26 November 2007

Weekend

Rase ngntuk lg nk keje arinih.. weekend penuh aktiviti btul.Jumaat malam lepas keje, balik ke Kuantan ngn En. Afat. gerak dlm kol 8.30 mlm, btul2 kol 12 mlm smpai kuantan.. Borak2 ngn mak abah dulu, tgk2 album gambar kawen arituh, n tunjuk video kawen.. kol 2 baru leh tido.. Sabtu paginye, gi antar kete aku servis kat perodua Kuantan. Kitorg naik 2 kete, then tinggal je kete aku kat situ. Balik tuh, baru teringat henfon aku tertinggal dlm Myvi yg tgh diservis kat perodua tuh. Gi pulak sekali lg amek hp aku kat Perodua. Seb baik x ilang. Then balik, tlg2 mak masak.. Mak aku nih, asal Afat ade je, die mulelah nk wat ikan patin masak tempoyak feveret Afat tuh..Fuhh.. mmg kaw2 punye ikan patin..berpeluh2 si Afat tuh mkn..

Petang dlm kol 3 lak gi amek Myvi aku kat Perodua tuh, petang lak, gi umah Mak teh aku.. Biaselah, lps2 kawen kene menziarah sedare mare nih, nk kenalkan pengantin baru.. pas gi umah mak teh, gi mah Mak Su aku lak kat Bukit Rangin. Then singgah pasar mlm lak..

Magrib baru blk umah.. Mlm tuh, Kak Ngah aku soh gi umah die, so, aku, Afat, Mak aku n adek aku gi la Umah Kak ngah (cousin aku) nih kat Sungai Isap. Die buatkan mee kari.. best gak. kol 10 lebih tuh, mak aku ajak blk cpt2 sbb nk tgk cite Seputeh Qaseh Ramadan tu..

Ahad pagi lak, bgn kol 6.30 pg sbb nk tlg mak aku wat karipap. Die semangat btul nk wat karipap sendri sbb si Afat tuh hantu kariap..kol 9 pg siapla karipapnye, siap buatkan karipap segera utk aku bwk blk KL. Kitorg mmg plan nk blk awal sket Ahad tuh, sbb ade outdoor shooting utk gamba kawen tuh. Photog kitorg si Kontan a.k.a Kak Liha tuh la yg nk shoot outdoor. Kol 11.30pg gerak blk kl dgn bwk bekal lunch yg punyelah byknye dari mak aku. Ade gulai pucuk Ubi, ikan patin, Sotong goreng kunyit, ayam goreng and sambal tempoyak adek aku yg sedap tuh. Aku lak selsema time tuh, teruk gile selsema nye, b4 naik kete dah mkn ubat selsema, so dlm kete aku tido jek.. Tak tau la laju mane Afat bawak, 1 jam 15 min jek dah smpai Lanchang. iush dasat btul, kalo aku jage, jgn harapla die leh bwk laju camtuh. Then benti kat Lanchang n bukak bekal lunch yg ade.. picnic situ jap dlm 45 min, then baru gerak balik. aku pon sambung tido lg, sedar2 dah smpai area Serdang. Kitorg blk umah dulu taruk barang jap, then trus gi umah kak Liha kat Putrajaya tuh. Dlm kol 4.10 ptg sampai kat umah die.

Smpai je, minum2 jap, n die mekapkan aku utk shooting tuh. Serba boleh kak Liha nih.. disebabkan mekap agak lame, kol 6 lebih baru leh kuar rumah.. matahari pon dah nk terbenam dah. Singgah jap kat Taman Botani amek 2-3 shoot sunset, then gerak 4 buah kete (Kete aku, kak Liha n kwn photog die, sorg lg photog, n sepasang pengantin lg) nk ke Mardi. Mmg niat photog2 nih nk shoot kat Mardi, malangnye kitorg smpai kat situ dah kol 7 lebih time tu. dah tutup pon Mardi tuh, then decide nk amek gamba sekitar Putrajaya jela.. dahla hari makin malam.. so, gi area Jambatan Putrajaya tu jela amek2 gamba..terpaksela gunekan tige2 photog skali sbb due org tukang pegang Flash.. eheh.. Segan gak orang lalu lalang dok tgk.. tp pedulik hape.. diorg bukan kenal kitorg pon.. ehhe. then gerak ke area Palace of justice lak.. amek gamba sekitar situ.. walopon mlm, tp cam cantik2 gak shoot die sbb main ngn lampu2 kuning dari bangunan n lampu landskap..mmg penat btul posing, siap baring2 atas rumput lg..

Kol 9 lebih baru abes shooting kat Putrajaya n Kak liha ajak makan kat umah die. Dlm mase 30min je die masak, sume n kitorg yg kepalaran n kepenatan nih pon mkn la dgn sedapnye.. kol 11 lebih baru gerak balik dr umah Kak Liha.. Fuhh mmg penat gile. seb baik selsema aku dah baik..
Kucing adek aku yg sibuk2 nk tido kat Afat bile die baring dpn tv. Kucing tuh, cakar2 sket, jilat tgn afat n tido kat celah tgn tuh. Kire nk cari tempat yang kondusif la utk die tido. bile Afat bgn, die pon bgn, eheheh, comel kan..?

Nih lepas sesi shooting tuh. Before tanggalkan mekap, amek gamba jap.. ehhe..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin