05 October 2007

Dah nak raye..

Rase kejap sgt pose, mggu dpn dah nk raye. x prasan pon. hmm, baju sume dah tempah awal2 dapatla aku melaram lg dipagi raye ngn baju sedondon kaler ngn famili aku.. eheh.. kuih raye tahun nih mmg aku x amek pot nk wat biskut ape.. biasenye aku la tukang buat biskut raye kat umah tuh. Biskut wajib buat ialah Almond London la..tp disebabkan byk hal lain yg membizikan aku, terpaksela serahkan kat mak aku hal perihal kuih raye nih. Ala lgpon tahun nih kitorg beraye kat Kelantan. Kampung halaman mak aku. x yah la buat kuih2 raye.. Kat sane actually dah x de atuk nenek, tp ade lgla makcik2 n cousin2.. hubungan silaturrahim tu kene jage..

Hmm.. yg best nye, kompeni aku kasik duit raye.. Aku ingat x dpt lgsg, tapi rupenye2 dapat jugak. walopon biasenye kitorg akan dapat sebulan bonus, tahun nih die bagi duit raye standard jek.. x sebanyak sebulan gajila.. tp okla, dari xde lgsg kan..ok la tuh, rezeki.. Lgpon aku mmg x expect lgsg diorg nk kasik. Yg kelakarnye, mlm before tuh, aku mimpi bos umumkan dapat duit raye utk sume staff n sume hepi gile. Esok nye pagi2 gi keje, kwn2 aku kate duit raye dah msk dlm maybank. Trus aku cek, n ade duit tuh.. Mmg betulla ape yg aku mimpi.. Ehehe x sangke aku nih ade kuase psikik dlm mimpi..

Hmm, lg satu, claim kete aku yg eksiden mase bulan satu arituh dah dapat dah.. punyela lame.. huhu.. dkt 9 bulan baru setel.. tu pon lepas habis2an aku asek call n follow up, barula jalan diorg nih.. kalo x rasenye smpai skang la x dpt.. mcm2 hal.. document ilang la, x sampai la. byk sgt alasan org CIMB tuh. Walopon x seberape tp xpelah, asalkan dah setel, lega sket ati aku..
Harinih ade berbuke bersame geng2 dak opis. Katenye ade org nk blanjer..Sapelah insan Pemurah tuh.. ehehe.. dahla western food..mmg aku x menolak la..Siap dah order Sirloin steak lg.. syiok nye!! okeh la.. dah kol 5.. time to go back..alamak, tp kete aku xde la arinih.. kene blk jln kaki la nmpk nye. Afat bawak kete aku gi tinted cermin dpn.. yela yg harituh cermin tuh pecah sbb tinted tuh, org kedai tuh dah ganti cermin baru tp aku lom hantar utk tinted balik. So, harinih baru bleh antar smule..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin