06 December 2007

Sessi chatting dgn Diana

Nih antare ape yg aku chat ngan Diana tadi, membe aku yg knal mase wat praktikal kat Telekom Kuantan tahun 2004.. (dah edit2 sket la)

diana azmi: amacam kawin, best tak?
afzan: ok lah
afzan: tgh nk sesuaikan diri lg nih.. eheh
diana azmi: fasa menyesuaikan diri lah ni..
diana azmi: jeles ngan afzan..
afzan: apsal lak..
afzan: jgn jeles..
diana azmi: aritu diana kater nak kawin dulu, tup2 afzan kawin dulu
afzan: ehehe..org kawen nih pon byk dugaannye
afzan: ahahha.. xpe.. rilek..
afzan: cari yg sesuai
diana azmi: huahuaa...
diana azmi: jodoh kan?
afzan: haah..
afzan: bile dah kawen nih.. byk yg afzan dah phm sket2 psl life nih..
afzan: knape tuhan wat camtu, camni kat kite..
afzan: akhirnye dah jumpe reasonnye
afzan: sbb tu lah kadang2 kite x yah pikir sgt.. mmg mase je yg menentukan..
afzan: ahahha.. bg nasihat la pulak
diana azmi: interesting....
diana azmi: kasi la contoh sket, diana nak tau gak rahsia org kawin nie
(part seterusnye dipotong la.. panjang sgt critenye.. eheheh)
diana azmi: dengar macam senang je kawin nie...
afzan: xdela snang banyak dugaannye
diana azmi: tak tau la fact nye camner
diana azmi: pada diana, if we meet our soalmate, things will be much easier....
diana azmi: apa yang diana tau, kawin tu kena baaanyak memberi
afzan: tula.. yg penting, hati tuh.. kalo dah btul2 syg n die mmg perfect match kite, sume akan ok.. walo ssh mane pon, kite akan tetap terime..
afzan: kalo die mmg dah jodoh kite, kan tuhan senangkan je jalan tuh.. tu la x de halangan perkahwinan afzan nih..
afzan: due2 famili ok je.
diana azmi: hmm.... jodoh.... diana pun terpikir gak, nape la cam susah je jodoh diana nie..
diana azmi: but like u said, kalau dah jodoh, sure Allah permudahkan jalannya
afzan: tu maknenye diana blom jumpe lg ngn orgnye
afzan: tu la.. jgn risau.. yg penting diana akan dpt the best utk diana
diana azmi: amin....
diana azmi: mcm yg afzan cakap ar, sume yang Allah bagi ada reason... hope God give us the best
(then aku cite psl aku dah keje kat IBM skang)
diana azmi: wah... congrate2
diana azmi: betul2 Allah permudahkan banyak perkara kan
diana azmi: alhamdulillah
afzan: tula.. btulla org kate rezeki kawen..
afzan: xpe.. diana keje dulu, kumpul duit dulu.. nk kawen byk pakai duit tau..ribu2 abes, x sedar pon duit mangalir je
diana azmi: so, memang kena sabar banyak3
afzan: tula.. prinsip afzan, what u give u get back.. what u dont give, u'll never get.
afzan: ehehhe
diana azmi: true.. erti hidup ialah pada memberi...
diana azmi: bukan menerima...

Kesimpulannye.. Aku suke ayat last Diana tuh.. "Erti hidup ialah pada memberi.. bukan menerima"

2 comments:

Anonymous said...

Selain memberi, menerima seadaanya kehidupan yang dimiliki tu pun sangat penting. Terima siapa kite, siapa pasangan dan apa kemampuan kite. Itu yang penting... kesimpulannya.. HIDUP adalah MEMBERI dan MENERIMA. Baru sama rata, insyaAllah.

Ahmad Adobe Alla Fonte said...

hidup umpama membuka penutup jamban duduk di tandas awam.. u never know what u gonna get...

Blog Widget by LinkWithin