28 November 2007

My Birthday Present

My Birthday was on 6th Nov.. A really meaningful birthday this year because 1st time celebrated with someone that I love.. My husband @ Mr Evildead a.k.a Afat.. and it was on the 2nd day I become his wife. Actually the wedding itself is the most wonderful birthday gift for me. At the age of 24 (2 more days to become 24 on my wedding day), I found a match of my soul and life long companion. My life never being this complete before and thank god for His blessing and given me such a perfect life I ever dream for.

It was a perfect birthday.. and what makes me happier is because Afat bought me this..

(But i choose la..) Ahahah, so bling2 and glitz and big Swarovski stones on the strap and pink dial inside.. by Fossil..and i like it so muchhhhh.. Perfect gift! (*seb baiklah die memahami wife die nih suke sgt mende berkilat2 nih)..


Can't leave home without it!.. So that i can always remember my hubby 24 hours la.. ^_^

Ok, so thanks dear, for the Birthday gift and for completed my life with your presence..

*aku suke sgt, so, sukati aku la nk post kat sini pun kan..

27 November 2007

Outdoor Night Shoot

Satu malam di Putrajaya, sepasang pengantin dengan tige org photographer..




26 November 2007

Weekend

Rase ngntuk lg nk keje arinih.. weekend penuh aktiviti btul.Jumaat malam lepas keje, balik ke Kuantan ngn En. Afat. gerak dlm kol 8.30 mlm, btul2 kol 12 mlm smpai kuantan.. Borak2 ngn mak abah dulu, tgk2 album gambar kawen arituh, n tunjuk video kawen.. kol 2 baru leh tido.. Sabtu paginye, gi antar kete aku servis kat perodua Kuantan. Kitorg naik 2 kete, then tinggal je kete aku kat situ. Balik tuh, baru teringat henfon aku tertinggal dlm Myvi yg tgh diservis kat perodua tuh. Gi pulak sekali lg amek hp aku kat Perodua. Seb baik x ilang. Then balik, tlg2 mak masak.. Mak aku nih, asal Afat ade je, die mulelah nk wat ikan patin masak tempoyak feveret Afat tuh..Fuhh.. mmg kaw2 punye ikan patin..berpeluh2 si Afat tuh mkn..

Petang dlm kol 3 lak gi amek Myvi aku kat Perodua tuh, petang lak, gi umah Mak teh aku.. Biaselah, lps2 kawen kene menziarah sedare mare nih, nk kenalkan pengantin baru.. pas gi umah mak teh, gi mah Mak Su aku lak kat Bukit Rangin. Then singgah pasar mlm lak..

Magrib baru blk umah.. Mlm tuh, Kak Ngah aku soh gi umah die, so, aku, Afat, Mak aku n adek aku gi la Umah Kak ngah (cousin aku) nih kat Sungai Isap. Die buatkan mee kari.. best gak. kol 10 lebih tuh, mak aku ajak blk cpt2 sbb nk tgk cite Seputeh Qaseh Ramadan tu..

Ahad pagi lak, bgn kol 6.30 pg sbb nk tlg mak aku wat karipap. Die semangat btul nk wat karipap sendri sbb si Afat tuh hantu kariap..kol 9 pg siapla karipapnye, siap buatkan karipap segera utk aku bwk blk KL. Kitorg mmg plan nk blk awal sket Ahad tuh, sbb ade outdoor shooting utk gamba kawen tuh. Photog kitorg si Kontan a.k.a Kak Liha tuh la yg nk shoot outdoor. Kol 11.30pg gerak blk kl dgn bwk bekal lunch yg punyelah byknye dari mak aku. Ade gulai pucuk Ubi, ikan patin, Sotong goreng kunyit, ayam goreng and sambal tempoyak adek aku yg sedap tuh. Aku lak selsema time tuh, teruk gile selsema nye, b4 naik kete dah mkn ubat selsema, so dlm kete aku tido jek.. Tak tau la laju mane Afat bawak, 1 jam 15 min jek dah smpai Lanchang. iush dasat btul, kalo aku jage, jgn harapla die leh bwk laju camtuh. Then benti kat Lanchang n bukak bekal lunch yg ade.. picnic situ jap dlm 45 min, then baru gerak balik. aku pon sambung tido lg, sedar2 dah smpai area Serdang. Kitorg blk umah dulu taruk barang jap, then trus gi umah kak Liha kat Putrajaya tuh. Dlm kol 4.10 ptg sampai kat umah die.

Smpai je, minum2 jap, n die mekapkan aku utk shooting tuh. Serba boleh kak Liha nih.. disebabkan mekap agak lame, kol 6 lebih baru leh kuar rumah.. matahari pon dah nk terbenam dah. Singgah jap kat Taman Botani amek 2-3 shoot sunset, then gerak 4 buah kete (Kete aku, kak Liha n kwn photog die, sorg lg photog, n sepasang pengantin lg) nk ke Mardi. Mmg niat photog2 nih nk shoot kat Mardi, malangnye kitorg smpai kat situ dah kol 7 lebih time tu. dah tutup pon Mardi tuh, then decide nk amek gamba sekitar Putrajaya jela.. dahla hari makin malam.. so, gi area Jambatan Putrajaya tu jela amek2 gamba..terpaksela gunekan tige2 photog skali sbb due org tukang pegang Flash.. eheh.. Segan gak orang lalu lalang dok tgk.. tp pedulik hape.. diorg bukan kenal kitorg pon.. ehhe. then gerak ke area Palace of justice lak.. amek gamba sekitar situ.. walopon mlm, tp cam cantik2 gak shoot die sbb main ngn lampu2 kuning dari bangunan n lampu landskap..mmg penat btul posing, siap baring2 atas rumput lg..

Kol 9 lebih baru abes shooting kat Putrajaya n Kak liha ajak makan kat umah die. Dlm mase 30min je die masak, sume n kitorg yg kepalaran n kepenatan nih pon mkn la dgn sedapnye.. kol 11 lebih baru gerak balik dr umah Kak Liha.. Fuhh mmg penat gile. seb baik selsema aku dah baik..
Kucing adek aku yg sibuk2 nk tido kat Afat bile die baring dpn tv. Kucing tuh, cakar2 sket, jilat tgn afat n tido kat celah tgn tuh. Kire nk cari tempat yang kondusif la utk die tido. bile Afat bgn, die pon bgn, eheheh, comel kan..?

Nih lepas sesi shooting tuh. Before tanggalkan mekap, amek gamba jap.. ehhe..

23 November 2007

What the *..?!

I heard enough,
I saw enough,
I hurt enough,
So,
Stop it..!
I had enough



21 November 2007

Miss my friend in Kosijaya

Sori lah x ter update blog nih. yelah, skang dah jd suri rumah nih bz sket. x leh access internet sgt. YM mmg x leh lgsg la.. ade mase sempat gak la jengok sket2 friendster n blog aku nih. Rindu lak kengkawan kat Kosijaya.. walopon ade gak beberape yg dah berenti, tp yg batch aku sume ade lg.. Mostly dak MFG la yg jd member aku sepanjang dok kat sane..Korang.. aku rindu ah korang.. Rozli, sian awak dah x de org yg slalu pusing blkg, borak2 ngn awak n gelakkan awak gaduh ngn yana..ahah.. Nafis, rindulah ko nye menari chicken little n iklan "burung ape?" tuh.. Fatin.. mane nye resipi cookies yg aku mintak tu? x kasik2 pon..Nadia, jage baby dlm perut tuh, kalo dah deliver, bgtau yek..yana, ko pon jage baby dlm perut tu yek..dah x leh tgk ko gaduh2 ngn Rozli..and x lupe gak Dino yg slalu pinjam kamus aku, and Suhailah yg juge pregnant.. jage baby bebaik yek..mkn byk2 sket..Sure korg rindu aku kan.. dah xde tempat korg nk refer kalo nk tny mende2 komputer nih.. Hmm.. tulah antare membe2 aku dak MFG kat kosijaya tuh.. Oklah.. semuge mase dpn korg semakin baik, kalo x kat kosijaya pon, aku doakan korg dpt keje kat tempat yg lg ok.. anyway.. just enjoy ape yg korg buat skang.. pade yg pregnant n bakal dapat baby (Rozli, Yana, Suhailah, Nadia) tuh.. nnt dah dpt baby bgtau yek, n good luck ok.. Rindu sgt korang.. Kalo korg ade dtg area Sri Kembangan ke, Cyberjaya ke, Putrajaya ke, bgtau la ek.. bleh lepak2..

15 November 2007

Afzan's Wedding (Part 2)

Mlm before wedding tuh lmbt gak la tido.. dkt kol 2 kot baru leh tido.. yela, mcm2 x setel lg.. aku pon dok pakai inai n mak lak kemas2 rumah. Pg tuh, kol 5.30pg dah kene bangus kemas2 rumah lg.. Disebabkan kitorg nih x pakai katering, n sume masak sendri, pagi tuh, dlm kol 5 pg tuh, lembu yang dibeli dah selamat disembelih n ayah aku ngn beberape org yg lain dok melapah daging lembu tuh la. Mak aku lak, awal2 pg dok siap2 nk masak.. dah ade yg dtg umah tuk tolong. Dekat kol 7.30pagi baru nk siap2 mandi sbb jap lg mak andam nk dtg mekapkan.. Then dlm kol 8.00pg tuh dimekap, smpai la kol 9.00pg.. Photographer iaitu Kak Liha pon dah smpai..Die ade amek2 gamba aku tgh dimekapkan.. janji ngn pihak lelaki kol 9 jumpe kat Masjid KIPSAS, tempat akad nikah akan dilangsungkan. Tapi kitorg lmbt sket smpai. Mak andam aku tuh la lmbat dtg.

Aku yang baru lepas dimekap kan (nih gamba dari photographer)

Sampai Masjid KIPSAS tuh tgk Famili Afat dah tunggu.. Tok Kadi pon dah sampai.. So, kitorang pon cpt2 la masuk dlm masjid. Dah siap disediakan dah tempat utk akad nikah ngn mic nye skali. Mule, tok kadi tuh soh Abah aku n saksi sign borang dulu. then Abah aku dtg kat aku, mintak persetujuan utk nikahkan aku ngn Afat. time die nk ckp tuh, Abah aku sebak lak, berair gak lak matenye.. terpakse tggu jap, before die bleh cakap tanpe tersekat2.. terharu gak time nih.. Then tok kadi soh bace ikrar atas kertas tuh (ape bende tah, aku dah x ingat). Then Sign borang nikah tuh.. then afat lak kene bace ikrar tuh n sign.. Lepastuh barulah die dok mengadap tok kadi. tp sblm tu ade sket ceramah dr tok kadi tuh, lame gak. penat tggu.. then, barulah die salam Afat utk akad nikah.. Lepas tuh, Alhamdullillah, dah selamat la kami di Ijab Kabulkan..


Ni lah Masjid KIPSAS. Yang baju biru tuh abah aku.

Lepas akad nikah, salam ngn Suami ku.. and die serahkan mas kahwin dan sarungkan Gelang utk acare membatalkan air sembahyang. aku lak sarungkan die cincin..kemudian salam2 ngn mak ayah die, n mak ayah aku n semue tetamu yg hadir.. lepas tuh, diorg sume balik, tinggal aku, Afat n photographer tu dok amek2 gambar sekitar masjid.. Abidah n Irah pon stay jugak.


Nih gambar yg Abie amek. Tgh posing utk Photographer tuh. X saba nk tgk gamba nih siap.


Kat dlm masjid tuh ade tempat rehat Sultan sbb diorg slalu smyg masjid tuh. Cantik biliknye, serba kuning. Nasib kitorg baik sbb bilik tuh dibukak utk kitorg amek2 gambar..

Lepas dah penat posing dlm masjid tuh, Afat pon nk balik ke hotel, join famili die.. aku lak kene siap2 utk bersanding kol 1. Dari masjid tuh aku balik ke rumah ngn kete Irah, sampai rumah trus Salin baju, pakai Songket Maroon n tuka mekap lak. Tgh2 mekap dpt sms Afat ckp ayah die Eksiden on da way nk balik ke hotel tuh.. terkejut gak dengar.. call die n die bgtau kete je kene, mak ayah die sume selamat. Ade kete Waja yg nak belok ke kanan tibe2 then langgar kete diorg. So, skang kete ayah die still kat Kuantan, repair kat sane.

Kol satu lebih pengantin lelaki dah smpai.. Ingatkan diorg akan lmbt sbb kete ayah die baru eksiden.. Rupenye on time gak la. Then aku pon kuarla utk menyambut ketibaan pengantin lelaki.. Kuar dari bilik, tgk ramai gak kengkawan yg dtg, tu yg sengeh memanjang tuh.. Si Ayoy aka Dassler jd pengapit Afat, manakala Abie lak jd pengapit aku.



Nih antare gambar tgh bersanding..

Antare yg datang mase tuh, kengkawan skolah rendah (SKPB), Kengkawan STF, Kwn2 matrix, UPM and kwn2 opis.. Bos aku Mr Hor pon dtg ngn wife die. Mr Ben pon dtg ngn wife die n mak bapak mertue die.. Mr Hor sempat la menepung tawar aku..



Kawan2 STF yang dtg

Derq and her small famili (terharu sgt Derq dapat dtg. ingatkan die dah x jd dtg. baby die Irfan sgt comel)

Oklah.. nnt aku sambung lg.. tak larat menaip dari td x siap2 lg entry aku nih.. gambar pon sume gamba dari camera kwn..gambar dr photographer x siap lg. ok la To be continued lagi..

Afzan's Wedding (Part 1)

Ok, nih dah free2 nih baru ade mase sket nk crite psl rentetan majlis wedding aku.. nih aku crite dari before cuti ek.. hmm.. aku cuti utk balik ke Kuantan tuh hari Rabu 31/10/07.. Selase malam tuh, lepas keje, si Neila cakap nk jumpe aku kat Midvalley dlm kol 7. Aku agak2 die nih sure nk jumpe aku sbb x leh dtg wedding aku ni. So, aku trus la gi Midvalley drive sorg2.. Setelah pusing2 smpai pening, akhirnye dapatla parking. Neila kate die nk jumpe kat Seed Cafe. Smpai sane, ade Neila and Kaydotte.. La.. rupe2 nye diorg nih nk wat bachelorette party utk aku.. Surprise la tuh konon.. ehehe. seb baik aku pon dah cancel plan aku mlm tuh, bleh la lepak ngn diorg lame2 sket. Tak lame pastuh Amiza datang, then kitorg berpindah ke Chili's lak. Seed cafe tuh cam x sedap je. Dah dapat tmpt kat Chili's, Tim lak datang. So kitorg berlime makan la kat situ. Makan2 dgn kenyangnye, buat lawak dgn happening nye, n borak2, n gossip2 smpai la kol 10.30mlm baru gerak kuar dari Chilli's tuh. Diorg kasik aku Wedding Gift frame gambar siap angrave name lagi tuh, from Royal Selangor. Mmg suke sgt hadiah diorg kasik..

Nih gamba amek pakai henfon je..Blur sket. (Kaydotte tukang amek gamba, so muke die xde)

Nih la Frame nye. Ade engrave "Afzan & Arafat 4 Nov 2007".

Then esoknye aku bgn pagi2 lagi, kemas2 barang utk dimasukkan dalam boot kete. Byk gile brg nye.. yela ngn Door gift lg, brg hantaran, carpet, baju2, macam2 la..nih korg tgk sendri la keadaan kete aku.. tapi nih gamba amek hari selase, yg hari Rabunye, lg penuh kete aku.. Siap bawak sayur lagi yg Ibu Afat bg dari cameron. Seat depan dipenuhkan dgn sayur. Seat blkg mmg dah diturun kan. Tinggal seat utk aku duduk je.. mmg berat gile rase bawak kete.

Ni lah keadaan kete aku yg dah mcm nk menjual kat pasar mlm.

Hari Rabu tuh Dlm kol 1 aku gerak balik Kuantan, Singgah jap gi amek sayur kat Setiawangsa then dalam kol 5.30 ptg baru smpai Kuantan. Sampai je, x naik rumah pon, trus bawak mak aku gi tempat yg kitorg amek pakej pelamin tuh. Nak tgk baju2 n discus2 sket ngn mak andam tuh. Balik dari tuh barulah turunkan sume barang2 dari dlm kete..

Hari Kamis lak pagi2 dah bgn utk wat gubahan hantaran lak.. satu pon x buat lg.. bahan2 nye sume aku dah beli dari KL. Ade gak la jiran2 yg datang tengok2 n tolong2 sket.. Kamis mlm Jumaat tuh kitorg ade wat kenduri doa selamat sket.. ajak la org2 surau..Jumaat lak sambung wat hantaran lagik.. sedare2 jauh ade yang dah dtg. Jumaat petang ade sedare aku yg nk pakaikan inai datang.. die lukis inai kat tgn. x berape menjadi lak inai nye.. mlm tuh, aku basuh smule, then aku lukis n pakai sendri.. seb baik jadilah jugak.. Sabtu lak, pagi tuh ade majlis khatam Quran. ingatkan x jadi dah.. last2 minute jadi lak.. so, selamat la aku berkhatam Quran pagi tuh.. ramai gak org yg datang utk Khatam n marhaban tuh.. lebih la 50 org. X bajet la seramai tuh.. Dalam kol 3 Famili afat dah smpai Kuantan, ajak diorg singgah rumah dulu utk lunch. Then diorg ke tempat penginapan. Ptg sabtu tuh gi lak mandi lulur jap kat tmpat mak andam tuh.. die mmg ade tmpt spa.. aku kuar ngn adek aku.. time nih mmg sgt la bz nye, adek aku mmg byk berjase menjadi driver aku..die la gi ke bandar amek kek, hantarkan baju kat afat then amek aku yang dah siap mandi lulur, then malam baru kitorg smpai umah.. Sampai2 je org dah ramai yg datang..sedare2 jauh dekat sume dah penuh rumah.. ade la yg tolong2 masak, siapkan hantaran aku, buatkan bunge manggar, siapkan bunge telur, masukkan telur.. And dah ade org pasang pelamin n bilik tidur.. Org yg pasang pelamin tuh pon smpai lmbt.. dahla kitorg gune fresh flower yg datang dr cameron, tukang gubahnye dah tgh malam baru smpai..and die bawak bunge tuh utk digubah kat rumah die.. kol 3 pagi die dtg balik umah kitorg n kol 5 pagi baru siap gubah bunge2 tuh kat pelamin.. ha, padan muke die, sape soh lambat., janji nk dtg pagi. Mmg agak bengang sket ngn org pasang pelamin n mak andam tuh.. adela yg x puas ati sket sbb x mcm yg kitorg expect..

(to be continued..)

Last day in Kosijaya


Hari nih last day keje kat Kosijaya Didactic Sdn. Bhd nih.. Alhamdullillah ade rezeki kawen nih, aku akan berpindah ke tempat baru. Semalam baru masuk keje selepas 2 minggu cuti kawen, so, dari smlm dah start kemas2 barang kat meje aku nih. Harinih dah handover mane2 keje kat bos aku and die pon dah bg sket2 nasihat kat aku. Tgh hari kang, die nk blanje aku mkn.. Farewell lunch la tuh. Due tahun lebih gak la keje sini. Kire ni la tmpt aku bertapak utk melalui alam pekerjaan dgn degree yg aku ade. Ok gak la keje sini, kengkawan ok, bos ok.. sedeh gak la nk tinggal kengkawan yg dah rapat sgt cam best friend.. tp nih mmg keputusan idup aku.. aku kene move on jugak.. yg lain2 pon byk yang dah nk resign.. Staff pon makin sket, and denga kate name company pon akan diubah.. tp part tuh aku x leh comment byk2 kang kene sue lak. So, tu jelah.. byk gak la aku blajar kat sini, dari x tau pape, skang dah tau dah.. bos aku Mr Hor tuh la yg byk mengajar.. mmg bagus tul die. xde pon die marah2 aku..ok lah.. bye Kosijaya..

08 November 2007

Being a Pengantin Baru..

Nih kat umah mertua aku kat Bidor nih.. Smlm kol 7.15pm smpai sini dari Kuantan. Nak tgk2 persiapan utk wedding kat sini hari sabtu nih lak. Rase lame gile x online.. nih bleh la cek2 email n update2 ape yg patut. ade la sesket gamba nih.. Gamba nih aku amek dari fotopages photographer aku, Kak Liha. Nanti2 dah siap sume gambar aku upload la dlm friendster yek.



Ok. Tu baru sneak preview.. oklah.. sesape yg x leh dtg weding aku kat Kuantan 4/11/07 arituh, mehla dtg yg kat Bidor nih lak. Sabtu nih.. 10/11/07.. Ok see u later..


Blog Widget by LinkWithin