26 December 2007

National Treasure 2

Smlm cuti krismas, dah lame plan nk tgk National Treasure ngan En. Afat.. so smlm gi lah ke panggung wayang terdekat utk tgk cite yg mmg kitorg nanti2kan.. last year dah tgk yg 1st nye.. mmg best gile.. Esp cite psl solve puzzle2, cari clue nih mmg Afat minat sgt.. Mule2 nk tgk kat The Mines, tapi dari luar dah x leh masuk sbb org smpai parking kat luar.. x tau la pesal ramai sgt org. ade Chrismast punye function kot.

Then kitorg trus ke IOI Mall Puchong lak.. Ramai gak org queue.. seb baik dapat tiket.. n mcm yg dah dijangkekan.. National Treasure 2 Book of Secret mmg best!! Adventure die best, ade unsur2 lawak sket.. tp cam snang sgt la pulak die solve sume clue2 tuh, x mcm yg 1st nye..n lebih byk psl konflik keluarge. tapi scene kejar2 kete mmg dasat.. So, overall aku mmg puas ati.. 5 Bintang! Nnt sure ade yang ke 3 lak..

24 December 2007

Raye Haji @ Kuantan

Rabu mlm arituh blk keje trus gerak ke Kuantan.. 1st time beraye haji ngn husband ku. ahaha, Memule tuh lalu KL-Putrajaya Highway, laju gile dah smpai area KL.. adela 15 min je dr Putrajaya.. best gile.. But then stuck lak dlm jem ket Kl.. sepanjang2 MRR2 tuh asek jem n kete byk btul. denga radio pon kete cam byk je nk kuar KL. sume org nk blk raye aji kot. Kol 12.15mlm baru la smpai ke Kuantan.. seb baik la x banjir..

Kat rumah adek n mak aku dok masak2 utk makan di pagi raye.. kol 2.30pg gak la tido, dok kemas rumah n masak2 ape2 yg patut.. Dipagi raye, kitorg dah setel masak Soto n Sup Gear Box (hidangan rasmi famili aku tiap2 tahun - byk request dr jiran2 n sedare mare).
(nih la Sotonye. 1st time mak aku wat soto utk beraye.. jadik gak la..)

(Nih sup Gear Box yang sedia dimakan.. eheh) aku x mkn pon mende nih, tapi org lain suke gile mkn, katenye sedap mak aku masak.. termasukla Afat yg baru nk suke mkn gear box nih..

Hari raye tuh, pagi2 gi ziarah sedare mare jap, pastuh tgh hari balik umah. sampai umah je, org x putus2 dtg smpai ke mlm.. huhu, penat woo.. n kenyang gile sbb asek mkn je.. meriah la gak.. cam raye puase gak..

Sabtu malam lak, famili aku n sedare mare belah abah aku buat BBQ.. sessaje la diorg kumpul ramai2 sementare ramai yg balik cuti.. kitorg tukang buat puding Cocktail ngn mihun.. eheh, mak aku la yg masaknye.. tapi BBQ tuh wat kat umah pakcik aku.. ramai gak la kaum kerabat yg dtg.. meriah la suasanenye.. tp aku x leh mkn sgt sbb perut asek rase knyang je.. rase la sket2 antare makanan yg ade tuh, iaitu BBQ ayam, ikan kembong, ikan pari, udang, kerang, and mihun, lakse, puding, mcm2 lg lah..
(Sepupu sepapat aku yg cukup pakar membakar ayam.. sedap gile..)

(sepupu2 aku yg pakar dalam melahap ayam2 dan segale makanan)

(Tgk muke Afat yg saket perut tuh. sian die x leh mkn ape2 sbb mengalami sindrom terover mkn smpai saket perut n x leh masuk ape2 makanan lg sehinggelah mkn Eno Halia, barulah perutnye ok)

Hari ahad petang bertolak balik ke KL. berakhirlah cuti2 di Kuantan selame 4 hari 4 malam.. jalan jem jugak kat karak, huhu..

Sekian laporan aku beraye haji di Kuantan..

19 December 2007

Still on training

Huhu, dah abes onsite training, now continue dgn Buddy training lak. Which is aku kene dok seblah senior n denga camne care nk handle customer n troubleshoot by phone.. tiap2 hari berganti org la yg jd buddy aku. byk gak la dpt blajar dr diorg nih. hmm, tapi rindu lak on site training.. sbb kalo on site, aku leh kuar jalan2, xdela ngantuk, n aku nih pon mmg suke jalan2.. nih kat bwh gambo Vads building kat TTDI tuh. Aku dok ground floor kat IBM Service Center..


So, skang nih dah kembali ke Cyberjaya.. nih gamba bangunan IBM yg baru.. luarannye dah siap la.. kat bhgn dalam x siap lg.. nih ade je org dok mengecat, potong carpet, cuci cermin, pindah2 brg, dan lain2..

Pandangan dari entrance bangunan IBM yg baru yg sempat aku tangkap mase tgh tgu Afat amek blk keje..

(Gmbr penulis blog ini yg xde kene mengene ngn entry nih.. eh tp gamba nih diamek semase manjalani on site training, kire ade sangkut pautnye gak la..)

Ok, tu jelah update dr aku yg dapat dibuat dlm mase yg singkat nih,, ehehehe.. akhir kate, Selamat Hari Raye Aidiladha.. Korban, jgn x korban!!! malam nih aku balik Kuantan.. Yeah!! nak tgk sket camne keadaan banjir kat Kuantan tuh..

18 December 2007

I can't go online

Skang nih dah balik ke IBM Cyberjaya.. continue lg training.. nih skang IBM kat building baru belakang HSBC.. sejuk gile sini.. tp interior die x siap lg.. ade part2 yg tgh nk di cat, langsir pon x de lg.. pantry pon x siap lg..huhu, dah la x leh nak access internet sgt.. pc aku pon ade org lain gune. kesian kan.. ok lah.. tgu la bebile ade mase, baru leh update.. byk nk update nih.. tp apekan daye.. huhuh..
Kepade pangunjung setia blog aku nih, harap bersabar yek.. eheheh

14 December 2007

Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki

Dedicate to my Husband..

Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki - Sheila On 7

Melihat tawamu
Mendengar senandungmu
Terlihat jelas dimataku
Warna - warna indahmu

Menatap langkahmu
Meratapi kisah hidupmu
Terlukis jelas bahwa hatimu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Sifatmu nan s'lalu
Redakan ambisiku
Tepikan khilafku
Dari bunga yang layu

Saat kau disisiku
Kembali dunia ceria
Tegaskan bahwa kamu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Belai lembut jarimu
Sejuk tatap wajahmu
Hangat peluk janjimu
Anugerah terindah yang pernah kumilik

13 December 2007

An Evening with Neila..

Smlm, menghabiskan sepetang bersame si Neila Aldrina yang sungguh ceria di One Utama.. ahaha..Neila yg baik hati telah bg aku soundtract Enchanted, n ditambah pulak baik atinye mengambil aku dari IBM TTDI nih bwk gi OU utk sessi lepak2, mkn2, n gossip2..yeah.. best kan Neila.. So, die bwk aku mkn kat Ms Read for the dessert yg amatlah heaven lg lazat x terkate rasenye..

Mmg sedap.. alas pinggan die pon cantik, siap kitorg tekap coraknye Neila pon lukis la peta gi umah die.. (x de kena mengena)

Nih jela gamba Neila tgh mkn yg paling sopan yg ade.. gambar lain takot aku nk taruk sini, kang org takut nk bace blog aku lg.. ehhehe.. jgn marah ye Neila.. best la ko bwk aku mkn kat situ..
Then lps tuh lak, jln2 tawaf OU tuh n Neila introduce satu lg makanan.. Takoyaki.. cam bebola yg dlm die di sumbat baby octopus tuh.. xde lak gambanye.. sdap gak la mendenye.. bagus2 dpt satu lg makanan baru..

Lps tuh pulak masuk Jusco n shopping baju n sluar keje.. pastuh, beli baju kale merah same2.. ahahah.. Sekian, laporan aku lepak bersame Neila ptg semalam.. Hohoho Merry Christmas!!

12 December 2007

People..

People will forget what you said.
People will forget what you did .
But people will NEVER forget how you made them feel..

Die dan Hobinye..

Nih la kejenye.. asek main gitar n nyanyi lagu..

Dan juge main bowling..

Hahaha..

Amiza & Amir's Wedding

Hari ahad arituh, gi wedding membe STF aku.. Amiza Fazlina namenye.. Rasenye lame gak die bercinte ngn si Amir nih yg die jumpe kat UTP.. So, selamatlah diorg berkahwin Ahad arituh..Sebelum gi wedding tuh, gi Wedding anak Sepupu Abah Afat..(due pupu Afat la kan?). kat Sungai Buloh..kol 10.30 dah kuar dr umah, sampai Sg buloh, x dok lame sgt la, kol 1 lebih dah gerak blk sbb nk gi wedding kwn aku nih lak. kang kalo lmbt, x lehla jumpe dak STF yg lain.. sampai sane dlm kol 2..Die wat wedding kat Dewan Institut Perguruan Teknik kat Bandar Tasik Permaisuri tuh..sampai sane, ade ramai gak dak STF yg lain. sume dah abes mkn.Pengantin pon tgh makan,,.and Fatiha n Fatin lak baru dtg.. nih la antare gambanye..

Nih la antare dak2 STF batch 9600 yang dtg..sorilah gamba blur sket..amek ngn henfon jek..

Ayerq, Nella & Afzan.. Nella, Afat kate, "Suke benola awak amek gamba Nella nih".. sbb byk aku candid gamba ko.. ehehe

So, kepade Amiza & Amir.. Selamat Pengantin Baru.. selamat menempuhi alam rumah tangge.. nnt ko tau la suke duke nye.. eheheh!

I'm Enchanted..

Hari Sabtu arituh tgk cite Enchanted.. Membe aku kate best gile.. so, ajakla Afat gi tgk.. mmg best gile x terkate punye best!!! fuh,, aku mmg terpesona btul tgk cite tuh.. ade part2 lawak n rase cam masuk la dlm cite tuh.. pandai btul si Amy Adams (Giselle) tuh berlakon cam princess dari dalam fairy tale..n jumpe lak Patrick Dempsey yg cam serious jek.. tapi Si Giselle yg blur2 n sgtla bersopan santun nih berjaye menceriakan idup si Robert yang dah nk propose Nancy, awek die.. Si Giselle nih tak tau yg die dah jatuh ke Bumi n x tau realiti idup manusia yang sebenarnye penuh dgn kekecewaan, bukan asek "happily ever after" can dlm fairy tale tuh.. So, dlm pade die manunggu Prince Edward die dtg menyelamatkan die, mcm2 la die tempuhi dlm mase beberape hari die kat dunia sebenar tuh.

Yg kelakarnye, die boleh gunting langsir umah Si Robert nih buat baju die.. comel lak tuh baju die buat.. pastuh mase die kemas2 umah Robert nih, adela binatang2 cam tikus, lipas, burung tlg2 die wat keje and sambil nyanyi2.. eheh.. and gamba kat bwh nih, mase ni, die tgh dok nyanyi lagu "How do u know".. mase die nyanyi sume org kat taman tuh nyanyi skali.. best gile lagu nih.. tolongla sesape ade Mp3 lagu nih, silelah bg aku. aku nk sgt lagu nih..

So, kesimpulannye, aku mls nk mengulas byk2 crite nih, sbb kat opis ni sgt sejuk, tgn aku pon dah kebas nk menaip kat keyboard nih..korg tgk la sendri.. aku jamin mmg best.. x caye tanye Afat.. So, dedicatelah lagu yg sedap nih kat korg, n tlg la aku cari soundtracknye ok..sume lagu die best2..

Amy Adams lyrics - That's How You Know

Giselle:
How does she know you love her?
How does she know she's yours?

Man:
How does she know that you love her?
Giselle:

How do you show her you love her?

Both:
How does she know that you really, really, truely love her?
How does she know that you love her?
How do you show her you love her?
How does she know that you really, really, truely love her?

Giselle:
It's not enough to take the one you love for granted
You must remind her, or she'll be inclined to say...
"How do I know he loves me?"
(How does she know that you love her? How do you show her you love her?)
"How do I know he's mine?"
(How does she know that you really, really, truely love her?)
Well does he leave a little note to tell you you are on his mind?

Send you yellow flowers when the sky is grey?
Heyy! He'll find a new way to show you, a little bit everyday
That's how you know, that's how you know! He's your love...

Man:
You've got to show her you need her
Don't treat her like a mind reader
Each day do something to need her
To believe you love her

Giselle:
Everybody wants to live happily ever after
Everybody wants to know their true love is true...
How do you know he loves you?
(How does she know that you love her?
How do you show her you need her?)
How do you know he's yours?
(How does she know that you really, really, truely-)
Well does he take you out dancin' just so he can hold you close?
Dedicate a song with words in
Just for you? Ohhh!

All:
He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do
That's how you know
That's how you know!

Giselle:
He's your love
He's your love...

That's how you know (la la la la la la la la)
He loves you (la la la la la la la la)
That's how you know (la la la la la la la la)
It's true(la la la la la)
Because he'll wear your favorite color

Just so he can match your eyes
Rent a private picnic
By the fires glow-oohh!

All:
His heart will be yours forever
Something everyday will show
That's how you know (That's how you know)
That's how you know (That's how you know)
That's how you know (That's how you know)
That's how you know (That's how you know)
That's how you know (That's how you know)
That's how you know (That's how you know)
That's how you know!

Giselle:
He's your love...
Man:

That's how she knows that you love her
That's how you show her you love her
Giselle:

That's how you know...That's how you know...
He's your love...

06 December 2007

On Site Training

Disebabkan aku kene on site training for this 2 weeks.. so asek travel jela idup aku nih.. dahla lame x drive, sbb b4 nih asek Afat je hantar n amek gi Ofis kat Cyber tuh.. ni aku lak yg kene drive sendri ke TTDI. Seb baik working hour aku kat sini flexible sket.. x de sape kesah aku nk smpai n balik kol bape.. aku kan just training je.. keje aku, ikut je sesape yg nk gi customer site, tgk camne diorg troubleshoot server2 tu sume.. For this few days, aku ikot org2 yg berlainan tiap2 hari.. sumenye lelaki lak tuh. but diorg nih baik2 n rajin mengajar.. kalo x gi customer's site, lepak kat opis jela aku.. tu psl bleh update blog byk2 nih..

Nih on da way nk ke CSF Sdn Bhd kat Cyberjaya. Panas gile. tapi awan sgt cantik. benti kat Pertonas sbb sgt lapar. Budak ponpuan kat kaunter tuh tegur "akak, akak baru kawen ek" aku ckp, "haah".. die ckp "patut la ade inai tu". eheh..

Nih lak aku mase aku gi ke MARC Service Residence kat area Jalan Pinang semalam. Aku nk gi toilet sebenarnye, die soh naik tingkat 3, kuar lif aku tgk ade swimming pool, gym sume.. cantik tmpatnye. Aku rase tu cam kondo kot. ntah la..

Nih salah satu xSeries server kat Hotel Berjaya Times Square yang aku gi semalam..

Nih Kafe KLAFZ.. kat seblah Pericom.. tgh tgu Afat kuar ofis.. suke beno aku ngn name cafe nih..

Sessi chatting dgn Diana

Nih antare ape yg aku chat ngan Diana tadi, membe aku yg knal mase wat praktikal kat Telekom Kuantan tahun 2004.. (dah edit2 sket la)

diana azmi: amacam kawin, best tak?
afzan: ok lah
afzan: tgh nk sesuaikan diri lg nih.. eheh
diana azmi: fasa menyesuaikan diri lah ni..
diana azmi: jeles ngan afzan..
afzan: apsal lak..
afzan: jgn jeles..
diana azmi: aritu diana kater nak kawin dulu, tup2 afzan kawin dulu
afzan: ehehe..org kawen nih pon byk dugaannye
afzan: ahahha.. xpe.. rilek..
afzan: cari yg sesuai
diana azmi: huahuaa...
diana azmi: jodoh kan?
afzan: haah..
afzan: bile dah kawen nih.. byk yg afzan dah phm sket2 psl life nih..
afzan: knape tuhan wat camtu, camni kat kite..
afzan: akhirnye dah jumpe reasonnye
afzan: sbb tu lah kadang2 kite x yah pikir sgt.. mmg mase je yg menentukan..
afzan: ahahha.. bg nasihat la pulak
diana azmi: interesting....
diana azmi: kasi la contoh sket, diana nak tau gak rahsia org kawin nie
(part seterusnye dipotong la.. panjang sgt critenye.. eheheh)
diana azmi: dengar macam senang je kawin nie...
afzan: xdela snang banyak dugaannye
diana azmi: tak tau la fact nye camner
diana azmi: pada diana, if we meet our soalmate, things will be much easier....
diana azmi: apa yang diana tau, kawin tu kena baaanyak memberi
afzan: tula.. yg penting, hati tuh.. kalo dah btul2 syg n die mmg perfect match kite, sume akan ok.. walo ssh mane pon, kite akan tetap terime..
afzan: kalo die mmg dah jodoh kite, kan tuhan senangkan je jalan tuh.. tu la x de halangan perkahwinan afzan nih..
afzan: due2 famili ok je.
diana azmi: hmm.... jodoh.... diana pun terpikir gak, nape la cam susah je jodoh diana nie..
diana azmi: but like u said, kalau dah jodoh, sure Allah permudahkan jalannya
afzan: tu maknenye diana blom jumpe lg ngn orgnye
afzan: tu la.. jgn risau.. yg penting diana akan dpt the best utk diana
diana azmi: amin....
diana azmi: mcm yg afzan cakap ar, sume yang Allah bagi ada reason... hope God give us the best
(then aku cite psl aku dah keje kat IBM skang)
diana azmi: wah... congrate2
diana azmi: betul2 Allah permudahkan banyak perkara kan
diana azmi: alhamdulillah
afzan: tula.. btulla org kate rezeki kawen..
afzan: xpe.. diana keje dulu, kumpul duit dulu.. nk kawen byk pakai duit tau..ribu2 abes, x sedar pon duit mangalir je
diana azmi: so, memang kena sabar banyak3
afzan: tula.. prinsip afzan, what u give u get back.. what u dont give, u'll never get.
afzan: ehehhe
diana azmi: true.. erti hidup ialah pada memberi...
diana azmi: bukan menerima...

Kesimpulannye.. Aku suke ayat last Diana tuh.. "Erti hidup ialah pada memberi.. bukan menerima"

Big Girls Don't Cry - Fergie

This song is dedicated to someone..



05 December 2007

Where I Am Now..

I'm currently working at IBM Regional Contact Center, Cyberjaya as a Technical Support Agent, xSeries Server. Started working here for about 2 weeks ago actually. But quite busy with the training, so, only now can update u all. Kind of "Rezeki Kawen" actually because got the offer just 2 days before my wedding and starts work 2 weeks after my wedding. Work place also just 15min from my house, and some more got travel allowences and also normal working hour, not shift.. What a luck!



So, here's a few of my teammates there.. Adisak and Liana. Not so many Malays there. Others are filipinos, thai, indonesian, indian n chinese..But they all are really friendly and funny. So, kind of happy working with them..

This is kind of thing i'm dealing with. IBM xSeries Server and Blade Center..


This is how my office looks like.. but soon will move to another building, just behind HSBC Cyberjaya.


Yeah.. New job, new life.. new experience..

04 December 2007

1st Month Anniversary..

Harinih 4 Disember 2007, genapla sebulan aku bergelar Isteri kepade Rauf Arafat.. x sangke dah sebulan kawen.. So far, he treat me really good. and so thankful to God sbb menganugerahkan aku dengan seorang husband yang sangat memahami.. dahla aku nih fussy lg complicated.. ehehe..so, ade lg 999 tahun 11 bulan lg utk hidup bersame2 die.. ahahha mcm lagu 1000 tahun (imran Ajmain)... So, aku harap marriage aku nih sentiasa dlm kebahagiaan dan dijauhkan dr org2 atau perkare2 yg cube nk mengganggu gugat ikatan kami.. aminnn...

walo ape pon dugaan yg melande, "aku akan bertahan sampai kapan pun" bak kate Samsons..

Kisah Yang Tak Sempurna - Samsons

Aku memang tak berhati besar
untuk memahami
hatimu disana
aku memang tak berlapang dada
untuk menyadari
kau bukan milikku lagi

ref: Dengar dengarkan aku
aku akan bertahan sampai kapanpun
sampai kapanpun

wow.. wow…

maafkan aku
yang tak sempurna tuk dirimu
usailah sudah kisah yang tak sempurna
untuk kita kenang

andai aku dapat merelakan
setiap kepingan
butiran kenangan indah

andai aku sanggup menjalani
setiap detik
dan waktu mendatang

Bergambar kat Lata Iskandar, after turun dari Cameron lps kawen arituh..

The name of AFZAN

Ehehe.. nih, Name tol gate girl yg kebetulan dkt same ngn name aku.. tapi name die AFDZAN.. cun gak budaknye, bak kate Din..

Nih lak ade satu Restoren kat Kota Kemuning, seblah Ofis Afat.. namenye "KLAFZ". tapi leh la jd KL AFZ.. afzan, yang dok KL..tapi x penah lg mkn kat sini.. bileha nk dpt mkn kat restoren aku nih.. ehhehe..

Yus & Hafiz Wedding

Ahad lak gi wedding si Yus & Hafiz.. Yus nih Kawan aku mase kat STF dulu2. n mmg agak rapat ngn die.. siap die penah ikot aku blk kampung aku kat Kelantan and siap moto Mok Su aku yg di bawak oleh Yus (aku n adek aku jd penumpang ) masuk longkang..and aku pon penah dok umah Yus bebarape hari mase form 4.. saje ikut die blk KL.

Ok, berbalik pade crite wedding Yus nih.. aku n Afat gerak ke umah Yus kat Setiawangsa dlm kol 12.30tgh. Umah Yus nih dekat sgt ngn umah Pak Teh Afat..b4 smpai umah Yus, amek 2 org kwn aku lagi kat LRT setiawangsa.. iaitu Abie and BC..Then parking trus kete kat umah Pak Teh Afat, n jalan kaki gi umah Yus. Mase tuh pengantin lelaki pon dah sampai..tgh tggu nk berarak jek.. so nihla gamba yg mampu diamek menggunekan henfon Nokia 6120 Classic aku..


Sorilah, gambo gelap sket.. sebenarnye pelamin die cantik sgt.. Tema Coklat pastel..


Kat bwh nih gamba aku ngn Puan Fatin.. ala yg kawen tema serba kuning tuh.. skang die dah Pregnant 5 bulan dah pon.. ehehhe.. maju2..

Nih bergamba ngan budak2 STF yang datang..

Lame gakla lepak2 kat wedding si Yus nih.. dahla org ramai gile.. berebut tmpt duduk.. Sian aku tgk Afat dah boring, dlm kol 3.30ptg gerak blk..

Lepas tuh aku n Afat gi umah Pak Su die kat Ukay Perdana.. alang2 dah dekat area situ, singgah la.. lepak2, makan2, tgk2 tv kat umah Pak Su die, then kitorg gerak balik..

Tapi x trus balik, singgah lak Giant Kinrara yg baru bukak.. nk beli brg2 rumah sket.. n mkn mlm kat food court situ.. blk tuh, lalu Cyberjaya, n singgah IBM amek barang2 aku sbb start Isnin (iaitu semalam) aku kene report ke IBM TTDI selame 2 minggu. Kene training on site lak.. lagipon IBM nye ofis skang akan berpindah ke bangunan baru 15/12/07 nih.. so by the time aku abes training kat TTDI nih, trus dok opis baru..

