15 November 2007

Afzan's Wedding (Part 1)

Ok, nih dah free2 nih baru ade mase sket nk crite psl rentetan majlis wedding aku.. nih aku crite dari before cuti ek.. hmm.. aku cuti utk balik ke Kuantan tuh hari Rabu 31/10/07.. Selase malam tuh, lepas keje, si Neila cakap nk jumpe aku kat Midvalley dlm kol 7. Aku agak2 die nih sure nk jumpe aku sbb x leh dtg wedding aku ni. So, aku trus la gi Midvalley drive sorg2.. Setelah pusing2 smpai pening, akhirnye dapatla parking. Neila kate die nk jumpe kat Seed Cafe. Smpai sane, ade Neila and Kaydotte.. La.. rupe2 nye diorg nih nk wat bachelorette party utk aku.. Surprise la tuh konon.. ehehe. seb baik aku pon dah cancel plan aku mlm tuh, bleh la lepak ngn diorg lame2 sket. Tak lame pastuh Amiza datang, then kitorg berpindah ke Chili's lak. Seed cafe tuh cam x sedap je. Dah dapat tmpt kat Chili's, Tim lak datang. So kitorg berlime makan la kat situ. Makan2 dgn kenyangnye, buat lawak dgn happening nye, n borak2, n gossip2 smpai la kol 10.30mlm baru gerak kuar dari Chilli's tuh. Diorg kasik aku Wedding Gift frame gambar siap angrave name lagi tuh, from Royal Selangor. Mmg suke sgt hadiah diorg kasik..

Nih gamba amek pakai henfon je..Blur sket. (Kaydotte tukang amek gamba, so muke die xde)

Nih la Frame nye. Ade engrave "Afzan & Arafat 4 Nov 2007".

Then esoknye aku bgn pagi2 lagi, kemas2 barang utk dimasukkan dalam boot kete. Byk gile brg nye.. yela ngn Door gift lg, brg hantaran, carpet, baju2, macam2 la..nih korg tgk sendri la keadaan kete aku.. tapi nih gamba amek hari selase, yg hari Rabunye, lg penuh kete aku.. Siap bawak sayur lagi yg Ibu Afat bg dari cameron. Seat depan dipenuhkan dgn sayur. Seat blkg mmg dah diturun kan. Tinggal seat utk aku duduk je.. mmg berat gile rase bawak kete.

Ni lah keadaan kete aku yg dah mcm nk menjual kat pasar mlm.

Hari Rabu tuh Dlm kol 1 aku gerak balik Kuantan, Singgah jap gi amek sayur kat Setiawangsa then dalam kol 5.30 ptg baru smpai Kuantan. Sampai je, x naik rumah pon, trus bawak mak aku gi tempat yg kitorg amek pakej pelamin tuh. Nak tgk baju2 n discus2 sket ngn mak andam tuh. Balik dari tuh barulah turunkan sume barang2 dari dlm kete..

Hari Kamis lak pagi2 dah bgn utk wat gubahan hantaran lak.. satu pon x buat lg.. bahan2 nye sume aku dah beli dari KL. Ade gak la jiran2 yg datang tengok2 n tolong2 sket.. Kamis mlm Jumaat tuh kitorg ade wat kenduri doa selamat sket.. ajak la org2 surau..Jumaat lak sambung wat hantaran lagik.. sedare2 jauh ade yang dah dtg. Jumaat petang ade sedare aku yg nk pakaikan inai datang.. die lukis inai kat tgn. x berape menjadi lak inai nye.. mlm tuh, aku basuh smule, then aku lukis n pakai sendri.. seb baik jadilah jugak.. Sabtu lak, pagi tuh ade majlis khatam Quran. ingatkan x jadi dah.. last2 minute jadi lak.. so, selamat la aku berkhatam Quran pagi tuh.. ramai gak org yg datang utk Khatam n marhaban tuh.. lebih la 50 org. X bajet la seramai tuh.. Dalam kol 3 Famili afat dah smpai Kuantan, ajak diorg singgah rumah dulu utk lunch. Then diorg ke tempat penginapan. Ptg sabtu tuh gi lak mandi lulur jap kat tmpat mak andam tuh.. die mmg ade tmpt spa.. aku kuar ngn adek aku.. time nih mmg sgt la bz nye, adek aku mmg byk berjase menjadi driver aku..die la gi ke bandar amek kek, hantarkan baju kat afat then amek aku yang dah siap mandi lulur, then malam baru kitorg smpai umah.. Sampai2 je org dah ramai yg datang..sedare2 jauh dekat sume dah penuh rumah.. ade la yg tolong2 masak, siapkan hantaran aku, buatkan bunge manggar, siapkan bunge telur, masukkan telur.. And dah ade org pasang pelamin n bilik tidur.. Org yg pasang pelamin tuh pon smpai lmbt.. dahla kitorg gune fresh flower yg datang dr cameron, tukang gubahnye dah tgh malam baru smpai..and die bawak bunge tuh utk digubah kat rumah die.. kol 3 pagi die dtg balik umah kitorg n kol 5 pagi baru siap gubah bunge2 tuh kat pelamin.. ha, padan muke die, sape soh lambat., janji nk dtg pagi. Mmg agak bengang sket ngn org pasang pelamin n mak andam tuh.. adela yg x puas ati sket sbb x mcm yg kitorg expect..

(to be continued..)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin