aku Liza (ex-Kosijaya) Kat kem PGA Cheras. Smpai sane jumpe ngan Shakila ngan baby girl die.. Pengantin dtg kol 2. aku x tggu lame, pengantin dtg je, amek gamba, trus balik. Nh jela gamba yg ok sket pon. Nak cepat, x sempat pon nak borak2 ngan Liza.. dah die tgh bersanding tuh, x pe, aku phm.. eheh..

Liza disandingkan ngan husband nye Rizal

Balik dari kenduri tuh, Azie lak dtg umah ngan husband nye n kawan husband die. ade projek sket diorg nak bincang ngan Afat.. aku dok borak2 je la ngan Azie.. Sronok gak, org2 dtg umah weken ni.. baru la rase cam best sket ade tetamu.. eheh..

Aku yang Saket

Huhu, sangat saket gusi nih. 2 hari aku MC, Isnin ngan Selase. saket gusi dari ahad lg. Ingatkan ok, tp isnin pg tuh saket sgt2, berdenyut, nak ckp pon saket. Apetah lagi nak mkn atau nak senyum. So, Isnin, ngan Afat skali cuti, bwk aku gi klinik n setelkan hal2 yang boleh dibuat pade weekdays. Termasuklah wat passport aku, and gi scan baby..

Hari Selase ingatkan dah bleh gi keje, rupenye bangun pagi saket yg amat sgt lagi. gusi aku kat geraham bongsu sgt2 bengkak, smpai pipi pun nmpak bengkak and tonsil aku pon dah start bengkak jugak. saketnye smpai menjalar ke telinge n kepale.. huhu.. dah la x leh nk mkn, 2 hari dok mkn nasi bubur je. hari nih, dok mkn roti cicah susu ngan oat jek.. bleh kurus la aku cam nih.
Smlm, disebabkan saket sgt, aku gi skali lg ke Klinik panel tuh. bgtau la, ubat die bg semalamnye x berkesan. Doc kate die x leh bg pain killer sbb aku pregnant. die kate mmg x leh wat ape, kene thn je la.. uwaaa... saket tau.. die bg ubat tahan bengkak pulak..

Balik dari klinik, gi Jusco, mkn nih je la utk lunch.. huhu, x yah gigit, telan jek..

Hari nih baru rase ok sket. dah bleh ckp la.. nk mkn x leh lg.. so, hari nih dtg keje.. sian membe aku yg ganti aku keje mlm, die pulak mc harinih. Seb baik hari nih x byk call, aku ckp ngn customer pon cam pelat2 jek bunyi nye. sbb gigi aku x leh dirapatkan, sbb nnt terkene gusi yg bengkak itu. so, bile ckp, mmg pelat"s" sket la.. ahah.

Bile aku bace email, newsletter yg aku subscribe kat website nih www.babycenter.com, and aku dapat tau nih:

"Have you noticed any tenderness or bleeding from your gums? Sensitive gums are a common complaint during pregnancy. Increased progesterone and estrogen levels and changes in your blood vessels can cause the gums to react differently to the bacteria in plaque, resulting in swollen, tender gums that may bleed when you floss or brush. This is called "pregnancy gingivitis" and affects about half of all pregnant women."

Huhu, patutla, rupe2 nye simptom biase bg org pregnant. x tahan woo.. masalahnye, nk mkn pon x leh.. muke pon masam je, x leh nk senyum, ilang selera n nikmat nk makan sedap2.. dugaan..

25 April 2008

19 Deep Question

1. What is more difficult:
To let go everything or forget what happened?
-Forget "that thing" happen

2. Think of the last time you were angry. Why were you angry?
-A few month ago.. Because I've been cheat


3. You will die in three minutes. Last call?
-Will call my Husband, definitely..


4. If you could do anything OR wish anything, what would it be?
-I wish I could travel around the world. See beautiful places.

5. You can have one of the following two things: trust or love
-Love (no need trust, nobody can be trust anymore)

6. Would you or have you ever blackmailed someone?
-Not yet


7. Think of the last person you dreamt of.
-Cant remember.


8. Are you the kind of friend that you would want to have as a friend?
-Maybe..It depends to who


9. Would u sleep with someone if u had the chance?
-With my husband la of course..


10. Are you old fashioned?
-No. Now, mummy-to-be fashion..


11. What would be harder for you, to tell someone you love them or that you do not love them back?
-
Tell someone i do not love them

12. What things would be the hardest thing for you to give up on?
- My love one

13. Romantic love, when was the last time you told someone you loved them?
-Everyday..


14. Imagine. It is a dark night, you are alone, it is raining outside, you hear someone walking around outside your window. WHO do you wish was there with you?
-My husband la.. and several more people..


15. Would you give a homeless person CPR?
-No. I'll ask someone else to do.


16. Do enjoy ur life now?
-I think so..


17. If you have 3 months to live: Do you tell anyone or everyone you are going to die?
- I'm gonna tell everyone.. so that they can pray for me, and give me happiness till my last breath

18. What do you do with your remaining days?
-deep thinking..and talking to myself..


19. Would you be afraid of death?
-yes

I would like to tag Tim, Neila, Atie and Senah..

24 April 2008

hmm.. xde crite..

Dah kol 10.52mlm, mate dah start rase ngantuk. Dah xde keje lak mlm2 nih.. Uuh x sabarnye nak abeskan beberape hari lagi shift mlm nih. Kesian En Afat balik keje dok umah sorg2 menanti kepulangan isterinye ini..

Aiyak.. ape nak tulis nih pon xde idea.. dah kol 11.50 mlm dah.. dah menguap dah nih.. hmm.. tadi call kwn aku Hani (x-kosijaya). die tanye la aku x morning sickness ke.. aku ckp la x langsung.. x pernah muntah skali pon lagik.. die kate, "aku tau sbb ape.. ko suke minum susu kan, membe2 aku ade gak yg suke minum susu, die x de morning sickness mase pregnant". Aku kate, "ooh yeke? aku mmg suke minum susu pon"..

Tak tau lah teori Si Hani tuh btul ke x, ehehe. yang penting aku sihat waalafiat..hopefully smpai lahir baby nnt. Actually buat video call ngan Si Hani tuh td, die gelakkan aku yg katenye dah tembam.. n sibuk nak tgk perut aku.. seb baik adenye 3G leh lah die melepas rindu kat aku.. eheh.. Hani, aku doakan ko pon cpt dapat baby.. jgn tensen2 tau..

21 April 2008

I feel the kicking

I'm 19 weeks pregnant now. Almost 5 months.. And this few days i feel a kicking movement from my tummy. It happen one night when i'm about to sleep, suddenly "dush!" i feel a kick from inside my tummy. Maybe my baby want me to notice his/her existence now.. and whenever i have time, when i sit or watching the tv i will put my hand on my tummy, after a while, i can feel that little kicking..


My tummy become more noticeable too. Last Friday, my colleague, a Filipinos, see my tummy and she ask, "Are u pregnant?" I said, "ya".. Then she said, "It's a boy or girl?" I said, "Don't know yet". Then she said "I think it's a girl, because from your face can see.." I was like, "oh is it?" Ehehe..

Last week, in Kelantan when met my mother and my Mok Ngoh, mak guess i'm gonna have a baby boy (from the beginning she always said that).. While Mok Ngoh said she guess its a girl.. Well, lets see.. I also can't wait to know..

18 April 2008

Pergi Yang Tak Kembali

Kamis mlm, dlm kol 3 pg dapat call dari adek aku, cakap makcik aku yang kat Kelantan tuh meninggal. Ala, yg aku ade balik Kelantan bulan lepas gi melawat die tuh.. Aku call balik mak aku, sume dok nangis2 je. Aku mase tuh, penat dah la balik keje kol 12 mlm. Kalo ikutkan diorg suruh balik kelantan time tuh gak. Mcm mamai2 jek aku time tuh..Aku x larat sgt, Afat pon x berape sihat, x berani lah nak gerak mlm2 camtuh. Pagi tuh (pg semalam la) baru gerak ke Kelantan.

Terpaksela mintak EL. Afat pon same. Bawak la baju sket2 n gerak dlm kol 7.30 pg. Time org gi keje lak tuh, agak jem la kan. On da way, dkt sgt dah nak smpai Kelantan nampak lori terbalik..

