19 February 2008

A Farewell and Two Birthday Party

Sabtu arituh, seawal kol 5 pg kitorg bgn sbb nak menghantar paksu Afat naik flight gi Boston. Die satu famili akan pindah sane utk 3 tahun camtulah. So, famili Afat dah tido kat umah Jumaat mlm tuh, dkt sket kitorg nk gerak ke KLIA dari Seri Kembangan.. Smpai KLIA dlm kol 6 lebih.. ramai gak yg gi hantarnye, yelah, nnt lame x jumpe.. so, tgu la smpai Paksu nye naik flight kol 8 lebih kat KLIA tuh..

Sessi peluk2 n nangis2 n salam2..

On da way balik, sume dah ngantuk gile, yela, tido dah la lmbt, bgn awal pg lak tuh, tp Mak Anjang Afat dah pesan soh trus gi umah die sbb die buat beday party cucunye yg 1 tahun.. dlm kol 11 kot sampai umah Mak Anjang nye.. rupenye diorg stuck dlm jem, baru je smpai umah kat AU4 tuh, yg kitorg nih dh siap blk Seri Kembangan, rilek2 dulu, then gerak kesane, lebih kurang same sampai jek.. Actually sume dah lapar sbb dr pagi x brekfes lg, so, ape lg, mkn la sotonye, and ade lg spagetti.. tp aku n Afat x mkn la spagettinye sbb x nak mengganggu rase soto tuh..last2 bile dah blk, terlupe nk mkn spagetti..

Afzan ngan beday boy, En Akil..yg berumur 1 tahun..

Blk dr umah Mak Anjang nye kol 12 lebih, famili Afat n makcik2 nye yg dtg dr Perak sume pon dah gerak balik. Punyela ngantuk n penat. On da way blk umah, singgah mkn cendol jap, then balik trus tido..

Mlm nye lak Fatin ade ajak gi umah die, katenye nak buat BBQ.. baru teringat beday die baru lps, maybe wat beday party skali kot.. smpai umah fatin kol 8.30mlm camtu lah.. cousinnye tgh dok bakar ayam n lamb chop.. Yus n hubby dah smpai.. then Rahela n hubby n anaknye smpai, then Tim ngn adek die pon dtg gak.. kitorg lepak2 smbil mkn spagetti (akhirnye dpt gak mkn spagetti, kat umah Mak Anjang x sempat nk makan) and lamb chop yg sedap sungguh la.. Dahla geng kitorg tuh sumenye ibu mengandung.. eheh.. Rahela, nk due lg 2 mggu, fatin dah 7 bln, Yus lak dah 2 bln lebih, n termasukla aku skali.. so dok cerite psl pregnancy jela..ahaha.. (hubby2 sume pon join skali)..

Fatin yg celebrate beday ngan adeknye, Faiz. (Kek beday die dah di"spoil"kan oleh En Afat secare x sengaje..ahahah)

Ibu2 mengandung.. kecuali Tim, yg masih single.. eheh.

En. Afat sempat jugak menymbangkan beberepe puluh lagu pade sessi karaoke yg diconquer sepenuhnye oleh beliau sehinggelah serak suarenye..

Dah kenyang2, n dah nyanyi byk lagu, akhirnye kol 11 camtu kitorg gerak blk.. fuh, satu hari ade 2 beday party.. bagus2.. mkn best2 lak tuh..

Tu sajelah aktiviti di hari Sabtu lepas, ari Ahad, aku berjaye dikurung dlm rumah, x kuar kemane2 pon.. Rilek se rilek2 nye..

1 comment:

SITI said...

Ya, aku masih single. Ya, tahniah dan good luck kepada kamu2 mother-to-be sekalian. Akan aku menyusul bila tiba masanya. :)

Blog Widget by LinkWithin