24 September 2007

Dimana saye berbuke..?

Bulan2 pose nih xde crite lain, crite psl berbuke jelah.. hmm, hari Jumaat, balik dari keje, terus siap2 gi ke Kota Kemuning utk berbuke bersame En Evildead itu. Disebabkan dah x sempat gi pasar ramadan, kitorg pon berbuke jela kat kedai mamak..selepas itu, die mangajak kawannye En Pais utk bersame2 tgk wayang kat Summit. So, kitorg bertige gi la tgk citer "White Noise The Light". Seb baik cite tuh best, kalo x mmg aku bertambah hangin la..ahaha. cite pasal sorg laki nih yg boleh tgk sape yg akan mati, (die dapat kebolehan tuh bile die hidup balik setelah disahkan mati selame beberape saat). Die akan nampak cahaye putih pade org yg akan mati tuh n die akan berusehe selamatkan org tu dari kematian, tapi die x tau yg setiap org yg die selamatkan, peristiwa yg lagi dasat yg akan melibatkan beratus2 lg kematian akan berlaku. Best cite tuh, baik korg tgk..ade part2 terkejut2 gak la, sbb roh2 org mati yg x tenteram dtg mengganggu die..

Hari sabtu pulak mengikut En Evildead lagi berbuke bersame kawan2 bowlingnye kat Kampung Baru, kat restoren bertajuk "Chop & Steak". Sampai agak lmbt, so terpakse park kete jauh gile, sbb tau jela kan, jalan2 kat kmpg baru tuh sempit2 n xde tmpt nak parking. Restoren tuh femes gak la, smpaikan org yg datang tanpe booking dulu, x leh nk masuk.. tapi harge food die sgt la berpatutan.. Lame gak nk tggu food kitorg smpai, sambil tuh mknla kuih2 yg dibawak..aku mkn Chicken chop la, si Afat mkn Southern chicken chop (tapi yg nih x sedap, lain kali korg jgn order yg nih).. Kak As kat seblah aku mkn Sizzling Chicken Chop.. nmpak sedap, n menggelegak lagik mase die served.. Kesimpulannye aku rase nk makan kat situ lagik sbb western food nih mmg feveret aku n rase nk try sume menu yg ade.. eheh..

Ahad pulak, aku still teringin lg nk makan chicken chop.. x taula knape suke sgt nk mkn chicken chop / western jek, sbb aku nih kureng sket nak mkn nasik. kalo nasik mak aku masak barulah aku melantak x hingat. Petang, dlm kol 6 gi Sri Kembangan lak, bukak pose lg ngn En Evildead, saje la tuh die buat2 tertinggal kunci rumah die dlm kete aku, dah aku kene jumpe die utk antar kunci..so, bukak pose ngn die lagik.. Disebabkan aku nk sgt mkn chicken chop, aku ajak la die mkn kat Port Aroma, kedai mkn area umah die tuh, dgn harapan dptla mkn chicken chopnye yg lazat itu.. Tapi harapan aku hancur berkecai seperti cermin tingkap yg jatuh dari tingkat 7 apartment aku apabile waitress tuh ckp org yg buat western food balik kampung bercuti.. huhu.. rase luluh sggh ati aku, nak blah gi tmpat lain, takot dah lmbt nk berbuke, n lagipun dah duduk dah kat situ.. terpakselah aku mkn kue teow kungfu jek.. lps berbuke trus aku blk ke Cheras membawe perutku yg kenyang amat tp still kempunan nk mkn chicken chop..

Begitulah kesahnye aku berbuke pose tige hari berturut2.. Hari ni aku just nk berbuke ngn paket Supreme Diet aku jelah.. kene diet lak, asek mkn ayam je, huhu, eh, tapikan, berat aku x naik lak. Turun lak 1 kilo sejak pose nih.. best2.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin