24 October 2007

Kad..

Tadi mls nk kuar lunch.. kononnye nk diet.. tetibe lps lunch rase lapar la pulak.. so, aku cpt2 sms membe opis aku yg kuar lunch balik umah, soh die bawak balik kuih raye kat opis. then di bwk la satu container kecik.. tuh la antare kuih nye.. dah abes pon aku mkn kongsi ngn membe2 lain.. hehe..


Nih lak Kad jemputan aku yang dah siap. Sori la agak last minute siap nye. Isnin lepas aku dah pos kat sume kengkawan aku. Sorry la korg, lmbt sket..ramai yg ingat aku x nk jemput diorg.. padahal kad aku lmbt siap.. sbb sumenye buat sendri.. Design sendri, print sendri, lipat sendri, beli kain, gunting n tampal sumelah..tapi ramai yg tlg..Kad ni cilok idea kad kawen Kak As.. memule kak as ajar la care2 membuatnye.. mak aku nk sgt kad camnih, aku ckp, kalo nk kad camni, mak ngan abah la buat.. so die n abah aku n kaum keluarge yg lain bergotong royong wat kad jemputan aku nih.. keje aku cube bidang printing2 nih.. Kak As pon tlg aku design.. dari aku x reti gune Illustrator tuh, terjadi reti lak sbb buat design kad sendri punye psl.. Baru la tau betape ssh nye usehe nk membuat kad kawen nih.. gi kilang kertas sendri, pilih kertas, ukur saiz kertas, then antar kedai potong lak, then antar kedai printing lak, then antar hotstamping lak.. then baru leh lipat and tampal.. fuh.. jenuh btul nk siapkannye.. Tapi rase berbaloi bile kasik kat org, org ckp lawa, n mak abah aku ckp tuh sume buat sendri.. eheh.. dah dpt kad tuh, jgn la x dtg yek..


Kat dalam die cam ni lah..
Byk lg ku nk tulis dlm blog nih.. tp ntah pesal blogger nih asek prob jek.. nk upload picture pon prob.. nk login pon login ntah ngape ntah.. tensen btul.. xpelah esok jela sambung.. nk balik dah..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin