05 March 2008

Just update..

Hi korang.. lame gak rase x mem'blog' nih.. bukan ape, bz sgt2 nk mampos nye.. kalo dah keje tuh, jgn harap la aku bleh melayari internet ini. Mmg xde mase lgsg.. pack gile ngan kerje. nak tulis ape pon dh xde mood. so, amek sket mase lunch ni. (aku dah mkn nasik ayam yg ditapau oleh Cik Azie , tapi xde sambal td).. So, sambil minum Vitagen yg dibeli oleh En Afat, sajelah nk mengarang sepatah due kate kat sini.. x de la korg boring bukak blog aku, xde update pon kan..

Hmm, smlm aku MC, dah sampai ofis, selsema teruk lak.. tapi digagahkan juge nak wat keje tuh.. bukan ape, aku mls nk layan selsema aku tuh, sbb aku mmg slalu selsema.. tp memandangkan En Afat juge MC 2 hari dari Isnin sampai Selase (semalam) so, aku pon bgtau la bos aku nak gi Klinik, die bg.. n Dokter yg kesian tgk aku yg selsema tuh, bgla aku MC.. dengan ini, bleh la aku balik umah, MC bersame En Afat.. haha, tapi aku btul2 demam tau.. Smpai umah, ajak Afat gi Klinik ibu mengandung.. Afat bawak la aku gi Poliklinik kat Puchong tu, kitorg sampai dlm kol 1.40 ptg camtula, klinik x bukak lg sbb tgh lunch hour.. kol 2 baru bukak..then tunggu nye tggu, mase beratur, aku tanyela makcik yg kat blkg aku, die kate, utk cek ibu mengandung kene beratur kat pintu lain.. ceh, penat je beratur situ.. then gi la tempat utk ibu2 mengandung lak.. nak register sbb aku x pnah gi lagi. misi tuh soh duduk n tgu dulu. Dah lame duduk, then aku gi kat kaunter lg, ckp aku nk register, barula die tanye, nk register ape, aku ckp la nak buka kad merah tuh.. die tanye aku dok kat mane.. aku cakap dok Seri Kembangan..die kate " kalo dok Seri Kembangan, kene gi Poliklinik kat Seri Kembangan la" huhu hampeh n kecewa sungguh la.. dahla penat tgu, kene balik..

Then lepas tu gi pulak ke Poliklinik Seri Kembangan kat dpn South City tu.. pegi2 je, aku nak register.. misi kat situ cakap pulak, kalo 1st time nak register, kene datang pagi.. uwaaaa.. ptg nye session utk org ade appointment je.. Die setkan appointment utk Selase depan, kol 8pg.. huhu, dgn hampenye lg, bgtau Afat, then balik umah jela..dah la selsema, baik aku layan demam aku lagi baik.. mls nak layan klinik2 nih.. hampeh sungguh.. Kesimpulannye kene gak la gi Klinik Swasta camnih..

Tu sajelah crite smlm yang MC dan ronde2 gi Klinik, xde hasil langsung...

No comments:

Blog Widget by LinkWithin