26 September 2007

Kek Coklat Afzan

Yes, smlm berjaye jugak aku buat kek coklat mcm resipi yg kat dalam fotopages budak name Afzan tuh. Mmg moist n sedap rase die. Just aku terkurang topping sket smlm, sbb malas nk double boil coklat tuh. Tapi kire pass jugak la rase kek nye.. So, berjaye gak la aku buat kek tanpe gune adunan segera yg dlm kotak mcm yg aku slalu buat b4 nih. Sorila, x de gamba nk ditaruk kat sini. Aku nih miskin, x de digicam.. huhu..

Smlm, disebabkan mmg terase nk wat kek coklat tuh, blk keje trus menuju ke kedai yg ade jual brg2 wat kek kat area Leisure Mall tuh. Beli2 bahannye n then gi masuk Giant lak. Aku heretla skali housemate aku si Azian tuh. Beli2 barang dapur sket. Kitorg xde idea sgt nk mkn ape utk berbuke. Aku nmpak cendawan kat Giant tuh, trus dpt idea nak wat Tom Yam Cendawan. So, beli la barang2 nye.. X cukup barang kat Giant tuh, singgah lak kat kedai runcit kat umah aku tuh. Kat situ lg murah sayur2 nye n sume pon ade. So, balik umah, trus bertungkus lumus kat daput. Goreng sosej, sambail buat kek and masak tomyam. Walau bagaimana pun, x sempat nk bakar kek before berbuke, so, mkn nasik dulu, then sambung buat slps berbuke.. Akhirnye kol 9.30 mlm baru siap kek aku. Hias2 die ngan topping n chocolate rice, tgu sejuk dulu, then baru mkn.. aku sorg je mkn dah abes suku dari kek tuh.. Ehehe.. Sahur pon mkn satu slice lagik. Harinih ade lg separuh kek tuh. Blk karang bleh mkn lagi.. Sukenyeee!!

1 comment:

aNoi haLim said...

wah wah wah...
sudah terer buat kek nampak..
hehehe...
pasnie leh bukak kedai kek...

Blog Widget by LinkWithin