Ok, tu jelah crite weekend aku..arinih baru ade mase nk update blog..

Beach Party

Sabtu 1/12/2007.. aku menghadiri RCC Beach Party kat Mines Palace Beach & Spa.. This is like the annual dinner for the IBMers n Manpower's.. Diorg cam dah boring wat Dinner formal kat Hotel2, kali nih, ubah angin sket buat ala2 beach party.. Dresscode pon kene pakai Beach wear or Casual Wear. aku casual wear jela.. kang seksi lak kalo pakai bikini kang..x pasal2 kene hampuk ngn laki aku..

Kol 5 sepatutnye dah kene ade kat sane. Afat yang hantar ke Mines. Before tuh amek membe aku si Sham yg dok area umah kitorg nih. kol 5 lebih sampai sane.. aku n Sham ingatkan kitorg dah lmbat.. rupe2 nye x ramai lg yg sampai.. diorg baru nk susun2 kerusi sume.. and chef2 tuh tgh siapkan tmpt Barbeque..



Aktiviti pertama ialah Beach Volley ball.. aku n Sham nih jela pompuan melayu yg ade.. dgn sopannye kitorg x join pon diorg main.. tgk jela..eheheh..



Sambil2 nk tgu dinner yg akan di serve kol 7 mlm, kitorg pon berjalan2 area situ n amek2 gamba jela keje nye.. *sori yek gambo diorg nih seksi2.. maklumla beach wear.. diorg pon bukan melayu pon..mmg kalo nk kire, x smpai 10 org malays pon (compare to 250 yg dtg).. so, aku asek berkepit ngn Sham jela.. die pon dah ramai kenal office mate yg lain. Tapi diorg tuh sume ok2..bleh wat geng.



Nih sessi amek gamba lagik.. lawa gak view kat lombong (Mines) nih. ade ala2 tepi pantai gak la.. tapi die tasik je.. byk gile ikan kat tepi2 tebing tuh.


Then kol 7 lebih kitorg pon makan.. best2 gak bufet die.. x termakan aku.. byk sgt.. baru gi 2 booth jek.. sate, salad, ikan bakar sume x tersentuh pon. Larat mkn, lamb chop, steak, sosej, kek2 n buah2 jek..antare aktiviti diorg sepanjang mlm tuh, Lucky draw, Limbo Rock, Dance, Award, and mcm2 la.. x larat aku nk tggu smpai abes.. So, aku n Sham decide nk balik dlm kol 9.30mlm walopon event lom abes lg.. tgk diorg dah start mabuk2 dah, kitorg chiow la..lgpon, sian husband aku kat umah tu x mkn lagik.. eheheh..

03 December 2007

Jamming @ Seksyen9 Shah Alam


Last Friday ikut my hubby En. Evildead memenuhi jemputan utk jd artis undangan utk satu band nih. Die kenal mamat yg name Yudi tuh pon dari YouTube.. n Yudi tuh dah lame ajak die jd guitarist. so, dlm kol 8.30 tuh gerak la ke Shah Alam..Sampai kat studio tuh, Yudi and kwn2 die yg lain ade dah tggu. 1st time tuh Afat jumpe ngn Yudi tuh n kwn2 die yg lain.. Studio tuh kat area Seksyen 9 Shah Alam..ok gak. baru punye. n luas. mmg selesa la.. aku siap tgk Astro lg sementare diorg tggu turn nk masuk tuh. Then dlm kol 10 mlm baru leh masuk n diorg pon start la menyumbangkan bakat masing2.. Suare si Yudi tuh mmg sebijik Ariel Peterpan n Duta So7. and diorg nih pon mmg layan lagu PeterPan n So7 jek.. mmg best sungguh la. aku jadik penonton jek.. setelah sejam setengah menggoreng beberape lagu 2 group band indonesia tuh, kitorg pon membuat gerakan blk. mmg sumenye berbakat la.. suare sedap2 n terer2 sumenye. best gak tgk org jamming nih (1st time aku gi).. tapi aku x tahan sgt bunyi bising.. ok..tu saje crite ari Jumaat arituh..
Blog Widget by LinkWithin