24 January 2008

Update..

Hari nih aku ade orientasi.. huhu, tak abes2 lg ngn training and class.. and most of the time, aku tido jek.. huhu.. bukan ape, aku nih mmg pantang kalo masuk kelas, org mengajar kat depan, sure aku mengangguk dgn dasatnye, mcm betul je ape yg diajarnye.. kepade kengkawan yg pernah bersekolah or berkelas same ngn aku tuh, korg dah sedia maklum lah ye.. So, skang waktu lunch, ade sket mase nk update blog aku nih. sure tensen pembace blog aku sbb dkt 2 mggu entry same jek kan..

hmm what i miss to put here ek.. ok, 2 mggu lps, mak, adek mak ngah n cik ani dtg rumah aku..Jumaat mlm diorg smpai, ahad mlm baru balik.. so aktiviti nye, bershopping n masak n makan, n jalan2 lagik.. antare tempat yg aku bwk diorg ialah Pasar Borong Selangor yg kat seblah umah aku (tapi aku x pnah gi), jusco, yg dpn umah aku, SOGO, Mines, and Putrajaya..

Mak ngan adek aku.. Bwk gi Putrajaya pon dah mlm balik dari Sogo, so, x nampak ape sgt la..


Hmm, Mgu lepas lak semingu aku training lagik.. 5 hari kelas.. mmg ngantuk gile tahap gaban.. Hari Selase mgu tu lah yg aku tau aku pregnant tuh, so, aku assume maybe tuh simptom2 org pregnant kot, ngantuk gile dlm kelas (padahal mmg dah habit aku tido dlm kelas)

Tu jek lah seskit psl aktiviti aku yg x sempat nk update b4 nih.. hmm, so, pade kwn2 yg dok tanye (asal org jumpe aku or call sure dpt pertanyaan nih "dah ade isi blom?" atau "dah pregnant blom?") boleh katekan sume org akan tny, xde yg terkecuali.. so bile dpt tau je, x yah org tanye, aku trus bgtau jek.. tapi org tue2 ckp x elok bgtau org sgt.. takot x jd.. tp dah org asek tny, kalo tipu kang, dose lak kan.. anyway, just hope everything ok.. bile bgtau kat kengkawan, mmg dpt respon yg amatlak memberangsangkan.. ade yg lebih excited lebih dari aku pon ade.. iaitu Si Sasira, Hani and Abie.. And, thanks kat kengkawan yg ckp congrats tuh. doakan aku n baby sihat je selalu..

So far aku x de muntah2 lg, x pening or rase pape pun. mengidam pon x..Alhamdullillah.. Mmg tula yg aku nak..kalo dah morning sickness nnt, ssh la nk keje, asek uweekk2 jek.. huhu.. hope nye camnih je smpai baby lahir nnt.. to kengkawan yg dah ade experience, silelah share tips2 n nasihat n pantang larang org tgh pregnant nih.. aku nh bukan tau ape pon..

Setakat nih, antare nasihat yg aku denga, mende yg x leh mkn : Betik, nenas, air berkarbonat, air kelape (x tau lak x leh minum air kelape, baru smlm aku minum sket), air tebu, sayuran sejuk (aku mmg x mkn sayur), buah2 sejuk.. kalo ade sebarang tambahan lg, silelah bgtau aku yek..

(Gambar sekadar hiasan)

1 comment:

ArtyFeelHoneyMe said...

ngantuk2, letih tuh memang biasa arr. Dah nak ada orang baru duduk dalam badan kita. Kalau keje tuh mesti stress tau, so belajar tenang kan diri, tak mau ikutkan perasaan k. Congrats Afzan and Afat. From yatie, remy,hanny and luthfil kat singapore.

www.babycenter.com

Blog Widget by LinkWithin