25 September 2007

Berbuke di Kaki Corner..

Smlm, disebabkan aku still mengidam nk mkn chicken chop yg hajatku x kesampaian pade hari ahad arituh, aku ajak la housemate aku si Azian utk makan western food kat Kaki Corner. Restoren tuh dekat je ngn umah aku. Kat Taman Billion, Cheras, dkt roundabout umah aku nih. Kol 6.30 ptg baru gerak. Kat situ mmg menunye Western n Japanese food je. Si Azian lak kebetulan mmg x nk makan nasik jugak, so, adela org bleh taman aku mkn. Smpai sane, trus bace2 menu, n aku decide nk mkn Sirloin Steak la. Chicken chop dah slalu sgt mkn kat situ, nk try steak lak. Kat Kaki Corner tuh foodnye sume sedap2 n harge mmg berpatutan la. X ramai melayu yg mkn sane, kitorg 2 je melayu. Sbb situ mmg kawasan Cine, tp mmg disahkan halal la.. AKu pon dah slalu mkn situ. Si Azian lak mkn Chicken Chop. Kalo Chicken Chop die harge dlm RM8.50 je.. ok la kan.. Restorennye pon best, ade wifi, ade life band pade mlm2 tertentu n bleh tekan2 button kalo nk panggil waiter. Eheheh. Kalo korg bercadang nk berbuke pose ramai2 aku suggestkan gi la Kaki Corner nih.. mmg syok kalo buat berbuke ramai2. Last year budak2 opis aku dah buat berbuke kat situ.


Mmg puasla dpt mkn steak yg sungguhla lazat tuh. Dgn kuah black peppernye yg pedas2 n dagingnye yg empuk, ditambah pule dgn fries yg rangup n panas2 lagi, and ade jagung rebus sekerat. Dah abes kan Steak, minum lak jus apple hijau yg sejuk dlm gelas yg besor.. aku just mampu abeskan separuh je. hmm.. mmg puas atila.. skang dah x kempunan lg.. cukup2 la tuh..hari nih, kene mkn mende biase2 lak..tapi rasenye harinih nk wat kek coklat la..

Sbb smlm, aku browse tru satu fotopages nih, author die name nye Afzan, die bersame bf die poskan gambar2 dlm fotopages tuh. Sbb bf die nih mmg suke amek gamba. Aku nih lak suke tgk2 gamba, tetibe tertgk fotopages diorg nih..(aku x knal pon diorg nih) n terkejut gak, bile tgk2 name gf die Afzan.. Diorg nih stadi kat jepon, so gamba2 nye mmg menarik sbb sume kat Jepun..n melalui pembacaan aku di setiap helaian fotopages tuh, aku dpt tau si Afzan nih suke wat kek. Die ade taruk gamba kek coklat yg die buat bersame resipinye skali. nih la gambanye :

Tgk tu, kat gamba tuh die siap tulis, "Chocolate cake by Afzan". Nih mmg die yg buat bukan aku.. ehehe.. kalo x caye, klik kat link nih MapleyFotopages Disebabkan aku tgk resipi die cam senang je, n gambar kek tuh sgtla menyelerakan, tu yg aku rase nk wat kek harinih. Blk keje karang aku nk gi kedai beli brg2 nye.. ehehe.. Bestnye, aku mmg suke gile coklat kek.. kek lain aku x suke.. Cheese kek pon suke gak. rase nk meleleh air liur tgk gambo kek nih..sure lazat gile nih.. x taula aku buat nnt jd ker x..

Ha, lagi satu nk crite, smlam aku menerime berite, 2 org kawan aku yg kawen blan 7 arituh dah pregnant. Ehehe, cepat2 btol diorg nih, x sesabo nk menimang baby.. Diorg yg aku maksudkan tuh ialah Puan Ilyana + Putra and Puan Fatin + Hafiz.. entry pasal wedding diorg pon ade dlm blog aku nih.. x smpai 2 bln dah pon bakal mendapat org baru dlm life diorg.. Aku mmg tumpang hepi utk due org kwn aku nih. So, didoakan semuge diorg slmt mengandungkan baby yg bakal lahir dgn sihat dan selamat la semuanye.. Congrates utk korg!!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin