11 March 2008

Checkup

Aku kat opis nih..arinih saje swap ngn membe yg shift kol 3pm- 12 mlm, sbb pagi, aku nak gi klinik..ade appointment utk checkup.. So, ngan selamatnye dah gi checkup kali ke 3 tadi.

Awal2 pagi dah bgn, n dlm kol 7.30 pagi dah gerak ke Klinik Kesihatan Seri Kembangan tuh. Yang best nye, rupenye appointment aku 12/3/08.. x tau la camne aku leh ingat 12/3 tuh ari Selase.. mase nurse tuh tgk buku appointment, die kate kat aku, "ni sepatutnye esok". Aku dah cuak.. dahla aku siap tuka shif ngn membe semate2 nk gi klinik.. dah risau dah time tuh.. seb baik nurse bg je.. die x kisah pon.. eheh.

Sampai2 dah ramai org.. tapi aku ok jek.. aku dok leka tgk telatah org ramai tuh.. dahla sume ibu mengandung, sume dok bawak perut besar2 and ade yg bwk baby jugak.. sambil tuh pikir, camni lah aku kalo dah 7-9 bulan nnt.. ehehhe.. Afat tak leh teman aku sbb die kene gi S'pore.. sian die nak sgt teman aku gi sbb die suke tgk dokter scan baby tuh.. tp nak wat camne, x pe, next time bleh gi lagik..

Dalam kol 10.30 pg dah setel sume, kene amek darah, buat urine test, blood pressure test, sbb 1 st time cek utk bukak buku kan.. byk sket la kene cek nye.. pastuh die bagi mcm2 vitamin..bagus gak.. yg best nye x yah bayar lgsg.. free jek.. aku ingatkan adela kene baya ke sket.. nih mengikut nasihat membe2 la, ade yg kate kalo kat Klinik kerajaan, die cek sume, so, bagus sket, tapi klinik swasta pon ade, upon request la. ade yg ckp lak, kalo nk bersalin kat hospital kerajaan, kene gi klinik kerajaan.. aku pon ikut je la mane nasihat yg dirasekan ok.. x kesah la, asalkan buat checkup.. pas checkup, trus balik umah dulu sbb awal lg.. aku masuk keje kol 3 ptg.. So, sempat layan tv jap..

Lupe lak nak bawak gambar baby yg di scan tuh, sbb dokter stepler trus kat buku tuh.. nnt aku upload kat sini, tp gambonye x clear sgt la.. dah 13 mggu dah..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin