28 March 2008

Jumpe Linda & Abie

Semalam, jumpe kengkawan aku, Abie ngan Linda nih la.. Abie datang dari Bangsar ngan kwn die, Yousha.. dah kol 11mlm baru sampai. Kitorg makan kat Port Aroma dpn umah aku je. Lame x jumpe diorg, sajela nak lepak2..

Abie & Linda nis sebok dok nak tengok perut aku.. eheh.. adela nampak sket, takdela buncit sbb lemak je kan.. ahaha.. at least dah ade reason knape perut buncit.. x de lak gamba aku dlm nih. lupe nak amek ngan henfon aku, aku dok amek gambar diorg jek.

Linda yang sgt lapar, abes nasik ngan tomyam die, tapi x gemuk2 gak minah nih.

Kawan Abie terkejut aku kate aku tgh pregnant, die terkejut aku dah kawen.. ehehe..
Abie ngan Yousha, si mamat Mauritius

26 March 2008

Life band at BB Plaza

Isnin mlm harituh, ikut Afat jumpe kwn2 youtube nye kat BB Plaza..lame dah rasenye x gi kl.. zaman mude2 dulu ade la.. x reti gak nak cari parkingnye..

Then tggu kengkawan Afat sampai, amek tempat dpn org tgh dok nyanyi tuh. sedap sungguhla suare penyanyi die.. power gile die nyanyi lagu Camelia.. Penyanyi die tuh, sebenornnye slalu nyanyi lagu patriotik kat tv, bak kate kwn Afat la..

Gelap sket gambo nye, tp suare diorg mmg best2 la..

Afat & Speedrider aka Mus

Lepak situ smpai kol 12.30 mlm la jugak.. sempat la layan beberape buah lagu nye... lagu hindustan, lagu arab sume die nyanyi.. Aku dah ngantuk dah, balik tuh, masuk kete je trus tido, sedar2 je dah sampai umah. Afat bawak kete laju gile, 20 min je dah smpai Seri Kembangan.. huhu..

24 March 2008

Balik Kampung

Smlm baru balik dari kampung. Rabu mlm tuh gerak gi Lipis umah Mok Ngoh aku. Umah die on da way nak ke Kelantan tuh, so, singgah bermalam kat umah die dulu. Sesat gak la kat bandar lipis tuh jap. Dekat kol 1 mlm baru smpai umah die. Pagi2 kamis tuh after breakfast kat Padang Tunku baru gerak gi kelantan dlm kol 9pg, ngan Mok Ngoh aku skali. die jd tukang tunjuk jln.

Sampai kelantan dlm kol 12 lebih, singgah Pasar kat Pasir Puteh jap, nak beli2 makanan sket. Belilah kuih2 ngan laksam.. Si Afat suke betul mkn Laksam.. aku x suke mkn tuh. just mkn kuih2 jek. Ajar die mkn Etak.. x reti lak die mkn.. kat sane kuih murah2 jek..n ade mcm2, tu yg sronok beli kuih kat sane tuh..

Antare kuih2 yg mcm2 rupe & kaler

Lepas beli2 tuh, trus gerak gi umah Mak Cik aku kat Bukit Abal, Daerah Pasir Puteh gak la.. tu tempat yg ditujula.. Actually nk melawat makcik aku nih yg baru kuar spital.. saket jantung.. smpai2, tgk die ok sket la.. dah bleh bgn, n nakan.. kitorg yg lapar, mkn2 dulu kuih, yg dibeli.. then tido smpai ptg sbb penat travel.. (walopon Afat yg drive).. Dah petang, bangun, masak2 lauk utk mkn mlm.. aku ngan Mok Ngoh aku la yg msk.. menjadik gak la kari ayam ngan Kerabu mangge kitorg.

Mlm tuh gi umah counsin aku Kak Na kat Selising lak.. saje jalan2 umah die. Ayoh die ade kucing yg sgt comel n muke pelik..

Kucing Pakcik aku yg mcm ade rambut je kat atas mate die tuh

Mak aku gerak dari Kuantan naik bas sorg2 kol 12 mlm kamis tuh.. So, pagi jumaat die smpai Bukit Abal.. Bagun2 pagi, makan2 dulu then mak aku ajak melawat umah sedare mare die.. Dengan tujuan nak memperkenalkan menantu die gak la.. dah mmg tradisi, pengantin baru kene bawak jumpe sedare mare nih.. so, dari pg, smpai ke mlm kitorg jalan2 dari 1 rumeh ke 1 rumah.. kenyang gile asek mkn jek. pastuh kebanyakkan nye bg hadiah kain batik atau kain pelikat..

Mase gi umah Cousin aku Kak Nor kat Bukit Marak lak, kat sini lepak lame sket kat umah die. dari kol 3 smpai 6 lebih. makan2, n rehat2 kat umah die.. husband die mmg gile ayam serama.. mmg byk aya,2 die n mmg menang byk pertandingan. ade gak la 2-3 org kwn die dtg tgk ayam die mase tuh. aku ngn Afat pon tgk la ayam die tuh. mmg comel, kecik jek, n cantik la..

Nih salah sekor ayam serama die. Nih kire dah menang byk pertandingan la nih, tgk la punyela melentik badan die, sampai kepale pon cecah ekor..

Kat umah Makcik aku kat Bukit Abal tuh lak, die ade pelihare burung merak, itik, mcm2 la.. nih burung merak jantan die yg tgh mengembang..

Burung merak mengigau..

Susah nak amek gamba die nih. asek pusing2 jek. kat blkg tuh mak aku. nmpak muke separuh jek.. ehehe. Pakcik aku la yg pelihare dr kecik, ade lg 2 ekor yg betine..

Oh lupe lak, hari Jumaat tuh jugak, sempat gi Kota Bharu, nak cari baju n seluar utk aku yg dah x padan nk pakai baju yg ade.. perut dah saket sbb sluar dah ketat. huhu. Kat sane blouse tuh murah2 jek.. dpt la beli 2 baju ngn 3 sluar..

Nih mak aku ngn Mokngoh aku tgk dok belek2 brooch kat salah satu gerai kat Pasar Wan Khatijah tuh (eh, Siti khatijah ke, Wan Khatijah? lupe la)

Dah petang baru gerak balik, melalui batas2 sawah padi dgn view sunset...


Then hari Sabtu, dlm kol 11 lak, gi satu lg umah sepupu mak, lps tuh, singgah pasar sehari kat Selising, beli2 makanan lagik.. ptg tuh makan nasik lauk siput.. aku mmg suke siput sawah nih.. Pakcik aku yg gi cari sendri.. die tau aku suke mkn.. mmg dok sedut siput tu jela.. mkn nasik sket jek.. x amek lak gamba siput nye.. nih ade gamba siput yg tgh diproses.. eheh, b4 nk masak kene potong dulu bahagian buntut die, baru senang nak sedut nnt, kalo x, mmg x kuar la isi die..

Mak aku yang tengah proses siput. gamba diamek mase mlm la, x brape nampak..

Kitorg gerak balik dari Kelantan hari Sabtu tuh gak dlm kol 4 ptg. Singgah Lipis dulu, hantar makcik aku n tidur sane semalaman.. sampai Lipis dlm kol 8.30, sempat la Afat nak tgk AF6.. Eh lupe lak, on da way balik tuh, lalu depan sekolah Afat. SEMESTA.. die yg amat terharu lalu dpn sekolah die yg dah hampir 13 tahun x jenguk tuh, berentilah amek gamba.. sempat tuh nyanyi lagu skolah..ahah.. aku pon tlg la amek gamba pintu gerbang nye..

Nih la skolah Afat dulu..

Then ari ahad, kitorg gerak dari Lipis dkt kol 4 gak la.. on da way, singgah jap umah kwn mok ngoh aku amek durian belande, yg aku mengidam sgt nak mkn tuh. kecik je Durian belande nye..x masak lg..kene peram dulu..

Then sampai KL dlm 7 lebih mlm.. byk gak bwk buah mempelam.. tu jelah.. percutian aku di Kelantan selame 4 hari..

19 March 2008

Mess up with the blog template

Kepade pembace2 blog ku, sorilah blog aku dah jadik skema pulak. nih sbb aku nak masukkan link Tim punye blog la nih. Then camne ntah aku ter delete ape ntah, blog aku dah jadik lain macam.. then aku suruh En Afat betulkan. Die pon buat la jadik cenggini. Takpe, aku akan cube usehekan supeye die x jadik skema sebegini, bile aku ade mase nk betulkan.. Buat mase nih camnih jela rupe blog aku.. aku pon x reti sgt nak godek2 html code nih..

Ok lah, esok cuti Maulidur Rasul, aku dah amek cuti hari Jumaat skali. Esok nak gi ke Kelantan. kampung mak aku. Nak melawat Makcik aku yang sakit. Kesian lak die, dok sebut2 bile la aku ngan Afat nak dtg tengok die. So, sedang elokla ngan cuti 4 hari ni, boleh la balik Kelantan. Bye..

14 March 2008

Night Shift

Aku keje keje malam lak arinih.. sbb gantikan membe aku tuh yang MC arinih.. pagi tadi kol 8.30 pg dah gerak nak gi opis, baru sekerat jalan, membe aku nih sms, kate die MC, and aku sebagai standby bulan nih, kene la ganti die masuk keje kol 3ptg-12 mlm.. huhu.. dah wangi2 dah nk gi keje, kene patah balik umah..

Dok umah, mkn roti yg sepatutnye bwk bekal, n just tgk tv jek la.. kol 1.30 ptg baru gerak nk gi Cyberjaya. Gi makan dulu sorg2 kat Terminal, siap tapau nasik goreng utk dinner.

Nih dah kol 11.48pm.. beberape minit lagik nak abes keje nih. aku dah lenguh badan nih duduk jek.. ngantuk pon ade.. huargghhh.. nak balik.. Kete parking kat luar, tepi jalan.. sbb dah dtg kol 2.30ptg, sume parking yang best dah penuh.. huhu.. dah la kalo park kat basement, malam2 die tutup lif ke basement tuh. so, setelah 3 kali pusing cari parking, last2 aku parking kat luar jek.. seb baik Afat nak dtg amek aku mlm nih.. nnt follow kete die jek..

Ok lah.. tak tau nak tulis ape.. mate pon dah separuh terbukak ni..

11 March 2008

10 Things About Me That Might Freak You Out

Saje rase rajin nak reply tag dari Nella nih.. Lets see what i got..
  1. I dont eat vegie, fish n sometimes meat. One thing that I prefer most of the time is Chicken.
  2. I dont forgive people who hurt my feelings, I cant even forget & cant trust that person anymore. No matter how.. and can hold a grudge also.. scared huh?... dont mess up with me..
  3. I can eat the whole pan of pizza (if not shared by anybody la) although my mouth is small
  4. I'm afraid of tv character whose wearing animal costume & get his face make up like animal.
  5. I once had an ambition to become Majalah 3 's reporter (really specific kan)
  6. When i'm mad, I text and speak in english.. (i mean when i speak or sms/email to specific person la)
  7. I hate coacroach! Cant even see the picture, on tv or even dead one. It still freaks me out (wait, it should "freak you out" rite.. lantak la)
  8. Music is not my soul.. i can live without it.. really! any awards show also didnt interest me.. no matter anugerah Era ke, Grammy Awards ke, or even Video Clips, esp MTV.. it will be the last thing i watch or not at all.
  9. I can't bend my fingers backward, I mean, not even a little (it hurts!) Its just so straight like kayu. (Coz i see others can at least bend it or lentikkan their fingers)
  10. I have no prob taking pills, or medicine. I can finished it as advised by Doc & also no prob swallowing vitamins or any kind of pills because i like it.. (only when needed)
wargghh.. susahnye nak cari sampai 10.. aku rase not so freaky pon.. Kalo tanye "what might freak me out" maybe banyak la.. dengan ini, aku nak tag Cik Hasanah kite, En. Musnaz, En. Evildead (walopon rase die x kan jawab), and sesape lah..

Checkup

Aku kat opis nih..arinih saje swap ngn membe yg shift kol 3pm- 12 mlm, sbb pagi, aku nak gi klinik..ade appointment utk checkup.. So, ngan selamatnye dah gi checkup kali ke 3 tadi.

Awal2 pagi dah bgn, n dlm kol 7.30 pagi dah gerak ke Klinik Kesihatan Seri Kembangan tuh. Yang best nye, rupenye appointment aku 12/3/08.. x tau la camne aku leh ingat 12/3 tuh ari Selase.. mase nurse tuh tgk buku appointment, die kate kat aku, "ni sepatutnye esok". Aku dah cuak.. dahla aku siap tuka shif ngn membe semate2 nk gi klinik.. dah risau dah time tuh.. seb baik nurse bg je.. die x kisah pon.. eheh.

Sampai2 dah ramai org.. tapi aku ok jek.. aku dok leka tgk telatah org ramai tuh.. dahla sume ibu mengandung, sume dok bawak perut besar2 and ade yg bwk baby jugak.. sambil tuh pikir, camni lah aku kalo dah 7-9 bulan nnt.. ehehhe.. Afat tak leh teman aku sbb die kene gi S'pore.. sian die nak sgt teman aku gi sbb die suke tgk dokter scan baby tuh.. tp nak wat camne, x pe, next time bleh gi lagik..

Dalam kol 10.30 pg dah setel sume, kene amek darah, buat urine test, blood pressure test, sbb 1 st time cek utk bukak buku kan.. byk sket la kene cek nye.. pastuh die bagi mcm2 vitamin..bagus gak.. yg best nye x yah bayar lgsg.. free jek.. aku ingatkan adela kene baya ke sket.. nih mengikut nasihat membe2 la, ade yg kate kalo kat Klinik kerajaan, die cek sume, so, bagus sket, tapi klinik swasta pon ade, upon request la. ade yg ckp lak, kalo nk bersalin kat hospital kerajaan, kene gi klinik kerajaan.. aku pon ikut je la mane nasihat yg dirasekan ok.. x kesah la, asalkan buat checkup.. pas checkup, trus balik umah dulu sbb awal lg.. aku masuk keje kol 3 ptg.. So, sempat layan tv jap..

Lupe lak nak bawak gambar baby yg di scan tuh, sbb dokter stepler trus kat buku tuh.. nnt aku upload kat sini, tp gambonye x clear sgt la.. dah 13 mggu dah..

07 March 2008

Pilihanraye & update kwn2

Esok Pilihanraya ke 12.. Selamat mengundi la kepade yang mengundi.. yang nak balik kampung tuh, jalan elok2.. Selamatlah menyokong Parti korang masing2.. jangan gaduh2 kalo bercanggah pendapat tuh..tengok aku, rilek jek.. ahahahah..

Dengan ini nak mengumumkan juge berite2 mengenai kawan2. (Dak STF)

1) BC - die akan resign dari DHL, ujung bln 5 last day, sbb nye die nak gi Frankfrut, German, Norway, and merantau ntah kemane2 lg ntah (4 bulan je). And die nak cube keje kat sane, dgn target nak blajar bahage Jerman lak. Sungguh tinggi cite2 die. Bagus gile.

2) Amalia - akan bertunang mggu depan, die x ckp lak 15 or 16/3..

3) Derq - Bakal kerje kat JPA Putrajaya, dpt offer Penolong Pegawai Teknologi Maklumat. Start 17/3 ni.

4) Anne - Dah lahirkan baby kedue, Baby Girl.. x tau lak ape namenye..

- Aku yang boring, x byk keje lak arinih-

05 March 2008

Just update..

Hi korang.. lame gak rase x mem'blog' nih.. bukan ape, bz sgt2 nk mampos nye.. kalo dah keje tuh, jgn harap la aku bleh melayari internet ini. Mmg xde mase lgsg.. pack gile ngan kerje. nak tulis ape pon dh xde mood. so, amek sket mase lunch ni. (aku dah mkn nasik ayam yg ditapau oleh Cik Azie , tapi xde sambal td).. So, sambil minum Vitagen yg dibeli oleh En Afat, sajelah nk mengarang sepatah due kate kat sini.. x de la korg boring bukak blog aku, xde update pon kan..

Hmm, smlm aku MC, dah sampai ofis, selsema teruk lak.. tapi digagahkan juge nak wat keje tuh.. bukan ape, aku mls nk layan selsema aku tuh, sbb aku mmg slalu selsema.. tp memandangkan En Afat juge MC 2 hari dari Isnin sampai Selase (semalam) so, aku pon bgtau la bos aku nak gi Klinik, die bg.. n Dokter yg kesian tgk aku yg selsema tuh, bgla aku MC.. dengan ini, bleh la aku balik umah, MC bersame En Afat.. haha, tapi aku btul2 demam tau.. Smpai umah, ajak Afat gi Klinik ibu mengandung.. Afat bawak la aku gi Poliklinik kat Puchong tu, kitorg sampai dlm kol 1.40 ptg camtula, klinik x bukak lg sbb tgh lunch hour.. kol 2 baru bukak..then tunggu nye tggu, mase beratur, aku tanyela makcik yg kat blkg aku, die kate, utk cek ibu mengandung kene beratur kat pintu lain.. ceh, penat je beratur situ.. then gi la tempat utk ibu2 mengandung lak.. nak register sbb aku x pnah gi lagi. misi tuh soh duduk n tgu dulu. Dah lame duduk, then aku gi kat kaunter lg, ckp aku nk register, barula die tanye, nk register ape, aku ckp la nak buka kad merah tuh.. die tanye aku dok kat mane.. aku cakap dok Seri Kembangan..die kate " kalo dok Seri Kembangan, kene gi Poliklinik kat Seri Kembangan la" huhu hampeh n kecewa sungguh la.. dahla penat tgu, kene balik..

Then lepas tu gi pulak ke Poliklinik Seri Kembangan kat dpn South City tu.. pegi2 je, aku nak register.. misi kat situ cakap pulak, kalo 1st time nak register, kene datang pagi.. uwaaaa.. ptg nye session utk org ade appointment je.. Die setkan appointment utk Selase depan, kol 8pg.. huhu, dgn hampenye lg, bgtau Afat, then balik umah jela..dah la selsema, baik aku layan demam aku lagi baik.. mls nak layan klinik2 nih.. hampeh sungguh.. Kesimpulannye kene gak la gi Klinik Swasta camnih..

Tu sajelah crite smlm yang MC dan ronde2 gi Klinik, xde hasil langsung...
Blog Widget by LinkWithin