(Lori yang terbalik, sian die, pasir sume tumpah)

Sampai ke tempat dituju dlm kol 3 ptg gak la.. dekat 8 jam dlm kete. Huhu penat gile naik kete. Mase sampai tu, jenazah dah selamat dikebumikan sume. Mlm smlm buat tahlil. Kitorg gerak balik ke KL kol 5 pg tadi. Makcik aku yg dok Lipis tu tumpang kitorg balik Lipis, so, benti kat umah die kat Lipis jap, then baru sambung gerak ke kL. kol 2 ptg lak baru smpai umah, makan2 sume, then Afat trus antar aku gi keje. Uish, mmg penat berkejar2an kesane sini. Aku kene keje lak nih. huhu. Sgt penat.

"Al-fatihah utk arwah makcik aku"

Rumah ku

Kepade Cik Irmazian yg nak sgt suruh aku taruk gamba umah aku kat sini. Nih la die gamba nye, dgn pemandangan lori tgh antar perabot. x de masela aku nak amek gamba btul2.. nmpak sket2 jadik la..

Yana's baby - Putri Orked Qhadeja

Nih baby Yana yg aku mention dlm previous post. Tengok je, aku dah cam sebijik muke husband die, Putra. Rambut kerinting, same! ehehe. And her name is Putri Orked Qhadeja! Dasat tull bg name anak. Semakin mencabar aku utk pilih name baby nih..

So, Congrates Yana + Putra.

16 April 2008

Friend's baby again

Semalam pagi, (15/04/08) Husband Yana, si Putra call. Bgtau yang Yana (iaitu member Kosijaya & x-housemate aku) dah selamat lahirkan baby girl. Tapi die kene operate lah sbb babynye songsang.. so, terpakse dikeluarkan 2 mggu lagi awal dari tarikh jangkaan nye. Name baby x tau lg sbb blom dpt perkenan family lagi katenye.

Ramai tol kwn2 aku yang dah dapat baby n bakal dapat baby (sumenye kawen last year, this year sume dok dapat baby lak).. ade gak yg second baby dah.. Jenuh la nak melawat sorg2.. nnt sume anak sebaye jek.. bile dah besar, mesti dok tanye "anak ko masuk sekolah mane? UPSR dapat berape A?.. masuk U mane.." Pastu nnt sure ade byk invitation utk beday party baby2 diorg n kalo gi wedding sesape ke nnt, sure setiap org dok bwk baby yg agak2 sebaya.. Dah tu ramai yg dpt baby girl lak tuh.. ehehe.. (tak de keje, berangan lak aku)..

Oh kepade yang lom kawen, takpe2.. jgn kawen dulu.. One by One la, at least nnt ade gak mase2 yang kitorg bleh gi wedding and gather2 lagik. Kalo sume dah kawen, dah x leh nak jumpe2 lg.. (biasenye mmg jumpe kwn2 mase wedding je la).

Oh Kpd, kawan2 STF, dengar cite Adibah Alwa nak kawen. Lom dapat wedding card die lg. Die ade tny address aku arituh. Kalo x de hal, aku pegi, leh jumpe korg lagik.. tapi bile ye?

14 April 2008

Baby Fatin - Qaseh Qaisara

Smalam, boring2 dok umah, gi jalan2 katAlamanda jap.. plan nak gi umah Si Fatin petangnye. Gi Alamanda, carik la baju yg comel utk baby girl die. Then balik jap sbb Afat nak amek kunci ofis die kat umah, nak diberi kat membe opis die..aku balut hadiah utk baby Fatin dlm kete jek. eheh.

Pastuh dlm kol 6 barulah smpai kat umah Fatin.. ade gak beberape org sedare mare @ kwn2 mak ayah die kot.. aku stret masuk bilik die. Tgk Qaseh Qaisara.. kecik je.. comel, rase nak picit2.. pastuh borak2 la tny pengalaman bersalin.. kene amek tau gak nih.. baru leh bajet camne keadaannye nnt. Then Mak Fatin ajak mkn mee sup yg dah disediakan..

Nih la Qaseh Qaisara.. manje btul namenye

Fatin yang dah jd Mak org.. Die turn 11 kg dlm mase 12 hr, lepas bersalin.

Before balik pon sempat lg masuk bilik die tgk Qaseh lagi. Fatin suruh dukung die.. eeii, geram je, sbb kecik sgt.. best nye kalo ade baby nnt.. bleh main2 ngan baby.. x saba nih.. ehehe.. mlm smlm aku pon dah mimpi2 ade baby, sbb tgk baby Fatin la nih..

Oh mase masuk bilik nak tgk Qaseh, die yg tgh tido, tersenyum, comel jek. Mak fatin kate, "eh die senyum la Afzan dtg, nih mesti baby boy dlm perut nih" (dlm perut aku la).. Ehehe..

10 April 2008

Tulisan Hati Lagi

-TENTANG KEHIDUPAN-

Kepada langit aku mendongak
disapa lambaian dedaun tirus
gemalai dihela bayu manghembus
rumput hijau manjadi hamparan

melayang fikiranku menyusur
langkah kepulan awan
kekadang menyembunyikan mentari
memayungi alam dengan bebayang

bayu yang memberi nafas
awan yang memayungi
rumput yang menjadi alas
kepada manusia yang sentiasa memijaknya

Sungguh selesa kehidupan
sekiranya tidak disanggah cabaran
tiada tanggungjawab yang dibeban
namun realiti harus ditelan
walau pahit, alam tetap ada untuk mendamaikan
bukan menyusahkan
tapi untuk kita fikirkan

-AFZAN HEART-

Tulisan Dari Hati

Gambar sekadar hiasan

Disebabkan terjumpe balik poem2 yg penah aku buat sebelum nih.. aku nak taruk sini jek la.. supaye xdelah aku lupe lg.. rasenye x sesuai dipanggil poem la.. sekadar tulisan hati sebenarnye..

Ade satu mase tuh, mase mendung melewati hidup aku, terlintas lah idea, bg meluahkan perasaan dlm bentuk tulisan..

-Mendung Kan Pergi-
"Matahari tetap akan muncul
walaupun hari ini hujan,
langit mendung
esok matahari tetap akan muncul
biarkan hujan itu turun,
biarkan mendung itu berlalu
tak perlu di risau
andai nya tiada matahari
senja yg mengundam malam
pasti datang dengan bulan
dihiasi bintang2 melatari langit malam
ia tetap indah, menemanimu.
tak perlu dirisau
tidurlah dalam hening malam
esok pagi matahari pastikan muncul.
di hari yang baru"

-AFZAN HEART-

Time2 mood aku down jek, ade idea nak mengarang mende2 merepek nih, time2 aku hepi x de lak idea nye. hehe.. So kdg2 byk la aku type jek, and save dlm pendrive la, PC lah, and dlm henfon pon ade..

Note: Wahaha, tetibe jiwang lak memalam kat opis nih..

09 April 2008

So sleepy..

It's 11.34 pm now. And i'm still here in this office. Have less than 30 minutes to logout and chiow.. (our attendance is using login and logout by the phone- Avaya System).. Already feels so sleepy.. This few days still got not enough rest & my fever still not getting well. And i'm so tired working night shift.. huhu.. what to do..

Sitting in this very silent office..
The loudest thing that i can hear is the sound of air cond blowing..
and sometimes hear someone coughing from far..
What can i think of?
Wish I could be at some nice place..
Under the black sky, and shining stars..
Looking at a glowing town with city lights..
On a bridge..
If only..

Oh, I found, some poem which i wrote some time ago in my pendrive.. (can say it's a poem ke like this?, just wrote for suke2, so just post here lah)

*****
This one I wrote when I remember of a promise I'd made to someone..

"for the moon that we both stare
for the moment that we share
for your smile that give me light
for the memory that fade
and the promise that we made
from the grass on the earth
to the star in the sky
one become greener,
the other become brighter
time and distance bring us this far
a dream floating in the air
trying to decide
should it fly to reach the star?
or lay down on the green grass"
*****

And another one.. (This one i wrote when I face an unexpected thing in my life)

"just when we thought we know everything, but we don't
just when we thought we have everything, but we haven't
just when we hoping so much
but it fall from high
just when we thought we understand
but we haven't
just when the unexpected thing become true

Now i know life never can be foresee
neither future can be predict
nor life can be expected"
*****

This one I wrote when I think I should go on with what fate brings me to

"as we walk trough the path
so far away.. beyond eyes can see
don't know what waits in front
as we could only walk all the way
sometimes looking left and right,
and sometimes look back.. but never can return to the path taken
as it fade away, the moment we take another path
only the memory remains
and the experience gave the lesson
not to step on the torn
or to kick the stones
that come all the ways"
*****

-AFZAN HEART-

08 April 2008

Kelupaan

Semalam, balik keje kol 12 mlm.. dah agak mamai.. smpai area Sri Kembangan tuh boleh aku trus stret mcm nak gi umah lame.. ahaha.. lupe la dah pindah.. padahal, mase nak gi keje, Afat dah pesan " Nnt balik awak jgn lupe lak ye, masuk simpang yang 1st tuh".. Time tuh dgn konfiden nye, jwb.. "iyelah" konon2 x kan lupe la.. Rupe2 nye, btul2 terlajak.. so, lmbt sket la beberape minit smpai umah.. kuar je kete, ckp kat Afat "ehehe, td lupe la, terlajak jln.."

07 April 2008

Pindah Rumah

Hari nih sgt penat lg.. Weekend dipenuhi ngan aktiviti pindah rumah. Actually, Jumaat tuh aku kan demam, MC and dok umah, kemas sket2 mane yg larat. Dah ptg camtu baru En Afat balik dari Penang. Famili aku bertolak dari Kuantan Jumaat mlm tuh, kol 12.30mlm smpai.. Afat je yg turun amek diorg. mase tuh life apartment kitorg rosak.. so, x larat le aku nk turun naik tingkat 5 tuh. Sian afat, smpai terjatuh tangge die. sbb lif rosak and kat tangge lak blackout, dah la ujan, tangge licin, bawak beg berat lak tuh. Sbb setiap kali turun, bawak sket barang masuk kete. Terhincut2 kaki die kejap..

Pagi tuh, lps brekfes, aku, mak, ngan adek aku start kemas2 brg masuk2 kota n masuk beg plastik hitam jek. time tuh lif x ok lg. janji ngan org Lori soh die dtg kol 2 ptg. dekat tgh hari, call maintenance apartment tuh, die kate lif tgh nk repair n akan siap la kejap lg.. mase org Lori tuh dtg, lif x siap repair lg.. dah x larat nk tgu n gaduh2 ngan org maintenance tuh, kitorg start dok punggah barang ngan tangge dari tingkat 5 tuh. aku x join la. dok dlm umah pack2 brg. Mak, abah, adek aku ngan Afat dok turun naik tangge punggah brg. Walopon kitorg dah upah org utk angkat, mak abah aku nak angkat jugak. Nak cepat setel. Mmg kesian tgk diorg, yela, brg2 dah la berat, naik turun tangge 5 tingkat lak tuh. Yg org lori tuh lg la, bleh angkat almari besar sorg2 je turun tangge.. kuat betul die.. Memule ckp rm180, utk sewa lori ngan angkat brg, tapi kene up jd RM240 sbb x de lif.. huhu, bayar jela, mmg tau kesian sgt diorg kene angkat gune kederat sendri.

Nih la antare sebahagian dr brg2 tuh. dlm plastik hitam tuh byk baju, toto, n mcm2 la..

Tuh Abah aku yang mengagahkan diri angkat barang turun naik tangge

Dlm kol 5 lebih baru setel angkat sume brg tuh. licin umah aku.. kete kitorg 3 bijik pon penuh ngan barang skali. Lori dah gerak ke umah baru tuh. (bukan la rumah baru, umah baru disewa la). Aku sampai sane, tgh diorg dah start unload brg. Aku singgah dap taruk barang n gerak ngan adek aku gi Cyberjaya, amek Abidah.. sian die tggu lame kat Street Mall. Mak aku nak jumpe die.. n kebetulan lak die ade kat Cj, bleh la ajak die.. Lepas amek Abidah bawak ke rumah, diorg start lak kemas umah baru tuh. Mak aku adek ngan Abie gi kemas dapur.. byk kotak2 n beg sume sepah2.. bukak la satu2 n kemas mane yg larat.. pastuh mule la bising nak cari brg, sume x jumpe, sbb sume nye main sumbat je dlm plastik n kotak2 mane2 ntah..

Malam tuh dah lapar gile, gi makan kat Port Aroma ramai2.. Lepas tuh gi hantar Abie ke Terminal Sentral Putrajaya, die nak balik Bangsar. Abah aku follow kete kitorg kat blkg, bawak diorg gi round2 Putrajaya jap, then trus balik umah.Mlm tuh sume tido awal..

Bawak Mak Abah aku round Putrajaya jap..

Hari ahad nye pagi, mak and adek aku dok pasang langsir, setel la satu rumah dah ade langsir.. Afat setelkan pindah Astro lak.. Then dlm kol 1 lebih baru kuar nak gi beli barang nak masak. Aku teringin nak mkn gulai pucuk ubi.. kitorg kuar umah gi kedai hardware jap, abah aku nak cari skru, then gi kedai perabot lak, mak aku nak tgk kabinet dapur , then gi Cavenzi lak setelkan payment utk perabot sume then baru la gi Pasar Borong beli sayo, ikan sume.. lapar gile dah time tuh, kol 3.30ptg baru nak masak utk lunch.. akhirnye kol 4 lebih baru mkn dgn banyaknye.. ehehe..

Dah ptg tuh, famili aku bertolak blk ke Kuantan, dlm kol 6.30ptg, aku n Afat hantar smpai ke Bandar Tsk Selatan sbb abah aku x familiar jln nak balik. Blk umah, byk lg brg2 yg sepah2 lg. x larat dah nk kemas xpelah, slow2 lah.. Tapi kesimpulannye sgt suke umah tuh. Condition sgt ok, org yg sewa b4 nih mmg jage elok umah tuh. Umah pon luas n kete boleh parking dlm, (3 kete pon muat). Pas nih bleh la ajak kawan2 n sedare mare ramai2 dtg.. eheh..( tapi tggu umah aku dah kemas dulu yek)

03 April 2008

Demam @ office

Aku tengah tak larat gile nih.. dari tgh hari td dok bersin, badan kejap menggigil, kejap berpeluh.. Ni kol 9.20 mlm kat office ni.. terpakselah bertahan sampai kol 12mlm.. disebabkan x larat sgt td, kol 8mlm td aku gi klinik Gomez kat Street Mall tuh.. dapat la MC utk esok.. nih pon mate dah bengkak, muke gatal2.. nih sbb alergik ngan habuk la mase kemas rumah pg td.. yela kan nak pindah.. aku dok kemas2 la brg td, sampai ofis kol 12 tgh hari td, dah start selsema, and makin teruk smpai ke malam..

Sekarang ini aku rase sgt2 lapar. td mase gi klinik dah singgah kat Alif cafe, beli hot dog.. mkn kat opis. Dah abes mkn itu hot dog, still rase lapar mcm x mkn ape2.. then korek syiling yg ade dlm beg, turun ke pantry, beli jajan dlm vending machine tuh. dgn syiling yg ade, belila Jigs Corn Sticks ngan Cloud 9 Wafer. pastuh rase nak minum Nescafe (walopon aku berpantang minum Nescafe semenjang pregnant nih). Nak minum yang panas, tersalah tekan yg ais lak.. tapi minum gak.. n ooh begitu nikmatnye minum Nescafe ais.. n tekan smule nescafe panas.. bawak naik Nescafe ke workstation aku and minum smpai abes.. n makan juge jajan yg dibeli.. tp lepas tuh rase lapar lg.. gile2 punye lapar. maybe sbb demam ni kot yg membuatkan aku sgt2 lapar.. sehinggekan aku dok terbayang kedai mamak dpn rumah tuh, rase mcm nak singgah beli roti canai balik kang.. tgk la kalo larat nak singgah, walopon perasaan aku skang cume nak cpt2 balik n tido..

Skang dah kol 11.05 mlm.. lagik 55 minit nak kol 12.. aku pon dok landing kepale kat meje n sandar kat kerusi sambil memejam kan mate sekejap-sekejap.. lambatnye mase berlalu..dah bape puluh kali dah aku gi toilet nih..

02 April 2008

Keboringan & Kerinduan

Jam dah menunjukkan kol 9.37 mlm.. aku still kat opis ku yang amat sunyi di bumi Cyberjaya ini. Bulan April nih aku kene keje mlm daa.. nih masuk hari ke due aku keje mlm.. dah kol 9 lebih camnih, bleh katekan dah xde keje yg mendatang. So, dok jela dpn PC tggu keje dtg.. terpakselah bertahan smpai kol 12 mlm.. aku dah start ngantuk dah..

Smlm balik keje Afat amek kat Cyberjaya nih, die follow blkg kete aku.. xde la takot sgt.. nih die xde.. jauh di Pulau Pinang.. huhu tuh yg kerinduan tuh..

Esok aku kene start keje kol 12 tghari smpai 12 mlm lak.. sbb ramai yg xde esok, bos soh masuk awal sket.. 12 jam tuh.. xpe, seb baik dibayar OT.. cume agak2 dah mlm camnih, otak pon dah kering nak menunggu abes waktu keje.. sungguh la sangap.. aku dah menguap mcm singe dah nih..

01 April 2008

My Friends new born baby

Yesterday got sms from Rozli, my ex-colleague at Kosijaya. Saying his wife safely deliver a baby boy on 30th March 08.. Congrats Rozli & Rehan!

Today, early morning received sms from Fatin (STFian) saying that she already gave birth to a cute baby girl at 5am, 1st April 08 (she said b4 this that she want her baby to born on 1st April, her wish come true!).. Congrats Fatin & Hafiz!

Cerite Weekend

Last Friday night, Afat bawak kawan die En Speedrider aka Mus yg berkursus kat Kolej Latihan Telekom.. die org Penang.. Kitorg gi mkn kat Chop & Steak kat Kampung Baru.. dah lame aku mengidam nak makan kat situ, but bile dah sampai situ, x larat lak nak mkn chicken chop sbb dah mkn cheese kek mase dlm kete (mengidam sgt nk mkn cheese kek Mak Su, tp Mak Su berade jauh di Boston, so, mkn yg Secret Recipe jela.. beli je, trus mkn dgn panuh nikmatnye time tuh gak)..

So, kat Restoren Chop & Steak tuh aku mkn Mushroom soup jek, manekale En Afat & En Speedrider mkn Chicken Chop n Steak..

En Afat tgh mkn Sirloin Steak, Gambarnye terpakse dipotong separuh sbb terdapat adegan mkn yang agak extreme..

Nih En Mus yg tengah mkn Grilled Chicken Chop yg sgt panas lg mengelegak, tgk, sampai baju die pon ade efect api tgh membakar tuh..

Lepas tuh, dah mlm gi tido umah Pakteh Afat kat Setiawangsa..sbb jauh nak balik ke Seri Kembangan, lagipun Pakteh die balik dari Yaman, x jumpe lg die.. Pagi2 bgn tgk afat tgh video call (Skype) ngan Mak Su & Pak Su satu famili kat Boston.. aku pon ikut sembang ngan maksu. sungguh jeles tgk diorg mkn aiskrim yg sgt sedap, murah je lak tuh kat sane..

Lepas tuh dkt kol 4 ptg, disebabkan boring, aku ajak Yus kuar. Umah Yus ngan Pakteh Afat tuh, beberape tapak jek.. Yus & Hafiz amek aku n kitorg gi mkn McD.. sesaje nk lepak memandangkan Yus pon boring gak.. kejap jela lepak nye, dah kenyang, balik la..Then, dlm kol 7 mlm barula aku n Afat gerak dr umah Pak Teh die balik ke Seri Kembangan..

Ha, hari ahad lak, tengah lunch, dapat call dari tuan rumah yang kitorg nak sewa rumah die tuh.. dah boleh tengok rumah tuh. 2 bulan lebih kitorg tggu nak sewa umah tuh. sbb ade org sewa lg. terpaksela tggu org tuh kuar dulu.. Umah yg kitorg nak sewa nih dekat je ngan umah skang, saje nak cari yg rumah teres, x larat dah nak dok apartment tuh.. environmentnye amatlah tidak memberangsangkan..

Mase sampai umah tuh, tuan rumah tgk dok cuci rumah.. kitorg masuk tgk & cek sume.. mmg puas ati.. x sabar rase nak masuk umah tuh.. Wekend nih famili aku akan dtg nak tlg kitorg pindah.. so, skang nih tgh pack dulu la brg2nye..

Oh yg best nye, Umah tuh No 4, Jalan 4, and Seksyen 4.. ehehe. kebetulan faveret no aku tuh.. same cam no kete aku 4444.. ok, tu sajela.. dah start proses perpindahan nnt aku nak amek gamba, taruk sini..
Blog Widget by LinkWithin