05 February 2008

Our little "Miracle"

Hari sabtu 02/02/08 arituh gi scan for first time, kat Klinik Jameaton. Area depan umah jek. dkt sesangat, atas recommendation kawan si Afat. Doc Jameaton tuh pon baik je, mcm2 kitorg tny.. nih mengikut mesin scan die tuh, baby dah 1.4cm, (nmpak x yg aku bulatkan tuh) n dah 7weeks 5 days and expected due is 15-9-08.. xpelah, ikut jelah ape kate doctor tuh.. so, kire mgu nih dah 8 mggu la.. mgu lps baru 6 mgu, tetibe, mgu nih 8 mgu lak. x kisah la, asalkan baby sehat.. doc kate, x kisah nk mkn ape pon, nk makan nenas pon bleh, sbb baby cume menyerap nutrien n vitamin dari maknye, cume x leh mkn lebih2 sgt la.. so, doc kate sume pon bleh mkn, air tebu bleh minum, betik pon bleh mkn..

Skang nih, muntah2 tu xde la lg, pening2 sket tuh adela. and makin cerewet bab mkn, x nk mkn yg bermyk la, n mengidam mcm2, asal tgk kat tv or terlintas dlm fikiran or nmpak signboard kat tepi jln, trus rase mengidam.. ahahah. arituh, nmpak sign board "Noodle shop", trus rase nk mkn "Sup Lidah Bergoyang" kat Cheras tuh. Mase keje kat Kosijaya tuh, mmg feveret aku la mihun sup tuh. Seb baik Afat layan je kerenah aku, dpt gak mkn kat situ.. ehehe, and asek nk minum air vitagen jek tiap2 hari. So, kene pastikan stok slalu ade dlm peti ais..Arituh, tetibe rase nk mkn Laksa penang, tapi aku nih, susah sket nk suke laksa penang lain selain yg mak aku msk.. tp mkn gak la Asam laksa kat IOI MAll tuh, jadik la..byk mende yg aku rase teringin nk mkn nih.. eheheh...

No comments:

Blog Widget by LinkWithin