21 September 2007

Bukak Puase

Smlm, dah janji ngn kengkawanku iaitu Linda & Abie nak berbuke ngn diorg kat KLCC. Aku bajet kuar opis kol 5, bleh la gi Bandar Tsk Selatan, tgu linda dtg amek aku, sbb aku x reti sgt drive gi KLCC tuh. Tp ade meeting lak, abes lmbt, sian si Linda, dah tggu kat Bandar Tasik Selatan, tp mase tuh aku baru kuar opis, last2 aku soh die trus datang amek aku kat umah je. So, dlm kol 6 gerak dr umah aku ke KLCC bersame Linda n membe die Ali Natasya. Cepat gak mamat tuh bwk kete, dlm kol 6.26ptg dah smpai KLCC. Sampai2 KLCC cari Abie dulu, then dah jumpe, kitorg mulela pening pikir nk makan kat restoren mane. ingat nak mkn buffet je, tp xde tmpt yg best lak.. Yg ade pon dh penuh. Yg aku lak nk mkn western, x mau mkn nasik.. puas ronde punye ronde satu KLCC tuh, last2 kitorg mkn pizza kat Californian Pizza Kitchen. Mmg best sungguhla pizza nye, x mcm pizza hut. Lg sedap. Si Abi makan Carbonara Linguini, Linda mkn Marsala Marinara, aku lak mkn pizza Pepproni Pomodoro ngan chocolate milk shake. Sume sedap2 la.. mmg nikmat betul berbuke.. Berbaloila ngn hargenye.. mmg kenyang smpai ke sahur.. eheh.. Then lepas berbuke, Abie mencadangkan utk tgk wayang, gi la usha2 ape cite yg best, last2 decide nk tgk Skinwalker. Mase tuh baru kol 8 lebih, wayang start kol 9.40 mlm, so kitorg gi lah lepak2 kat tepi air pancut luar KLCC tuh. Agak2 panas dok kat luar, masuk balik, gi minum2 jap.. then berulah gi tgk wayang.. cite tuh cite baru, smlm baru release. Best gak la.. cite pasal warewolf..abes tgk wayang, time tuh dah kol 11.20, Abie balik naik LRT, aku dihantar balik oleh Linda & Ali.. dlm 11.46mlm dah smpai rumah. Mmg best, ngn perutnye kenyang lagik tu walopon dah smpai ke rumah.. ehehe..Begitulah ceritenye aku bukak pose smlm..

Eh, lupe nak cerite, mase makan kat California Pizza Kitchen tuh, kat seblah meje kitorg ade kwn Linda rupenye. Namenye Afzan jugak. Die nih mmg kwn linda dari kecik. Mase Linda mule2 kwn ngn aku, die pon ade ckp, die ade sorg kawan name Afzan, muke pon cam aku, putih2, tembam2 sket. Aku nih sket punyela nk tengok si Afzan tuh. last2 tetibe terjumpe die smlm, tgh mkn ngn husband die. Die nih last year kot kawen, umur sebaya la.. dah ade baby girl. Si Afzan ni tunjukkn gambar baby die. Sebijik muke die. Si Linda lak kate "so, afzan ko dah leh agak kan, baby ko nnt muke camne.." ehehe, hampeh tul Linda. Tapi mmg pon muke si Afzan tuh cam aku la aku rase. Si Ali Natasya pon ckp, "korang nih kembar ke?" eheh.. dahla name same, muke pon same.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin